Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Oprema vozila in težava senzor za dež/svetlobo

Oprema vozila in težava senzor za dež/svetlobo

Zanima me če je kdo že kdaj uporabil preverjanje zgodovine avtomobila s pomočjo VIN številke, recimo na straneh autodna, carfax ali uk.vin-info ter s pomočjo teh poročilo dobil podatke o opremi avtomobila. Ali obstaja možnost da pošljem VIN na uradni servis in mi dajo podoben izpisek?

To bi pa rad preveril, ker imam občutek da senzor za dež/svetlobo pravilno ne deluje, v kolikor ga avto ima. Prilagam sliko. Kje se mi tudi zdi, da je ta senzor spodaj pokrit in tudi zato pravilno ne deluje. [img]http://shrani.si/f/3X/Qz/yxvSyzP/1/20180509163512.jpg[/img]

V kolikor ta avto ima senzor za dež, se na tej sliki ne vidi. Senzor za dež je pokrit z notranje strani za ogledalom s pokrovom, s zunanje strani vozila pa je videti kamero.

Pozabil napisat, da je avto Škoda Octavia III letnik 2014. To je vetrobransko steklo slikano od zunaj. Vzratno ogledalo pa ima levo spodaj en kvadratek(gledano iz avta v smeri vožnje) , ki bi mogoče lahko bil ta senzor. In kakšen senzor pa bi na tej sliki, to naj bil, če sploh to je senzor?

Senzor za dež na bi bil na škodi videti nekako takole.

Verjetno je oblika senzorja odvisna od modela avtomobila. Sem pa že dobil informacijo, da je verjetno krivo da vse 4 modre pike niso na pravilni poziciji. Bom v kolikor bo potrebno zamenjati vetrobransko steklo na to posebej opozoril, (stekla pa tako imam zavarovana).

Lp

Evo, da mogoče komu z podobnimi težavami pomagam pri rešitvi problema.
Avto sem zapeljal do Carglassa, kjer so takoj vedeli v čem je težava in mi ponovno namestili senzor na vetrobransko šipo, pod njim je pa manjkaj še en gumijasti obroček, ki preverja vlago. Delo 15€, gumijast obroček 20€. Sedaj brisalci brišejo kot “nori”, pa tudi luči se lepo same ugašajo in prižigajo.

Dodajam pa še sliko, kako izgleda sedaj, ko je pravilno nameščeno.

New Report

Close