Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek operacija z vstavitvijo leče

operacija z vstavitvijo leče

čez 14 dni imam predoperativni pregled pri morela okulisti v ljubljani za operacijo z vstavitvijo leče.
Zanima me ali je kdo že bil,kakšne so vaše izkušnje,kako to poteka,kakšne so cene,imate kaj težav z očmi,itd,…

Kaj imaš sivo mreno ali zakaj ti bodo vstavili umetno lečo?

rad bi se znebil očal

rad bi se znebil očal[/quote]

..oftalmologija.Tam je dosti teh izkušenj.Tudi jaz že pridno zbiram evrčke.Samo meni ne bo treba vstaviti leče.Imam še dovolj nizko dioptrijo in dovolj debelo roženico.Sem bila že na pregledu.

Od kolegice mama je bila. Ful zadovoljna, končno vidi, prej je imela ogromno dioptrijo, tako da je operacijo plačala zavarovalnica.

…zavarovalnica v Sloveniji ali v Avstriji?

Ker v Avstriji jim plačajo, za Slovenijo pa to prvič slišim.

Irman – Celje ima trenutno akcijo, 800€ na oko.

Jaz sem bula. Operirala oba očesa naenkrat, ponavadi ti enega, pa kasneje enega. Ker sem bila med operacijo prvega mirna in je šlo vse ipok, mi je po vnaprejšnjem pogovoru š drugo oko. Drug dan prideš na kontrolo, potem pa po potrebi. Meni niso odgovarjale kapljice, so mi jih zamenjali, pa malo povišan tlak je bil, me je začela bolet gleva, poklicala in dobila tableto za povišan tlak v očesu. Si pa moraš dajat kapljice v oko, dvoje različne. Imej s sabo sončna oćala, ker te svetloba po operaciji zelo moti. Zvečer sem imela med vožnjo kar nekaj težav, zaradi nasproti vozečih vozi, zaradi luči. V slabi vidljivosti imam še zdaj malo težav. Malo traja, da se navadiš, npr. Na 1 m vidljivost ni dobra, kar opaziß pri uporabi raćunalnika. Jaz imam sedaj tablico in ni tažav. Očal sploh ne potrebujem.

Že, to so ene splošne akcije.

Ko pa te pregleda zdravnik, ti pa on določi, kakšna vrsta operacije bi prišla zate v poštev.Jih je kar nekaj vrst.Potem ti pa pove ceno operacije ZA TVOJ PRIMER.
Odvisno, kolikšna je dioptrija, kakšna je tvoja roženica …pa sigurno še kaj.

Meni so zamenjali leco v enem ocesu. Operacija pri polni zavesti, slo hitro brez problema. Oko ti zamrznejo, nicesar ne cutis, a ves kdaj tvojo leco vzamejo ven in vstavijo novo, ker se slika spremeni. Med operacijo namrec ves cas gledas in vidis gor proti luci in stropu. Vse skupaj traja kaksnih 15 do 20 minut.

Tudi s kapljicami, ki si jih dajes v oko nekaj tednov, da preprecis okuzbe in pospesis celjenje, ni bilo tezav. Nekaj dni nosi temna ocala, in se ne naprezaj.

Ampak na zunanjem delu operiranega ocesa je bila slika zamegljena. Zdravnik je rekel, da se bo uredilo, a se v 2 in pol letih ni in se ne bo. Barve so spremenjene. Ne samo pri meni, ampak pri vseh. Lece potegnejo vse barve malo bolj na modro in barve niso tako intenzivne. Vecine ljudi to ne moti, mogoce tudi zato, ke imajo leco v obeh ocesih, mene pa moti.

Voznja ponoci je zame neprijetna.

Najvecji problem je, ker se leca ne spreminja z oddaljenostjo stvari, ki jih gledas, ampak ima stalno dioptrijo, zato na blizu ne vidim tako kot prej. Obstojajo lece, ki se spreminjajo, ampak mi jo je oftalmolog odsvetoval.

dve vrsti operacije sta – ko ti pod roženico vstavijo umetno lečo in ko ti zamenjajo tvojo naravno lečo z umetno….jaz sem bila pri Moreli pred 3 leti, delali so mi prvo varianto, nobenih problemov, iz -8 dioptrije sem na 0, super zadovoljna, obakrat se sama peljala tudi domov po operaciji, takoj videla vse brez problemov…..Malo moteče je bleščanje ob vožnji ponoči pa sem ravno zadnjič ugotavljala, da se očitno navadiš, saj ga niti ne opazim več….. Mi je žal, da nisem šla že prej……če bom čez 10-15 let imela težave še s starostno dioptrijo, grem lahko ponovno na drugo vrsto, ko ti zamenjajo naravno lečo…upam, da ne bo treba, ker je drago……brez strahu, pri Moreli si v najboljših rokah…

Pri Irmanu pred 6 leti. Vstavil lečo, naravna ostala. Iz -9 na praktično 0, le na enem očesu po dveh letih zaradi udarca malce astigmatizma.
Operacija sicer neboleca, malce neprijetna, še najbolj zoprno odstranjevanje šivov.
Po op.nobenih bolečin ali občutljivosti.
Edina sprememba je vid v temi. Takrat se viri svetlobe, npr avtoluči ali podnapisi v kinu malce bleščijo, kot svetniški sij, a se popolnoma navadiš.

pri Morelli ni nobenih šivov. Lečo vstavijo skozi 2mg režo, ki se sama zraste….

Ne drži. To kar pišeš, ni za operacijo, o kateri se piše v temi.

AJa pa Irman tudi ni v Celju, ampak Žalcu.

Omenjate bleščanje, težave ponoči.
A pred operacijo ste tudi imeli težave?
Jaz imam sedaj z vožnjo ponoči težave. Če imam očale se mi blešči, z lečami pa se naredi tak svetniški sij. V glavnem ne očala, ne leče mi niso ok za nočno vožnjo.
Bojim se, da bi se to po operaciji potem še stopnjevalo. Bi pa tudi šla na to operacijo z vsaditvijo leče, ker imam visoko dioptrijo. Se pa bojim, da bi ponoči imela še več težav z vožnjo.

Stranski ucinki so lahko pri vsakwm drugačni. Meni se je ponoci blescalo tako pri ocalih kot lecah. Sedaj je blescanje bolj tockovno a sem se povsem navadila.

Tudi jaz sem odlocena da grem na vstavitev znotraj ocesne lece (ICL).

Se kaksne bolj nedavne izkusnje?

Odlocam se med Dr. Pfeifer (OKC) v Lj in Dr. Irman v Zalcu.

Hvala vnaprej

New Report

Close