Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti OPOROKA

OPOROKA

Spoštovani,

Pred leti je družinska prijateljica napisala oporoko in mene določilo za dediča. Svojih otrok nima, drugih sorodnikov tudi ne. Dolga leta prejema socialno pomoč.Pomagala sem ji še ko sem živela pri starših, odkar sem se odselila pa takrat pride vsak dan k njej patronažna sestra.

Po njeni smrti si bo država verjetno vzela vrednost socialne pomoči. Zanima pa me kako je v primeru če je vrednost premoženja manjša od vrednosti izplačane socialne pomoči? Ali lahko država terja mene kot dediča, da poravnam razliko?

Saj bi kak večji izdatek težko izplačala.

Hvala za odgovor

Lep pozdrav

Spoštovani!

V primeru, da bo dolg presegel vrednost zapuščine, vam kot oporočnemu dediču ne bo potrebno ničesar vračati ali plačati.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close