Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev opis delovnih nalog

opis delovnih nalog

Oče je stra 55 let. V pogodbi o zaposlitvi je določen za delo pooblaščenega delavca za varstvo pri delu (inženir za varstvo pridelu). Problem je v tem, da ga v firmi ˝ponucajoˇ še za vse ostalo od kurirskih del do vodenja avtoparka. Ne zna se postaviti zase in se na začetku dodatnih nalog ni uprl, sedaj pa je situacija takšna kakršna je. Kaj bi mu vi priporočali naj stori. Ali mu pripada kakšen dodatek in kakšna je pravna podlaga za to.
Hvala za odgovor v naprej in lep pozdrav.

Anja

Rekla bi, da če že pač dela vsa ta dela, naj si poskusi priskrbeti vsaj kakšen odstotek stimulacije. Dodatki ponavadi pripadajo za posebne obremenitve pri delu, ki pa so izrecno naštete (delo v neugodnem delovnem času, vlagi, umazaniji, potem nadurno delo ipd.).

Verjetno bi bilo najbolje, da bi se poskusil dogovoriti z delodajalcem v smislu: jaz sem pripravljen dodatno opravljati še to in to, vi mi pa za to plačujte npr. 10% stimulacije. Tako bo vsaj imel kaj od tega, če mora opravljati toliko različnih del.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close