operacija sive mrene
Moja mama. Ambulantno, so injekcije, je bilo uspèšno v Novem mestu. Ne spomnim se več, kdo je takrat ordiniral. Vsekakor je bila bolj pogumna. Mene ne spraviš na stol brez, da tkrat ne čutim in boli. In še gleam to. Ljudje so različni. Načeloma ambulantno, kjer spremljas. Razen če je kaj drugace sedaj.
Nekje sem, 24.02.2024 ob 08:30
Moja mama. Ambulantno, so injekcije, je bilo uspèšno v Novem mestu. Ne spomnim se več, kdo je takrat ordiniral. Vsekakor je bila bolj pogumna. Mene ne spraviš na stol brez, da tkrat ne čutim in boli. In še gleam to. Ljudje so različni. Načeloma ambulantno, kjer spremljas. Razen če je kaj drugace sedaj.
Mene tudi ne bi spravili na operacijo, da zraven vse vidim ! Tudi, če ne boli. Že to, da ti najbrž dajo injekcijo v oko !!!! Jojjj. Najbrž se da zmenit tudi za poseg v narkozi.
Konec marca imam pregled na Očesni kliniki vLjubljani. Dobila bom termin za operacijo. Operirali mi bodo membrano in sivo mreno. Sedaj me je zelo strah, ko pišete o ambulantnih operacijah. Ves čas sem mislila, da je to pod narkozo. Mimogrede, ali ve kdo, kakšne so čakalne dobe za tovrstne operacije.
Cisto nic ne boli. Mene so tudi operirali ambulantno. Ne spomnim se vec vseh detajlov, ker je ze vsaj 10 let, ampak vem, da prav nic ne boli. Ce se prav spomnim, so mi najprej dali kapljice in po tistem nisem cutila nicesar, ceprav sem bila pri polni zavesti. Saj mene je bilo tudi strah, zato sem tako dolgo odlasala, da sem bila popolnoma slepa in sem videla samo sivino. Imela sem jo na enem ocesu. Operacija je bila rutinska, slo je kot po tekocem traku, kaksnih 20 minut na pacienta. Po operaciji sem imela temna ocala in morala sem si dajati v oci kapljice tocno po navodilih, mislim, da okoli 3 tedne. Delat sem sla prej. Moj vid po operaciji je nazaj, ampak ni tako dober kot pred mreno. Ce ne gres na operacijo, se vid postopno slabsa, dokler nisi popolnoma slep. Tako je bilo pri meni.
konec marca, 24.02.2024 ob 09:26
Konec marca imam pregled na Očesni kliniki vLjubljani. Dobila bom termin za operacijo. Operirali mi bodo membrano in sivo mreno. Sedaj me je zelo strah, ko pišete o ambulantnih operacijah. Ves čas sem mislila, da je to pod narkozo. Mimogrede, ali ve kdo, kakšne so čakalne dobe za tovrstne operacije.
ŠE vedno lahko prosiš za aneatezijo. Ampak je drugacba kot z gastro. Vprašaj osebneģa. Sem gastro predelala brez, po sili. Poko ni zgolj tako, dacsem pac tam. Povedala sem, kako je bilo, mogoče kdo kaj drugačne žlehtnobe povedo. Gastro sem, moja. Mami pa očesno. Ampak videla ni že nič več. Zato je šla lažje tja. Ker potem je vse oz. spet videla. Ne maram, nočem, da me boli. Naj naredijo. Brez incidentov. Povprašaj osebnega. Če mu zaupaš, te bo pomiril. ßrečno na videnje spet.
Lani sem imela op.sive mrene na Očesni kliniki v Ljubljani. Najprej počakaš v čakalnici, da se par ljudi nabere, potem pa pride sestra po vas. Si nadenete njihove halje, copatke in kapo za v operacijsko. Greste v drugo čakalnico, kjer vam dajo kapljice v oči in izmerijo pritisk. Sledi hiter pregled operaterja, potem pa operacija. Vse skupaj ni nič hudega, edino pri miru je treba ležat in skos gledat nepremicno v luč. Mine kar hitro. Ko je vsega konec, vstaneš in ugotoviš, da vidiš . Vsaj tako je bilo pri meni…takojšnja razlika. Skratka, čista rutina.
Sem pa slišala za enega gospoda, ki je rekel, da ne more dihat, če leži, da ga bodo prenaročili in ga bodo operirali pod narkozo. Torej so očitno tudi izjeme.
Bi šla pa sama vedno na tako rutinsko operacijo brez narkoze, ker res ni nič hudega, čeprav sem dala že kar nekaj operacij skozi in raje zaspim med posegi.
Srečno
Ena592, 24.02.2024 ob 11:11
Lani sem imela op.sive mrene na Očesni kliniki v Ljubljani. Najprej počakaš v čakalnici, da se par ljudi nabere, potem pa pride sestra po vas. Si nadenete njihove halje, copatke in kapo za v operacijsko. Greste v drugo čakalnico, kjer vam dajo kapljice v oči in izmerijo pritisk. Sledi hiter pregled operaterja, potem pa operacija. Vse skupaj ni nič hudega, edino pri miru je treba ležat in skos gledat nepremicno v luč. Mine kar hitro. Ko je vsega konec, vstaneš in ugotoviš, da vidiš . Vsaj tako je bilo pri meni…takojšnja razlika. Skratka, čista rutina.
Sem pa slišala za enega gospoda, ki je rekel, da ne more dihat, če leži, da ga bodo prenaročili in ga bodo operirali pod narkozo. Torej so očitno tudi izjeme.
Bi šla pa sama vedno na tako rutinsko operacijo brez narkoze, ker res ni nič hudega, čeprav sem dala že kar nekaj operacij skozi in raje zaspim med posegi.
Srečno
Meni je zdravnica (oftalmologinja) dala napotnico za operacijo. Mislila sem, da je najprej pregled na podlagi te napotnice in potem dobiš datum za poseg. Da je kar isti dan?!
narkoza, 24.02.2024 ob 11:21
Ker imaš dve stvari, bo najbrž narkoza, oz. vsaj imaš večji argument , da zaprosiš zanjo. Pri miru ležanje bi pri meni še nekako šlo (max 15 min), da pa ne bi z očni in z glavo nič počela smela, se bojim, da ne.
Z očmi itak ne moreš nič počet, ker ti razširijo oko z aparatom in ne moreš niti pomežiknit. Glavo ti tudi fiksirajo, kolikor vem. Seveda so možni minimalni premiki, ampak ti rečejo, da bodi pri miru.
no ja, 24.02.2024 ob 11:26
Z očmi itak ne moreš nič počet, ker ti razširijo oko z aparatom in ne moreš niti pomežiknit. Glavo ti tudi fiksirajo, kolikor vem. Seveda so možni minimalni premiki, ampak ti rečejo, da bodi pri miru.
Kaj pa, če kljub temu trzneš? Od strahu, nenadzorovano, nenamerno?