Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Operacija – odstranitev visoke dioptrije

Operacija – odstranitev visoke dioptrije

Je kdo tu, ki je bil na operaciji za odstranitev dioptrije pa je imel dioptrijo vsaj -9 ali še več?
So komu pri taki dioptriji naredili lasersko operacijo ali ste bili vsi na vstavitvi umetne leče?
Izkušnje?
Kako je z dioptrijo po operaciji?

Na takšni operaciji je bila ena moja sorodnica, dve leti nazaj v Zagrebu, klinika Svjetlost.
Od takrat nima več očal, stara je 27 let.
Drugega zaenkrat ne vem…

Jaz sem bila pred slabimi dvemi leti v kliniki Svjetlost v Zagrebu. Dioptrijo sem imela -7, danes sem brez dioptrije 🙂

kakšna pa je cena???

Pri tebi gre za nižjo dioptrijo tako, da si verjetno bila na laserski?

Ja res je, jaz sem bila na laserski, Lasik operacijo sem imela. Vendar, če se ne motim to vrsto operacije delajo do dioptrije -10.

Pa še odgovor za “kaj pa”: jaz sem plačala 1500€ za oba očesa, ker sem imela nekaj popusta iz ene nagradne igre. Sicer je pa cena 6.600 kun za eno oko, ne vem točno koliko je to v €.

Kako si pa sedaj? Brez očal?
Ponekod imajo napisano, da je to za dioptrije do -8, potem pa glede na posameznika. Tudi do -10.
Meni so rekli, da mi ne bi spravili na nulo dioptrije. Da pa je laserska vprašljiva.

Pojdi k drugemu oftalmologu na pregled, da vidiš, kaj ti bo rekel in svetoval.
Edino zdravnik ti lahko točno pove, kako in kaj.
Ker bo pregledal tvoje oči.In glede na vse, ti bo svetoval, kaj pride zate v poštev.

Ti pregledi so dragi, 100-150€. Ni, da bi človek obredel vse oftamologe na ta način.

Ko sem bila jaz decembra v Mariboru pri dr.Grgiću iz Optical Express, je bila ravno akcija in je bil celotni pregled 50 evrov.

Optical Express? Kaj pa vem, ne bi šla v tujino.
Ima pa MOrela v LJ brezplačen pregled. Tako, da niso vsi plačljivi.

A ti Optical Expres slučajno tudi v Sloveniji operirajo? Govorijo mogoče slovensko?

Prvič slišim, da imajo pri Morela okulisti brezplačen pregled.Mogoče, da je vključen v ceno operacije….
Ko sem se jaz tam prijavila (pa potem izpisala…) je bil pregled 100 evrov.Letos, maja.
Optical Express operirajo samo v Zagrebu.Mislim, da tista, ki te pokliče, govori tudi slovensko.
Se ne spomnim v detajle….

Sem spregledala, da je to pri MOreli le 15 minutni pregled :(. Sem mislila, da je tisti ta dolgi pregled.
A to, kar si bila ti za 50€ je bil tisto pravi pregled, ko vse pregledajo? Pa ni potem nujno, da se odločiš za operacijo’?


Ja sedaj sem brez očal in vidim odlično 🙂 Najboljše, da greš na pregled, ki traja približno 2 uri. Pregledajo ti popolnoma vse, vključno z očesnim ozadjem. Po tem temeljitem pregledu ti bodo lahko povedali ali si primerna za operacijo oz. če nisi primerna za lasersko operacijo ti bodo predstavili vse ostale možnosti. Sam pregled ni nič hudega, kljub temu da traja precej dolgo. Po pregledu jih lahko tudi vprašaš karkoli želiš oz. te zanima. Govorijo sicer hrvaško, vendar razumejo slovensko. Jaz z njimi vedno govorim slovensko. Cena tega pregleda na Svjetlosti je 750 kun.

50 evrov je bil pregled pred lasersko operacijo.Je bila akcija.
Potem se odločiš za operacijo.Ali pa ne, po želji.

Za tako operacijo ti svetujem, da greš v kliniko Svjetlost, kjer imajo resnično izkušnje s takimi posegi. Imam -10.0 in grem na poseg z lečo. Poznam jih nekaj, ki so bili na operaciji z lečo in še več z laserjem v Svjetlosti in so vsi prezadovoljni. Za mano sta 2 pregleda in za primerjavo- v Svjetlosti so mi delali več preiskav. Poseg imam čez točno 2 tedna z lečo Symfony. Se bojim a komaj čakam! 😉

Lunnana
kakšna je izkušnja s Symfony lečo? Tudi sam se odločam za to opeacijo in iščem informacije. Vnaprej hvala za kakšnokoli informacijo

Je kdo tu, ki se je dal operirat v Sloveniji in je imel -10 ali več dioptrije?


Bil sem na nizu konzultacij. V ZDA. Na koncu mi je zdravnik, ki je operiral vec NBA igralcev, predlagal implant namesto laserske. Rekel je, da bi se na mojem mestu za to odlocil. Ceprav bi me na mojo zeljo tudi lasersko operiral. Sam se po precej razmisljanja na koncu nisem za nic odlocil. Da mi bodo v oko vrtali luknjo? In vsaki dve leti potem menjali imlant? Pa kasneje, s staranjem, da bom kljub vsemu moral nosit ocala za na blizu. Isto seveda velja tudi za lasersko. Kot da bo tvoj vid v prihodnosti popolnoma stagniral. Seveda ne bo. V glavnem, v to bi se takoj podal, ce bi bil NBA igralec ali nekdo, ki bi ga ocala mocno ovirala, zavirala kariero, ipd. Sicer pa, ne, hvala. Tudi, ce takoj po operaciji ocal ne potrebujes vec, se vprasaj, kaj pa cez leto ali dve in tako dalje?

Moj oče. Istočasno so mu odstranili še sivo mreno. Imel je še višjo dioptrijo. Zdaj vidi brez očal, edino za branje jih uporablja. Plačal ni nič.

Imela sem dioptrijo -9,5 in -8,5. Šla sem na brezplačni pregled k Moreli in plačan pregled (50EUR) k Irman. Pri Moreli vse OK, vse gre, Irman ugotovil, da imam pretanko roženico za lasersko operacijo, možna pa je vstavitev znotrajočesne leče.
Sem se odločila za to operacijo. Načrtno dioptrije ni spravil na 0 ampak na -0,5, zaradi kasnejše starostne daljnovidnosti. Vseeno sem brez očal že več kot 10 let, tudi pregled za podaljšanje vozniške bp.

Moja babi je imela dioptrijo prek -10, na operaciji na očesni kliniki v Lj. so ji poleg dioptrije operirali še sivo mreno, torej so odstranili naravno lečo in jo zamenjali z umetno. Potem ni več potrebovala očal.


Še ena z visoko dioptrijo, ki ni primerna za laser – prosim napiši ali si po vstavitvi nove leče opazila kakšno razliko v barvah in barvnih spektrih, te moti odboj avtomobilskih luči ponoči? Koliko časa je trajalo okrevanje neposredno po operaciji in kdaj, bi rekla, da se je vid popolnoma ustalil/normaliziral? So rezi na zrklu kaj boleli, skeleli, motili?

New Report

Close