Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Operacija oči – odprava dioptrije

Operacija oči – odprava dioptrije

A obstaja kakšno zdravstveno ali kako drugo zavarovanje za povrnitev vsaj dela stroškov laserske operacije dioptrije?
Gre za visoke dioptrije, ne za recimo samo -5.

Seveda obstaja … ampak ne moreš se zavarovat, ko že imaš dioptrijo.
To je kot da bi razbit avto zavaroval.

Torej ne obstaja, ker so to stvari, ki so že od rojstva.

Mislim, da ni zavarovanja. Šparat dinarčke, pa bo šlo.

Jaz sem operirala oči v Zagrebu (Optical Express) in sem zelooooooo zadovoljna. Top klinika res. Vse ti razložijo pred operacijo, svetujejo, itd. Pa še občutno ceneje je kot na kakšni kliniki v Sloveniji. Zdravniki tam v Zagrebu se trudijo govorit slovensko, tudi ostalo osebje – ker je res velik ljudi iz Slovenije, ki prihajajo na preglede in operacijo.

Ja, samo 4500€ prišparati ni ravno mačji kašelj.
Nekako me ne vleče v tujino. Oči so le oči.

Zakaj pa ne v tujino? V Zagrebu so top zdravniki, mene je operiral dr. Šarić, ki je dolgo delal v Mariboru. Za oba očesa sem plačala 16.000kn, kar okoli 2100€. Vidim vse super, ni mi žal in zelo sem zadovoljna. Zdravniki se zelo zavzamejo tam. Je pa to bla najdražja opcija ponujena – lahko bi operirala za ceneje ampak sem se odločila za najnovejši laser.

Ne vem od kod ti te cifre, saj je še pri nas kot vem bistveno ceneje od 4.500, v Zagrebu (dobra urca dve vožnje stran) pa pol manj….

Od izvajalcev operacij. Niso vse enake cene. So tudi cenejše ja, ampak zame ne pridejo upoštev.

Koliko si pa imela dioptrije? Domnevam, da si imela precej nizko dioptrijo?

Pred 10 leti sem si dala operirat lasersko obe očesi pri dr. Irmanu v Žalcu. (-8, 3,75 cil. na obeh očesih). Ostala mi je dioptrija -1na enem očesu, na drugem-0,5. Zavarovalnica tega ne krije, nobena, pod nobenim pogojem, Poseg je samoplačniški.

Jaz imam sicer višjo dioptrijo, ampak vseeno me zanima par stvari.
Kako je bilo po operaciji? Si takoj dobro videla?
Kaj pa sedaj, so kake spremembe, se dioptrija spreminja?
Kaj pa nočni vid?
Kako je pa s cilindri po operaciji?
Kaj pa suhost oči oz kake druge težave sedaj po operaciji?

Kaj ti pomaga eno mnenje? Moja odločitev, ko sem prebrala veliko mnenj na internetu, je bilo ne, hvala. Če padeš v procent, ki ima težave, imaš lahko veliko večje probleme, kot je nošnja očal in leč.

Moja hči je šla pred 2 leti na operacijo klinika Svetljost v Zagrebu, dioptrijo je imela na enmu 3 na drugmu 2,75, predno operirajo opravijo temeljit pregled, če si primeren kandidat. Po operaciji ne vidiš takoj ok, zato tudi prenočiš v Zagrebu, ker te že naljednji dan takoj zjutraj pregledajo. Drugi dan je že ok, moja ima sedaj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vid in kontrolo 1x letno. Po operaciji ni težav, na začetku si pa daješ kapljice v oči zaradi suhosti, a hitro mine. Vsake toliko časa imajo tudi akcijo, zato spremljaj njihovo spletno stran, mi smo dali 1800 eur, to je bila operacija in 1x pregled. Kakor se spomnim je bila drugače cena 3600 eur.
Pojdi, ne bo ti žal, čisto drugače je, če ti ni treba že navsezgodaj zjutraj iskati očal.

Jaz imam sicer višjo dioptrijo, ampak vseeno me zanima par stvari.
Kako je bilo po operaciji? Si takoj dobro videla?
Kaj pa sedaj, so kake spremembe, se dioptrija spreminja?
Kaj pa nočni vid?
Kako je pa s cilindri po operaciji?
Kaj pa suhost oči oz kake druge težave sedaj po operaciji?[/quote]

Ne da se mi odgovarjat na posamezna vprašanja, pogooglaj VSAKEMU PRIPOROČAM, JE SUPER NOBENIH RAZLIK V DIOPTRIJI PO 10 LETIH:

New Report

Close