Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Opisite mi Slovenijo

Opisite mi Slovenijo

V spodnji temi se govorivo tem, da ti potovanje razsiri obzorje, da veliko spoznas o ljudeh, krajih, obicajih, zivljenju. Da izves marsikaj novega. Glede na to, da smo tu vecinoma iz Slovenije, tu zivimo x let, jo moramo najbolj poznati. Torej opisite jo sedaj zacenega neznanca. Me pa res zanima, ce jo bomo vsi enako. Hehe

Torej jaz:

Precudovita dezela, z zelo lepo naravo, se zelo neokrnjena. Pokrajina je raznolika od hribov, do morja. Najde se zelo veliko narave, mesta so vsa majhna, cista. Standard ljidi je velik, resnicno revezi so sami tisti, ki se jim ne da delat, lacen ni nobeden. Sluzbo lahko dobi vsak, res pa da ne dobro placane. Za dobre zasluzke je prevec davkov. Ljudje so zelo skodozeljni do sosedov, radi se hvalijo kaj imajo, avto mora biti dober, ker kaze status. Pravbtako pasme psov, ki so statusni simbol. Druzine izginjajo, veliko ljudi je samskih oz ne v dolgotrajnih zvezah, rojtev je malo. Stevilo ljudi drugih narodov se povecuje, narodna zavest je majhna.

Prodana vsa podjetja tujcem, da denar odteka iz države, nič črpanja evropskih sredstev, korupcija, klientelizem, podkupovanje, nihče ne gre v zapor, delaš lahko kar hočeš, Slovenca že težko srečaš.

Rdeča kloaka

Dobro jutro ☀️

Greznica, zloba, kriminal !

Levi otok smo, med desnimi državami. Te države so povečini uspešnejše, nam zagnani , pridni mladi ljudje odhajajo, k nam pa prihaja vse drugo kot to. Jugoslovanski pašaluk, za razliko od Hrvaške ali Srbije, smo. Meščanstva nimamo, le en kup malomeščanstva. Pridnosti je manj kot nekoč. Nekaj krajev je še, kjer je res doma slovenskost, marljivost ljudi, Cerklje na  Gorenjskem, Horjul, Šenčur… Imamo nekaj res čudovitih naravnih biserov, Bohinj, Bled, Škocjanske jame, Postonjska jama, Lipica, Kostanjevica na Krki, Logarska dolina… Dobra domača hrana, kdor želi lahko dobi neindstrijsko pridelano.

Mazzini in Musek dobro opisala: nadpovprečno agresiven narod, hlapčevska vrsta pridnosti

Ena najbolj zelenih in vodnatih dežel Evrope, s celo paleto pokrajin od gora, hribov, ravnic in morja, pa vseeno infrastrukturno urejena, relativno dobro urejenim javnim servisom in ravno pravim ravnovesjem med gostoljubnostjo in spoštljivo zadržanostjo, da daje prijeten občutek domačnosti ob zagotavljanju nemotene sprostitve. Delovni in ustvarjalni ljudje, visoka raven splošne razgledanosti in nadpovprečno obvladanje tujih jezikov, varna in čista. Ljudje prilagodljivi in pripravljeni pomagati, primerljivo z zahodnimi državami še vedno veliko praktičnih znanj in veščin, komunikativni in zmernim posluhom za novitete ali izboljšave.  S pravim vodenjem in ob pravi motivaciji narod z velikim potencialom.

Eden zadnjih rajev v industrijsko in kibernetsko razvitem svetu, mali dragulj, vreden nege in skrbi.

Tako. Ker je lep dan in ker se kažejo prvi znaki prebujanja zdrave pameti po apatičnem spancu.

Link

Agresivni, neiskreni, tekmovalni brezobzirni , taksen je rezultat objektivne znanstvene  raziskave

https://siol.net/mnenja/kolumne/miha-mazzini-slovenska-agresivnost-546172

Zadnja oaza nedelujočega kvazi socializma, oziroma prehodna postaja do morja.

Standard ljudi je velik, delo dobi vsak, plače niso previsoke, vse skupaj je preveč obdavčeno? Sama sebe v dveh treh stavkih večkrat popravljaš, oziroma demantiraš? Za tebe je vse enako,  dobro, slabo, povprečno, sprejemljivo?

Vedno znova me prevzame, koliko truda in dela so ljudje pripravljeni vložiti v svojem lokalnem okolju, da so polja obdelana, travniki pokošeni, gredice z rožami, trate negovane, pašniki očiščeni. To sožitje in skrb za naravo je na slovenskem ozemlju zelo prisotno. Slovenija ima tudi več kot pol površja poraščeno z gozdovi, kar omogoča dobro možnost za ohranjanje svežega zraka. Ponosni smo na številne naravne lepote: morje, jezera, reke, gore, vzpetine, kraške jame. Dobre cestne povezave omogočajo, da lahko obiščemo vse konce naše dežele oziroma jih prevozimo s kolesi, prehodimo po označenih poteh. Za turiste lokalna območja res dobro poskrbijo in jim predstavijo deželo z vseh vidikov, ki jih zanimajo: kulinarika, znamenitosti, običaji.

Da se še najti skrite, mirne kotičke, ki jih turizem še ni uničil. Trend pa gre v smer, da bodo izginili. Tam, kjer so turisti, se zaračunava parkiranje in/ali ceste. Torej primerno za tujce in LJ, zato pravih domačinov tam ne boste srečali.

Ljudje so nekoliko zaprti, vendar tujcu, ki govori kaj drugega, kot bosansko, pripravljeni pomagati.

Odgovor na objavo uporabnika
Grenivka422, 03.05.2025 ob 09:24

Dobro jutro ☀️

Haha, Grenivka. Svet vidiš točno takšen, kakor se počutiš. Depresivna, črnogleda, nezadovolj(e)na, večni jamrač, bodo projekcijsko tudi takšni ljudje, ki te obdajajo. Zato je vseeno, kje živiš, ker boš nejevoljo povsod s sabo nesla, kamorkoli greš. 😉

7 Reasons an AMERICAN Fell in Love with SLOVENIA

.https://www.youtube.com/watch?v=rw7ryW3nfkQ

Če ne bi bilo toliko sdsovske zalege tu, bi bila Slovenija raj na Zemlji.

matias, 03.05.2025 ob 12:59
Grenivka422, 03.05.2025 ob 09:24

Dobro jutro ☀️

Haha, Grenivka. Svet vidiš točno takšen, kakor se počutiš. Depresivna, črnogleda, nezadovolj(e)na, večni jamrač, bodo projekcijsko tudi takšni ljudje, ki te obdajajo. Zato je vseeno, kje živiš, ker boš nejevoljo povsod s sabo nesla, kamorkoli greš. 😉

7 Reasons an AMERICAN Fell in Love with SLOVENIA

.https://www.youtube.com/watch?v=rw7ryW3nfkQ

Ti teslo, eno je resnica, drugo je depresija. In ja, krivice lahko pripeljejo do bolezni in vi se smejete na to! Ti si zloben in to je resnica in ne depresija. Milan je zloben in nima veze kar pišeš. Lažnivi bedaki obrnete zgodbo, da tisti ki opozarjajo na krivice, izpadejo depresivni pacienti, v bistvu pa ste to vi z zanikanjem resnice. Zato ste najhujši možni narod. In ti si primerek zaradi katerega morilsko agendo nadaljujejo. Vodljivi norček, ki se dela norca prvo iz sebe, pa še iz druge. Samo spelji se stran od mene !!

Same neke zastave, pijančevanje, gužva na cestah, lepa narava, samo preveč reklamnih panojev, stoletni vlaki, natrpani busi, male penzije, ni stanovanj, zelo malo morja, pa še to bolj mlaka, onesnaževanje rek in vodnih virov

Grenivka422, 03.05.2025 ob 13:17

Ti teslo, eno je resnica, drugo je depresija. In ja, krivice lahko pripeljejo do bolezni in vi se smejete na to! Ti si zloben in to je resnica in ne depresija. Milan je zloben in nima veze kar pišeš. Lažnivi bedaki obrnete zgodbo, da tisti ki opozarjajo na krivice, izpadejo depresivni pacienti, v bistvu pa ste to vi z zanikanjem resnice. Zato ste najhujši možni narod. In ti si primerek zaradi katerega morilsko agendo nadaljujejo. Vodljivi norček, ki se dela norca prvo iz sebe, pa še iz druge. Samo spelji se stran od mene !!

Ne more biti tvoje subjektivno (črno) doživljanje realnosti, resnica. Potem bi vsi isto pisali o ljudeh in Sloveniji. Ti si v radikalnih filozofsko religioznih vodah, če operiraš s pojmom resnica, ki je vedno na strani “ideoloških usekancev”, ki vidijo svet v dveh skrajnostih, ker izhajajo iz lastnega nezadovoljstva. 😉

Naivni ljudje. Nekulturne kurbe, ki prezirajo umetnost in koplejo svojemu narodu grob. Vtikljivi in radi obsojajo. Nikoli nič pravilno ne sklepajo. Majhni in osebnostno omejeni v svoji naravi, tako kot je majhna Slovenija. Radi ližejo rit velikim. Ameriške kurbice. Spet drugi ruske kurbice, ker so tako zabiti, da mislijo da varbari rešujejo tradicionalne vrednote.

Težko se Slovence spoštuje, ker nimajo ne intigritete, ne dostojanstva.

slovenka711

slovenija je produkt, ameriških komunistov, levuhov, ki so naše komunajzarje tko dobro spedenali, da to res ni.  slovenija je KOMUNIZEM.  to je kvazi socijalna država.  če se pravilno pišeš če imaš starše ki te želijo nekam spravit, si kolkr tolko ok, fsaj z službo.  ker si pal od levuhov, skrajnih fašistov levih.  in pač imaš tisto neko službo.  komunisti vejo da morajo uničit. družino, vero, in ustvarjalno gospodarstvo.  in to počenjo. skozi indoktrinacijo levih fašistov v šoli, z feminizmom in marksizmom.  slovenija je že davno adijo.  jaz, komaj čakak, da moja mati kurbva stara pedofiska praica leva fašsitka skrajna marxistka guzne z rkaom. da sestra zgnjije z rakom praisca levičarska. stric udbaš iz zapora na minsitrstvo za gospodarstvo.   prasec zanikrn pofukan. sdaj ga bodo počedili smrdota levega fašista policajskega.  kr naj ga.  glejte.  tko je. če si nijov izbran, po lti fsa sluzba fina, denar, nič ne pomaga. ker moraš delat in tudi delaš kaj ti rečejo. se greš 5x cepit. pač nisi dost pameten, da bi kdaj prišel gor, kaj se dogaja. ko vbidijo da si skontal sistem, nisi več zaželjen. kot jaz naprimer.   prej ko grete stran bolje je. bolej bo za vas in za mene velja isto.  to je levi fašizem. prej so desni fašisti delal isranje zdaj pa levi fašisti.  če želiš, socijalno državo, rabiš izjemno močno gospodarstvo. naši komunisti ne znajo niti  mosta psotavit, ceste uredit, busa kupit, nič od nič. ker vodijo državo levičarke, komunsitke, leve fašistke. saj ne more glavna bit baba. pa še to grda, debela ugabna sprana leva fašsitka. pa ne gre to. ne deluje.  če bi  lejta 91  janša smrdo, do konca zdradiral fse komuniste, fse pobil.  bi mogoče sedja imeli kolkr tolko svobodno deželo. tako pa imamo, leve fašpsite, udbo, rdečkarje, lezbačiek, umske bolnike povsod.  to ste hoteli slovenčeki incestni luzerji. izrojeni umski bolniki,.

Anonimno727, 03.05.2025 ob 09:35

Link

Agresivni, neiskreni, tekmovalni brezobzirni , taksen je rezultat objektivne znanstvene  raziskave

https://siol.net/mnenja/kolumne/miha-mazzini-slovenska-agresivnost-546172

Tale Mazzini je tako samo en veliki narcisoidni družboslovni nakladač, ko (lastne) osebnostne lastnosti agresivnosti in zateženosti  pripisuje narodu, potem pa pametuje, da ne upamo nadrejenim oziroma šefom povedati svojega, kot da gre to za neko narodno specifiko in da je pri drugih narodih kaj bistveno drugače, ko si kot delavec podrejen in se ti gre za službico ali preživetje, tam pa seveda kar šefu povedo, kar mu gre, malo morgen… On bi se ravno tako usral, saj zato pa nima niti leta delovne dobe v privatnem sektorju, ampak pametuje z zazihrano službico kot “kulturnik”, ki ga lepo plačujemo mi “agresivni” Slovenci. 🙂

Če smo Slovenci menda že od slovanske poselitve vrinjeni s klinom med germanskim in romanskim območjem res tako “agresivni”, kje so pa potem razni Grki, Turki, Italijani, nekdanji zahodnoevropski kolonialisti, Nemci, drugi Slovani? Očitno ne pozna zgodovine, vsa zgodovina je samo vojskovanje, kaj ima to s Slovenci veze!? Prazno filozofiranje…

Bog je podeljeval zemljo..

..”Kitajci bodo tam, Rusi tam, Američani tam. Nemci tam, ……….

Potem pa Slovenci čakajo, kje jim je zemlja…

Pa Bog razmišlja…

….no, Slovenci boste pa tukaj…. Sicer sem si ta kos zemlje za sebe planiral..Ampak naj bo, Slovenci boste tukaj.

🙂

Imamo kos zemlje. Raj na zemlji. Dejstvo.

Alkoholizem prve klase

15 Mind-Blowing Facts About SLOVENIA: The HIDDEN GEM Country in Europe – Travel Documentary

.https://www.youtube.com/watch?v=HcJnG3WDC7U

Slovenija = največji dolgcajt, slabe plače, slabi delovni pogoji, draga stanovanja in pomanjkanje, 30% primitivcev, ki ne vedo ničesar o politiki, zgodovini države, kaj šele, da bi bili ponosni Slovenci, raje so prodani turbo Balkanci.  5.najbolj obdavčena država na svetu, nategovanje folka, da smo v vsem najboljši v bistvu smo pa v nepomembni peskovnik , kjer uspevajo hijene. Narava je edina stvar, ki je okej in čisto okolje, čeprav se z uvozom kulturno nekopatibilnih  nekulturo vidi skoraj na vseh fasadah po LJ.

Tako, bi jaz opisal realno stanje Slovenije navdušenemu turistu, ki pride za 3 dni.

Anonimno 2936, 04.05.2025 ob 04:05

Slovenija = največji dolgcajt, slabe plače, slabi delovni pogoji, draga stanovanja in pomanjkanje, 30% primitivcev, ki ne vedo ničesar o politiki, zgodovini države, kaj šele, da bi bili ponosni Slovenci, raje so prodani turbo Balkanci.  5.najbolj obdavčena država na svetu, nategovanje folka, da smo v vsem najboljši v bistvu smo pa v nepomembni peskovnik , kjer uspevajo hijene. Narava je edina stvar, ki je okej in čisto okolje, čeprav se z uvozom kulturno nekopatibilnih  nekulturo vidi skoraj na vseh fasadah po LJ.

Tako, bi jaz opisal realno stanje Slovenije navdušenemu turistu, ki pride za 3 dni.

Ko tole preberem, se vprašam, ali bo potrebno izbrati eno od bolj domoljubnih mest za našo prestolnico.
Naš kraj nudi čudovit dom, obdan z zelenimi razgledi, urejeno okolico, umirjenim vzdušjem, veselje do življenja poganja iz vsake špranje, ljudje so prijazni, delovni, pošteni in ustvarjalni, po vsakem potovanju me vedno znova ob prihodu domov navduši lepota, ki me obdaja, hvaležnost, da mi je dano tukaj živeti in pogosto se vprašam, zakaj bi sploh potovala kam drugam, če imam tukaj raj na Zemlji.

Po kaj vas toliko rine v Ljubljano, če je tako neprijazna? Očitno Ljubljana ni Slovenija.

New Report

Close