Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek oproščeni posilstva mladoletnice

oproščeni posilstva mladoletnice

Odgovor na objavo uporabnika
DsD, 07.11.2024 ob 13:24

daisycutter, 07.11.2024 ob 13:20

ttps://www.mladina.si/189003/oproscen-posilstva-ker-je-zrtev-na-zacetku-spolnega-napada-spala/

To je zame zgrešena sodba. Dejtvo pa je, da ni 90% oproščenih posilstva.

Ne, ker se že v štartu ZAVRŽE SAMA OBTOŽBA.

Žal ne uspem prilimati sem primerov, ker jih ne morem kopirati iz sodnih zapisnikov – večinoma gre za stopnjo upioranja.

En primer (moj prepis, ker ne morem kopirat):

“odpor oškodovanke, ki se je po njenih navedbah kazal v besedah NE NE NE, ni mogoče šteti kot tisti resni odpor, ki je nujen, da se dejanje storilca šteje kot kaznivo dejanje”

ps še eden primer zavržene obtožbe, ko ne veš a bi se jokal ali smejal:

“mladoletnik n imel direktnega naklepa storiti kaznivo dejanje, saj potem ko sta se nekaj časa poljubljala, ni mogel vedeti, da oškodovanka ne želi spolno občevati….

….ravnanje osumljenca sta prekinila policista, ki sta slišala oškodovanko glasno kričati NE NOČEM….”

Ti primeri  in stotine drugih sploh do sodišča prišli niso, ker jih je že tožilstvo zavrglo.

Joj, 07.11.2024 ob 13:30

dndndndn, 07.11.2024 ob 13:14

nick172, 07.11.2024 ob 12:06

Danes sem bral v časopisu da je bilo 5 fantov starih med 18-22let oproščeni posilstva 15letnice, zgodilo naj bi se marca 2020 v domžalah na enem parkirišču v avtu.. kaj menite o tem?

Nekateri pravijo da je punca sama od sebe to hotela, da so tudi dokazi o tem… kakšno je vaše mnenje?

Če gre za tisti primer, ko je eden izmed njih posilstvo tudi snemal, potem je več problemov, zakaj ni prišlo do obsodbe. Punca je prijavila šele čez več mesecev, torej ni bilo mogoče dobiti fizičnih dokazov (dnk analiza). Fantje so preprosto rekli, da punce ne poznajo in se z njo niso srečali. Tožilstvo ni bilo sposobno dokazati, da so obtoženi sploh bili na kraju zločina, kaj šele, da so sodelovali. Razen tisti, ki je snemal. Ampak še on je dobil le eno leto in to ne zaradi posilstva (ker pač tožilstvo ni dokazalo, da je sodeloval), ampak zaradi nedovoljenega snemanja. Skratka, ne gre za to, da pri nas toleriramo posiljevalce. Gre za to, da je potrebno zločin dokazati. Kdo, kdaj in kje ga je storil.

A detektor laži pri nas ni v praksi? Žalostno vse skupaj. Potem res preostane le še zakon ulice.. . 15letnici in vsem njej bližnjim so uničilo življenje.

Ali pa ona njim, v kolikor je šlo za krivo obtožbo, kajne?

daisycutter, 07.11.2024 ob 12:09

To pišeš, kot bi bila senzacija. Mi poveš primer, ko je pri nas kdo bil OBSOJEN za posilstvo?

Pri nas se to tolerira, komot posiliš tudi nezavestno punco, pa se ne šteje kot posilstvo, ker ni rekla ne. Ali pa bolnico v komi recimo. Smo zelo liberalni glede tega.

Glej, če ne poznaš, ne bodi preveč pametna. Marsikdo je šel sedet prav zaradi posilstva.

daisycutter, 07.11.2024 ob 13:40

Ne, ker se že v štartu ZAVRŽE SAMA OBTOŽBA.

Žal ne uspem prilimati sem primerov, ker jih ne morem kopirati iz sodnih zapisnikov – večinoma gre za stopnjo upioranja.

En primer (moj prepis, ker ne morem kopirat):

“odpor oškodovanke, ki se je po njenih navedbah kazal v besedah NE NE NE, ni mogoče šteti kot tisti resni odpor, ki je nujen, da se dejanje storilca šteje kot kaznivo dejanje”

ps še eden primer zavržene obtožbe, ko ne veš a bi se jokal ali smejal:

“mladoletnik n imel direktnega naklepa storiti kaznivo dejanje, saj potem ko sta se nekaj časa poljubljala, ni mogel vedeti, da oškodovanka ne želi spolno občevati….

….ravnanje osumljenca sta prekinila policista, ki sta slišala oškodovanko glasno kričati NE NOČEM….”

Ti primeri  in stotine drugih sploh do sodišča prišli niso, ker jih je že tožilstvo zavrglo.

Sodba: Po posilstvih tujec obsojen še za rop

Lejte, za zjokat. Pač, poznam samo iz medijev: je spala, ni  se dosti odločno branila, ni dolgo trajalo etc. Samo za kozlat.

Razumem, postopkovne napake pa to. Ampak včasih je videti, kot da so ti sodniki (najbrž tudi sodnice) popolnoma zglajzani.

4 tipi in ena 15-letnica (ki so ji zelo verjetno uničili lajf) – pa ani piz… tle vse jasno.

Ljudje, tukaj je nekaj fejst narobe.

Aja, celo 5 jih je bilo.

Hotela je s 5 v avtu? A se vam zdi?

Sem se spomnila še ene “cvetke”, ta je bila precej časa nazaj, tudi primer opustitve obtožnice, torej ni šla na sodišče.

Trije “fizični delavci” so v hiši posilili žensko….ona je jokala in prosila naj nehajo…ampak v obrazložitvi piše, da ni imela fizičnih poškodb,  se že ni dovolj odločno branila…torej ni znakov kaznivega dejanja..blablabla

Proti trem fizikalcem?????

Klobasa obrazložitve se vleče čez tri strani se spomnim, bi morala spet najti…

Morala bi s stepsti s tremi fizikalci in rezkirati poškodbe (počena lobanja, izbiti zobje, zlomljen nos ali zlomljena čeljust so STATISTIČNO najpogostejše poškodbe, ki jih ženske utrpijo pri posilstvu), morala bi reskirati smrt, da bi posilstvo sploh prišlo do sodišča?? Kje je še obsodba…

Tolk o tem kolk pretiravam…

Jajca in luleka jima odrezat in konec. Ziher je ena 15 letnica ali katerakoli druga zelela sek s petimi moski, povrh se v avtu. Sramota za drzavo, da imamo sistem tak kot je. Verjemite, zapor je za taksne zelo dober izzid, ker tam sta zlocinca na varnem, siher sem, da bi jima marskateri star sam presodil.

A vidte, nekaj je zelo narobe. Razumem, da se je treba držat postopkov pa to … Ampak te obrazložitve so iz srednjega veka. Ne vem, če je vse v sistemu.

Bila je tudi že pobuda, da bi se sodstvo malo bolj izobrazilo o tem, kaj spolno nasilje je, pa je bil kraval, kao neodvisnost sodstva. Sem tudi že spoznala sodnike, ki resnično niso za v dvorano, pardon, zabiti sto na h. Če bi šlo za njihove hčerke – pa da vidimo.

Poznam primer, sem iz okolice Domžal. Gre za to, da posilstva niso mogli dokazati. Na posnetku se razen opevanega dekleta tudi ni dobro videlo sodelujocih. Dokazov ni bilo, posnetek je bil slab. Na posnetku je dekle oralno zadovoljevalo enega izmed fantov. “Posiltvo” sta ona in njena mati prijavili na policijo sele cez nekaj mesecev.

Jaz mislim, da je dekle prostovoljno oralno zadovoljevala fante in se mi zdi edino pravilno, da so fantje oprosceni. Kriva je sama, njena mati in njena vzgoja.

poglejmo z vseh strani, 07.11.2024 ob 13:55

Ali pa ona njim, v kolikor je šlo za krivo obtožbo, kajne?

Ziher, ja.

Domžalčanka487, 07.11.2024 ob 20:37

Poznam primer, sem iz okolice Domžal. Gre za to, da posilstva niso mogli dokazati. Na posnetku se razen opevanega dekleta tudi ni dobro videlo sodelujocih. Dokazov ni bilo, posnetek je bil slab. Na posnetku je dekle oralno zadovoljevalo enega izmed fantov. “Posiltvo” sta ona in njena mati prijavili na policijo sele cez nekaj mesecev.

Jaz mislim, da je dekle prostovoljno oralno zadovoljevala fante in se mi zdi edino pravilno, da so fantje oprosceni. Kriva je sama, njena mati in njena vzgoja.

Pa piz… a si ti usekana? Sicer se trudim kolikor toliko spoštljivo komunicirat tukaj, ampak pri takih bedarijah si ne morem pomagat. Seveda je prijavila kasneje, ker je bila v takem šoku, da ni vedela, kaj bi. Ona je kriva? Njena mama je kriva? Fotr očitno ni. Opevano dekle – kaj to pomeni? 5 fantov, starejših, in 15-letna punca? Dej malo vklopi kakšno možgansko celico in razmisli, kaj bi rekla, če bi šlo za tvojo hči … In vsekakor se punci da vlačit po sodiščih, komaj čaka …

h. jobert, 07.11.2024 ob 20:51

Pa piz… a si ti usekana? Sicer se trudim kolikor toliko spoštljivo komunicirat tukaj, ampak pri takih bedarijah si ne morem pomagat. Seveda je prijavila kasneje, ker je bila v takem šoku, da ni vedela, kaj bi. Ona je kriva? Njena mama je kriva? Fotr očitno ni. Opevano dekle – kaj to pomeni? 5 fantov, starejših, in 15-letna punca? Dej malo vklopi kakšno možgansko celico in razmisli, kaj bi rekla, če bi šlo za tvojo hči … In vsekakor se punci da vlačit po sodiščih, komaj čaka …

NI bila v nobenem soku, ce je cez par dni spet klicalila tega fanta in se zelela dobivat z njim, pa se on ni zelel z njo in jo je ignoriral. V medije so prisli celo njeni SMSi, kako se je svpjim prijateljem preko sporocil hvalila, da se je “jebala z vecimi” – tocno te besede je ona uporabila. Tako da… 🙂

Odtipkajte v google DOMŽALSKA LOLITA, je ogrooooooomno napisaga o tem dogodku.

Glede na to, da se gre za mladoletne osebe bi bilo pametneje, da se ta tema izbrise. Administrator? 

Izbriši to temo, naj to rešuje sodišče. 

h. jobert, 07.11.2024 ob 20:43

Ziher, ja.

Ziher ja.

Ne vem več, kaj bi rekla na te komentarje.

h. jobert, 07.11.2024 ob 23:05

Ne vem več, kaj bi rekla na te komentarje.

Sprejmi jih, saj zadeve ne poznaš.

kdaj pa si še lahko kurbo posilil lepo vas prosim smotani slovenci zabiti

poglejmo z vseh strani, 07.11.2024 ob 23:07

Sprejmi jih, saj zadeve ne poznaš.

Ne, ne poznam več kot toliko. Ampak: punca poda prijavo, ker nima drugega za počet???

h. jobert, 07.11.2024 ob 23:12

Ne, ne poznam več kot toliko. Ampak: punca poda prijavo, ker nima drugega za počet???

Ne bi se spuščali v njene razloge, ampak možnost seveda je.

New Report

Close