oproščen
Morilec je Lars, kriva pa njegova patološka mati, ki je s svojo pretirano zahtevnostjo zlomila svojega sina in ga vzgojila v človeka z upognjeno hrbtenico, ki sam ne ve kaj hoče in česar se loti propade, zaradi svoje neuspešnosti se zapija, postane spolni izprijenec, morilec, posili svojo sestro in jo ubije.
In mati ki ve za njegovo delikventno obnašanje, si zatiska oči in ga hoče narediti normalnega, zato je njena krivda še večja.
Ahrrrr, zdaj me pa že jezi vse skupaj. Ko že mislim, da imam poštudirano, se mi podre. Za Aksla mi je pa prav hudo, no. Sej se mu bo še zmešalo. Za Heleno se mi je kar zdelo, da jo čaka podobno kot Karino. Čedalje več masla na glavi pa ima mama od Aksla in Erika, da ne bo na koncu ona tista, ki je “pospravila” neprimerne deklice – za Aksla neprimerno (polsestro) Karine in za Erika neprimerno (iz visoke družine) Heleno.
V zadnjem nadaljevanju je Lars razodel Akslu, da je ubil Karino-svojo sestro. Sta se namreč prepirala in jo je porinil na skalo, kjer se je udarila in umrla. Wiliam ga je videl, vendar je zatajil, da je videl Larsa in trdil, da je videl Aksla. Ker ga je Eva v to prepričala. Larsa je pekla vest in se je začel opijati.
Tisti večer, ko je bila Larsova hčerka Helena pri Eriku, je prišla po obisku pri Eriku domov in dobila Larsa-svojega očeta vsega pijanega do onemoglosti. Ko ga je videla, kakšen je in je že vedela, da je on ubil Karino, vendar, da to tajijo, je stekla stran in se v žalosti in obupu vrgla pod most in umrla.
Aksel ja zahteval od Larsa, da gresta to povedat na policijo, vendar ju je na poti prestregla Eva, ki je šla iskat Larsa. Preprečila je njun odhod na policijo, z Akslom sta se hudo sprla, ker ji je Aksel povedal, kdo je morilec, vendar je ona še vedno to tajila. V navalu jeze in spoznanja, koliko hudega mu je Eva naredila, je Aksel prijel puško in Evo ustrelil.