operacija sive mrene
Jaz sem bila že za obe očesi,sicer je tega kar nekaj let, ampak izkušnje so.)))). TV lahko gledaš takoj, na bolniški sem bila pa en teden, ker pač delam v pisarni. Po operaciji sive mrene moraš namreč paziti na to, da ne dvigaš reči, da nisi v prahu, gledanje TV-ja ali branje ni problem. Paziti je tudi potrebno na sonce – obvezno sončna očala. Malo je moteče, ker se oko tudi solzi, ampak se preživi.
Imaš pa najprej pregled, po operaciji pa potem eno kontrolo naslednji dan, eno pa čez en teden. Pred operacijo si nekaj časa (točno koliko, se ne spomnim več), daješ kapljice, prav tako tudi po operaciji.
Pri meni je šlo obakrat b.p..
Operirajo te budnega, vse ves in jaz sem celo rekla par besed s kirurgom. Ni ti treba drzati ocesa odprtega, ker ga oni “naredijo” odprtega. Jaz nisem popolnoma nicesar cutila, sem pa vedela, kdaj so mi mojo leco ven vzeli, ker so se pojavili kot nekaksni sivi valovi. Potem so mi rekli, naj gledam v luc, ko so mi novo vstavli.
Tudi lezati ni nic tezko, saj lezanje ne zahteva nobenega napora, poleg tega si pa ven verjetno res v 20 minutah ali se prej.
Meni je kirurg rekel, da se lahko po nekaj urah vse normalno dela, tudi dviguje stvari in me je poslal delat takoj, ker tudi ni bolniske za to operacijo ( se vidi, da to ni bilo v Sloveniji), ampak sem si pri svojem zdravniku izprosila 1 teden, ker se je tudi njemu zdelo noro, da bi morala iti takoj na delo, kjer parkrat na dan dvignem tudi kaksno precej tezko stvar.
Sama sem na dan operacije počivala, nisem ne brala, ne gledala TV, naslednji dan pa tudi bolj malo – tako en teden. Res pa je, da sedaj bolj uporabljam sončna očala, ker me svetloba nekako moti.
Sama operacija čisto nič ne boli, traja največ 20 min, kot so že povedali prej, tako da nič bat, vse bo v redu.