operacija srce
Jaz sem bil zrezan in odprt.iztaknili so mi srce in nazaj nataknili pa ni to tak bav bav.Zdaj sem kot nov.Tisti pa ,ki mu flikajo luknjo na srcu to je enostavna operacija ne odpirajo vedno prsnega koša.
skratka ne se bat,posebej ,če greš v medicor tam so izredno strokovni in bodite brez strahu.Meni so pomagali drugače me več ne bi blo.Pa tudi drugje kirurgi zelo obvladajo takšne operacije.
živijo,
moj otrok je imel operacijo luknjice v srcu. ločimo veliko različnih prirojenih srčnih napak, vsaka je vesolje samo zase, tako da nek splošen odgovor ni mogoč. V našem primeru je bilo tako: operacija z zunajtelesnim krvnim obtokom je trajala skupaj cca 5 do 6 ur. Rez je bil pod desno prsnico ( pod dojko) cca 10 cm, v dimljah še rez za kamero, kateter je bil speljan iz votline in so ga odstranili 3.dan po operacji. 3 dni intenzivne, 1 dan polintenzivne, 2 dni na oddelku, potem domov. Za vsa vprašanja, ki se ti porajajo, je najboljše vprašati kirurga, s katerim se sestani pred operacijo. Kirurg ti bo tudi pojasnil vse možne zaplete in rešitve nanje ter sam potek posega. srečno in predvsem korajžno!