Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Optical Express ali Klinika Svjetlost

Optical Express ali Klinika Svjetlost

Pozdravljeni!

Odločam se med Optical Express in Kliniko Svjetlost (lasersko odstranjevanje dioptrije).

Hvaležen bi bil za kakršnakoli priporočila, nasvete itd.

Tudi jaz se odločam za ta poseg, pa sem se odločila za Morelo v LJ. Imajo ravno tako popuste ( LASIK 945€/oko, LASEK 845€/oko ). S tem da se ne voziš 1h na kontrole…. Podrobni pregled v vrednosti 100€ je na koncu že vključen v ceno ki sem jo podala zgoraj… pa še AMEX in DINERS – lahko vzameš na obroke…

za razmislit je…..

Hvala za odgovor.

Za Zagreb sem se odločil zaradi tega, ker imajo najnovejšo generacijo laserjev. Ker so “veliki” si tovrstne laserje lahko privoščijo, saj naj bi samo njihovo vzdrževanje stalo do 250.000 € mesečno. Dvomim, da ima Morela v lasti laserje 6. ali 7. generacije… Jaz pa zaradi velike dioptrije (-9,75) potrebujem najnovejšo tehnologijo, saj mi s starejšo varianto ne morejo uspešno odstraniti dioptrije.

Če bi lahko videl brez očal in leč, bi se vozil tudi 10 ur na pregled 😉

Koliko je cena v zg?

JAz sem lani opravila lasersko odstranitev dioptrije in cilindra v zagrebu v kliniki svijetlost.
Preko okulistceneje.si sem se prijavila in za okoli 1500 eur opravila vse. V četrtek sem šla na pregled, v petek pa že na operacijo. v petek sem v zagrebu prespala, ker sem imela v soboto zjutraj še en kratek pregled. V petek sem šla ob 18h notri, ob 18:10 sem že brez očal videla koliko je ura :))
Priporočam!!!!!
So super, prijazni, hitri, učinkoviti.

Koliko ste imeli pa dioptrije? S kakšno metodo so vas operirali? Zakaj ste se odločili Za kliniko Svjetlost?

dioptrija: -3,75 in – 4 cilindra kolikor se spomnim sem mela okoli 0,50. stara sem bila pa 35. mislim da če si starejši da rajši vstavijo leči, nisem pa sigurna
.
https://www.facebook.com/OkulistCenejeTM?fref=ts

za njih sem se odločila zato ker so bili najugodnejši (takrat so me poklicali iz okulist ceneje in mi ponudili akcijo, ker sem pred nekaj meseci sodelovala v nagradnem žrebanju.) in ker sem za njih slišala polno dobrih kritik.
tudi dva znanca sta bila pred mano tam in sta mi povedala vse kar sem rabila vedeti.

Metoda Lasik-
aja pa še to, ko si naročen, ti točno povejo koliko časa boš tam, in dejansko toliko časa si. ni se mi zgodilo da bi prišla in čakala tam eno uro ali več da pridem na vrsto.
prenočišče iz petka na soboto ti pa tudi oni lahko predlagajo, majo neke ugodne penzione.

http://vizita.si/clanek/novice/video-osvojite-lasersko-odpravo-dioptrije.html
jaz sem presrečna ker sem si to že od nekdaj želela.

aja pa še to: po enem letu vidim vse 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, se mi pa še vedno zgodi da ko se zbudim iščem špegle po omarici pol se pa spomnim da vidim :)) 🙂

Kaj pa po sami operaciji? So bili kakšni problemčki? Berem, da je pogosta posledica “občutek peska v očeh” (suhe oči), nekaterim se pojavljajo neke občasne meglice…

Kako pa sedaj vidite v temi (npr. vožnja ponoči – vas motijo nasproti vozeča vozila?)? Sonce vas moti?

ja potem je važno da res uporabljaš kapljice ki ti jih predpiššejo pa nimaš težav, jaz jih nisem in sem imela tak suh občutek in meglice. ko semm jih uporabljala po predpisih pa je bilo ok. mi smo šli potem po enem mesecu na morje in tam nisem imela sploh nobenih težav. pa še videla sem na plažo, kje smo 🙂
zdaj pa nimam več nobenega občutka suhih oči, (pa delam za računalnikom) tudi ko je sonce lahko gledam, oz. enako kot prej, če je močno sonce imam sončna očala (zato ker jih imam LAHKO :)) .
tema in avti me ne motijo.

Za Zagreb sem se odločil zaradi tega, ker imajo najnovejšo generacijo laserjev. Ker so “veliki” si tovrstne laserje lahko privoščijo, saj naj bi samo njihovo vzdrževanje stalo do 250.000 € mesečno. Dvomim, da ima Morela v lasti laserje 6. ali 7. generacije… Jaz pa zaradi velike dioptrije (-9,75) potrebujem najnovejšo tehnologijo, saj mi s starejšo varianto ne morejo uspešno odstraniti dioptrije.

ko sem bil na pregledu pri morela okulisti so mi dejali da imam pretanko roženico in da če hočem mi lahko z operacijo vstavijo lečo.
zdaj pa me zanima ali imajo glede tega boljši laser,al kako,….

Močno odsvetujem, ker deoptrija se ti povrne, negativni učinek operacije pa je, da nikoli več ne boš smel nosit leč….

Malo si preberite..

Tudi mene to zanima. Kako je dolgoročno? Po operaciji so vsi navdušeni, ko pa na netu bereš, imajo pa ljudje čez leta vse sorte problemov. In ne upam.

Ne razumem, kako bi se osebi, ki se je operirala z laserjem, čigar tehnologija obstaja 2, mogoče 3 leta, po 10ih letih povrnila dioptrija – ti podatki na žalost še ne obstajajo…

Verjamem pa, da tehnologija, s katero so operirali 10 let nazaj, še ni bila tako napredna in je ljudem zaradi tega povzročala težave…

Tehnologija, ki obstaja danes, se meri v mikronih in mikrosekundah… Ni nobene “človeške roke” zraven, ki bi se lahko zatresla… Laser se ugasne, če premakneš oko… Operacija traja od 8-10 sekund… In tako dalje… Predvsem pa je pomemben preventivni pregled, kjer v 2014 uporabljajo tehnologijo za gledanje očesnega ozadja in merjenja debeline roženice, ki še pred parimi leti ni bila na voljo…

Tudi sam “cvikam” pred operacijo, če ne ne bi bil na tem forumu… Zato bi se rad temeljito prepričal preden se zanjo odločim…

Do sedaj mi še nihče operacije ni močno odsvetoval, niti osebna okulistka, ki se z mojimi očmi ukvarja že 20 let in bo zaradi moje operacije “finančno prizadeta”…

Kakšno čtivo priporočate? Pa prosim ne z “lasekcomplications” – to smo že razčistili…

Niti enega še nisem slišal/prebral, da bi imel kakršnekoli hujše težave z očmi po operaciji, ogromno število ljudi pa je z operacijo zelo zadovoljnih, bi šli takoj še enkrat, se sprašujejo, zakaj niso šli že prej, bi plačali tudi 2,3x več kot je cena itd.

Prosim, povejte mi za nekoga, ki ima probleme z očmi in se je operiral z LASEK ali LASIK metodo v zadnjih dveh letih in ima hujše težave z očmi! Ko ga spoznam, in mi razloži njegovo zgodbo, bom prenehal razmišljati o operaciji… In vam bom neskončno hvaležen, da ste me obvarovali pred napačno odločitvijo…

Tvoja kulistka ne bo nič finančno prizadeta, če ti bo operacija povzročala kakršnekoli težave ćez 10, 20 let. Tole je bolj trhel argument.

Net je poln zgodb, samo ni interesa?
In novost laserja nima nobene veze, ker poškodbe nastajajo zaradi samega postopka, ne ker bi bilo karkoli narobe opravljeno. To je samo blabla. Je pa to posel, v katerem se obračajo milijarde.

I had lasik done in 2002 which because my vision was still extremely poor, the doctor did an rk “touch up” procedure. My vision has never recovered to even as good as it was previously and i have severe extremely painful dry eyes for which i have tried all possible treatments. I was told that i “might” experience temporary dry eyes, but it has been more than 10 years and it is getting worse if anything. I have to use drops at least every half hour, my night vision is totally shot and i cannot drive at night. I live in constant pain and fear that because the dry eye is damaging my corneas that i will eventually go blind. All because of an elective procedure. Having lasik done was the worse mistake i ever made in my life.

I had blade-free lasik performed in September, 2011 and have regretted almost every day since. Although my vision was corrected, I now have to deal with dry eyes that I cannot get any real relief from. When I reported this fact at my follow up appointment the doctor told me that the issue should resolve itself in 6 months to a year. This never occurred and it is a constant struggle with my eyes. I have used pretty much every brand of eye drop, use a gel at night, have had punctal plugs inserted, and even started taking a fish oil supplement. Nothing seems to work. This whole thing has dramatically decreased my quality of life. Everyday I wish I could go back in time, do some proper research, and never had chosen to do the procedure. I try to hold out hope that maybe there will be a solution some day but it doesn’t seem like that will happen. From the time I wake up in the morning until the time I go to bed my eyes bug me and I am constantly reminded of the stupid decision I made. What is worse is that this debilitating condition is not apparent to others and it feels like I am living a one-man struggle.

Connie – 2/14/2014

LASIK was the worse mistake I ever made in my life. Not only is my vision 11 years later worse than it was before LASIK, I live in extreme pain due to severe dry eyes. My eyes now have such bad irregular astimagtism that I cannot get glasses with a decent prescription and I cannot wear contacts due to the dry eyes. LASIK has ruined my life. I cannot drive at night at all so I feel like a prisoner.

I wanted to thank you for this site!! I had my Lasik appointment booked and had decided to do my own research beforehand since my appointment was several weeks away.

The Lasik clinic that I attended for consultation did give me a detailed booklet on potential complications. The issue of “dry eyes ” really disturbed me and when I called the clinic for further clarification they assured me it was “temporary…lasting no more than three months ” and if prolonged it was easily handled “with drops “. I then started doing my own research and came across your site.

I did not know and found it shocking that:

1) the cornea never heals 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} after surgery ( I was told I would be completely healed in 6mths and able to fly on a plane 24 hours after surgery!).
2) that the Lasik procedure causes “dry eyes ” and that the only variable is to what degree the individual will be affected.
3) that the amount of permanent, debilitating consequences after Lasik have been downplayed by the industry.
4) that long term effects are not really known

After coming across your site I quickly cancelled my Lasik appointment.

It ‘s heartbreaking to see all of the reports of people who have had devastating consequences and were given little, no or incorrect information by their surgeon or clinic. Even with the detailed information booklet that I received, none of the consequences except dry eyes was discussed during my consultation.

Thank you again for providing all of this useful information-I really feel that it saved my eyes!!

I had LASIK in 2002 when I was 24 years old. At first it worked perfectly, correcting my vision from 20/400 to 20/15. After about a nine months, my vision slowly started to deteriorate, but only slightly. I went back to the surgeon and they offered a free “enhancement ” which I took “Advantage ” of. Over the years my vision in both eyes slowly degraded such that I wear glasses at all times. My vision at night is the most annoying with blurriness and ghosted images of light sources. Recently, it started to get worse and so last month (March 2013) I went to an ophthalmologist (not my previous surgeon) for what I thought would be yet another prescription increase in my glasses. He did a topographical scan of my eyes and told me I have post-LASIK corneal ectasia. When he said the words “corneal transplant ” I was dumb founded. I did not expect to hear anything of the sort. At this point, I can either sit and watch my vision deteriorate to near blindness, requiring a transplant, or shell out thousands for collagen cross-linking. I ‘m having that procedure done to halt the progression. I sorely regret having this surgery. I ‘d trade the potential of needing a corneal transplant for not being able to read my alarm clock any day.

I am a physician. I had bilateral LASIK surgery 7 years ago, everything went well. I had the “obvious” side effects: glares, halos, difficult night vision, dry eye, neovascularity, sensitivity to light. I did not mind that, at least I was free of using glasses. I started to have floaters in my left eye 5 months ago, I am young, healthy and had no previous trauma. My myopia was mild before surgery. There is no explanation to what the ophthalmologist found out this week: I had floaters, retina damage (superior) in both eyes, probable posterior vitreous detachment (left) and need laser photocoagulation, urgently so I could avoid retinal detachment. I suspect is all derived from the lasik surgical procedural in my eyes. I would urge you to reconsider the safety of lasik procedure, for the sake of patients health, not minding all the money and enrichment that would be lost.

Pa tudi slovenske kritike se najdejo: http://med.over.net/forum5/read.php?72,1821662

Jaz osebno si operacije zelo želim, ampak če primerjam težave in stroške, ki jih imam zdaj z lečami in očali in kako se mi lahko poslabša kvaliteta življenja, če me doleti karkoli od tega, kar se nekaterim pojavlja, zame ni dileme. Ker gre za neobvezno operacijo. Zdaj sem zdrava, potem mogoče ne bi bila. To je vse, kar rabim vedet. Pa tudi, če je samo 5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnosti.
Moraš vedet, da marsikdo tudi ne bo priznal, da je naredil napako in bo do konca trdil, da je vse super po operaciji. Beri v pripetem linku.

Dobro namerno močno odsvetujem. Nekoč mi boš hvaležen/a. Oči so oči, ene in edine…
Sedaj lahko kombiniraš(malo očala, malo leča)…. potem, prestanes samo na špeglih. Si predstavljaš, kako moteče je, ko ne moreš plavat, športat…

Pamet v roke!

Hvala vsem za mnenja. Priznam, nisem več tako navdušen nad operacijo. Vseeno bom riskiral 50 € in šel na detajlni pregled. O sami operaciji bom pa še temeljito razmislil…

Pozdravljen!

Tudi jaz sem se odločala med tema dvema klinikama. Odločila sem se za Optical Express in sem v ponedeljek 28.4. naročena na Ilasik. V obeh klinikah so bili prijazni na pregledu, vzeli so si čas in odgovarjala na vsa moja vprašanja, podrobno so pregledali oči. Za Optical Express sem se odločila samo zaradi novejše metode Intralase Lasik. Razlika je pri rezanju poklopca, saj ga pri tej metodi odrežejo z laserjem, pri navadnem Lasiku pa ne. Sicer pa kaj več o tem si preberi na njihovi spletni strani.
Tudi mene je sicer strah operacije in sem dosti stvari prebrala o tem. Zato sem tudi šla na dva pregleda na različni kliniki. Vseeno sem zbrala pogum, saj je želja, da bom končno lahko videla brez očal in leč premagala strah. Zavedam se tudi da dolgotrajno nošenje leč prav tako pušča posledice na očeh, saj je to le tujek v očesu.
Vse dobro in veliko poguma!
Aleksandra

Pozdravljeni,

Smo podjetje ki se ukvarja s promocijo zdravstvenega turizma v Banja Luki.

V ponudbi imamo tudi vse vrste odstanjevanja dioptrije.Operacijo izvajajo na Kliniki Svjetlost v Banja Luki. Klinika Svjetlost Banja Luka je ena izmed 4 klinik znotraj mreže Klinike Svjetlost Zagreb (poleg Zagreba in Banja Luke, še Split in Sarajevo).

Laserska operacija na obeh očesih (Lasik ali PRK), predoperativni in postoperativni pregled pri nas s trenutnimi popusti stane 1300€ s spanjem (polni penzion) in prevozom do Banja Luke in nazaj. Vse skupaj traja tri dni (petek, soboto in nedeljo).

http://zeussvetovanje.com/klinika-svjetlost/

Jaz pa sem bila lani na pregledu pri Morelaokulisti in mi je zdravnica rekla, da nisem primeren kandidat za lasersko operacijo…pa vseeno bi rada povprašala še kje drugje. A je že imel kdo tak problem, da ni primeren kandidat za operacijo in kaj je v tem primeru storil?

Optical Express. iLASIK tehnologija, visoko frekventni kirurgi, zanesljivi rezultati.

Obe kliniki sta top. Optical Express ima v Sloveniji kontaktni center, agencijo Happymed, v kateri imajo odlične svetovalce, ki zelo dobro pojasnijo vse laserske postopke. S tem so mi olajšali odločitev, da sem se operiral pri njih. Priporočam. http://www.happymed.si/laserska-operacija-oci/[/url]

Primož

Verjamem, da so dobri, le v čakalnici imajo preveč hladno, saj delajo klime kot nore. Pred par dnevi sem bil na pregledu pa je bil tak mraz. Vse v čakalnici je zeblo. Zagotovo neprofesionaln odnos do strank !!!

New Report

Close