Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Operacija vratne hrbtemice in bstavitev ZERO-P kletke

Operacija vratne hrbtemice in bstavitev ZERO-P kletke

Za en dan so me dali na intenzivno. Rezana sem bila kar globoko do kosti (tumor). Potem so me premestili v navadno sobo. Več ali manj sem spala 🙂 Operacije zelo utrudijo telo in organizem. Tudi anastezija naredi svoje. Prve dva, tri dni sem bila res uboga… Ampak potem je vsak dan malo lažje. V bolnici sem bila en teden. Kirurga sem imela dobrega. Ampak hrbtenica ni več ista kot je bila pred operacijo. Da je to normalno, je ocenil nevrokirurg. Bolijo me stopala, pete,tudi ledveni predel. Odvisno od dneva. Res pa je, da se držim navodil terapevtov, da delam vaje in hodim, kolikor lahko. Hodim kar veliko. Probam delati pravilne gibe, ne hiteti več tako kot nekoč….

Se pravi, ne skrbet, kaj te čaka med operacijo. Saj ne boš ničesar vedela. 🙂

Zbudiš se kakšno uro od operacije, ko te zbuja anastezist. Zbudiš se na kratko in spet te zmanjka, ker je šok za telo anastezija in operacija sama. To je normalno. Lahko ne boš šla na intenzivno. To se odloči kirurg. Na intenzivni si pod drobnogledom, priključena na ekg, merjenje pritiska, itd….kar ni slabo. Itak v večini prespiš. 🙂

Upoštevaj nasvete nevrokirurga. In delaj vaje doma. Pazi na hrbtenico!! Poslužuj se fizioterapij, ki ti po operaciji pripadajo vsako leto. Toliko.

Srečno! Vse bo u redu.

Hvala za izčrpen odgovor in tolažbo, ki je sicer dobrodošla.

Vse dobro tudi tebi.

Lp. Brigita

seveda da se lahko

Bom še enkrat vprašala.

Ali lahko tisti, ki ste bili operirani, delate na polni delavnik?

Lahko delaš na polni in prazni delovnik, kakor želiš.

Se nekaj me zanima glede nevrokirurgov. Kateri je najboljši oz.si neznam, prestavljati, da bi lahko bil nevrokirurg slab😮

Slišala sem za vrsto njih od. Dr. Strojnika, Dr. Vorsica. Dr. Benedičiča, Dr. Bošnjaka.. In celo Matosa.

Katerega bi priporočali?

Hvala za informacijo.

Lp.Brigita

New Report

Close