Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Optika Clarus

Optika Clarus

Tisti, ki ste v optiki Clarus kupili korekcijska očala.
Ste zadovoljni z njimi, so v redu?

uf toliko gneva bi lahko izlil na to optiko (pa tudi ostale ), ko je mati kupovala očala ampak se mi res ne da tipkati na tako lep športen vikend. Naj strnem, kljub obljubam o napaki niso hoteli slišati o popravilu ampak so ponujali kvazi popust na nov izdelek. Vzel sem si en dan in preštudiral trg optikov v Sloveniji in v tujini. Na koncu smo kupili v Bosni, za četrt cene, leče naredili po naročilu. Sedaj pa še čakamo iz tujine prek interneta naročene titanium okvir in leče po naročilu za cca 55€ s poštnino. To je skoraj zastonj.

uf si me zdajle pogrela ko se samo spomnim koliko denarja sem za mati zmetal.

Lahko da sem samo slabo izkušnjo imel, ampak po odnosu in cenah sodeč dvomim.
Sem pa opazil da identične okvirje kot jih prodaja znan optik, jih prodaja tudi kitajc.

Moja očala so v redu. Saj si jih sam izbereš, izbiro imajo res veliko, ti pomagajo.

pO internetu jih sama ne bi kupovala, saj jih vseeno nosim vsak dan, tako da se mi zdi pomembno, da najdeš tak okvir, ki ti res ustrezA.

Ce bi kupovala ocala pri nas, bi jih kupila pri nih, v BTC ali v Mestni optiki v Mercatorju na Smartinski, so prijazni in usluzni. V Clarusu so mi 2x brezplacno popravili ocala, v Mestni pa kupujem lece.
Ocala pa kupujemo v Bosni ali preko neta, so res najmanj pol cenejsa s stekli vred!

Jaz imam pa z Mestno optiko, ki se tako ceni, slabe izkušnje. Nikoli več k njim. Stekla so mi na očala brez okvirjev pritrdili postrani, tako da so očala postrani stala na mojem nosu ( s tem sicer nimam težav), ko si jih položil na mizo so se kar gugala, tako vegasto so jih skupaj sesraufali. Sem sla nazaj, so se zgovarjali, skušali nekaj s krivenjem popraviti, pa ni šlo. Sem jim dokazovala, da je eno stekelce visje kot drugo, pa je fina gospa iz optike iskala nove in nove izgovore. Mi je žal, da nisem bila bolj vztraja, ker očal se ni dalo nositi. Vsekakor k njim ne grem več.
S clarusom nimam izkušenj, imam optika, s katerim sem super zadovoljna. To je optika Bezigrajski dvor v Lj.

bosanski cigo

bosanski cigo[/quote]

Ti se kar usajaj, ampak ta bosanski cigo je dal za ista očala, kot jih imaš ti, vsaj 2/3 manj in razliko spravil v žep, ti si pa ostal prazne denarnice.

bosanski cigo[/quote]

Ni potrebe po žaljenju, pač kupim določene stvari v Sloveniji, fasungo v Avstriji, dvakrat letno pa tudi gremo na jug na morje pa še na tržnico v Bosno sproti.

Sam sem predstavil svojo negativno izkušnjo s slovenskimi optiki. Tebi pa namesto žaljena predlagam, da podaš kakšno konstruktivno mnenje ali argument na relevantno temo.

Pa lep dan.

mene ne vidijo več v Clarusu.Zelo slaba izkušnja in nakup,so prijazni do tiskrat ko prodajo ,ko pa reklamiraš pa so težave.Razočarnje.lp

mene ne vidijo več v Clarusu.Zelo slaba izkušnja in nakup,so prijazni do tiskrat ko prodajo ,ko pa reklamiraš pa so težave.Razočarnje.lp

Mi smo dobili preko službe nek popust za optiko Clarus.

Ker je hči ravno potrebovala nova očala, sva šli tja. Izbrali nek, niti ne tako drag okvir, cena očal pa v nebo, kljub popustu. Recimo faktor krat 2,5 glede na ceno prejšnjih njenih očal.

In vprašam, kako to, da so stekla tako draga. Pa začne, ja veste, sem dala ta najboljša z antirefleksnim premazom za nočno vožnjo, bla, bla, bla …

Sem jo povprašala, zakaj meni, da 10 letni otrok potrebuje antirefleksni premaz za nočno vožnjo?

Nakar je užaljeno izjavila, da no, saj če hočem, mi lahko da tudi cenejše.

Sem rekla, da nočem in šla drugam.

tudi jaz podobna izkušnja – okvirji kao ugodni, ful nekih popustov, ampak s stekli vse not prinesejo. Je že nekaj časa nazaj, za iste šipce bi v Clarusu dala 160eur, v eni drugi optiki (v lju) pa sem dala 60eur. Pa še šlampasti so, meni deluje kot da bi tja prišel po kilo kruha, ne pa po očala. Vsa tista reklama tudi nekaj stane. Ne grem več tja.

Jaz sem zelo zadovoljna s Clarusom, vedno kupujem tam zase in za otroka. Vedno svetujejo in iscejo najugodnejse variante, moram jih prav prepricat da rabim boljsi, drazji premaz. S popravili nikoli tezav, celo sami so enkrat predlagali reklamacijo. Pa vsec mi je da imajo prav karton za vsakega. Enkrat so me povabili na brezplacen pregled dioptrije in sem bila prepricana da je to fora da mi kaj prodajo. Pa je zdravnik samo rekel da imam ocala ok in jih ni potrebno menjati.

Sicer pa je poceni optika vid v novi gorici. Ni potrebno v bosno…

Slaba izkušnja tudi z moje strani. Kupila očala, cena kar konkretna, a popolnoma neuporabna.

Enako izkušnjo imam jaz z vsemi optiki. Na stekelca so mi nabili tako ceno da me je na rit vrglo, ves balast ti dajo. Kupuj z pametjo in se ne pusti nategniti. Ker tile optiki te mimogrede okoruzijo za 100 EUR.

vsekakor odsvetujem optiko Clarus. tezave se zacnejo ze pri meritvah dioptrije, ker si ne vzamejo dovolj casa in pride do hudih napak. ze nekaj primerov poznam ko so jim narobe zmerili dioptrijo in potem nikakor niso hoteli priznati reklamacije, zavlacevali, posiljali cloveka k drugemu vajencu optometristu, ki ni mel pojma.
resnicno odsvetujem.
tezava je v strokovnosti. njih bi morali dobro vzeti pod drobnogled kako svoje delo opravljajo.

Jaz imam tudi slabe izkušnje z njimi, z uveljavljanjem stvarne napake. Niso hoteli povrnit stroškov in vrnit mojih soncnih ocal na original razlicico.

Na vse zive nacine me je hotela okol prinest, ces, da to ni mogoce … in me je na koncu tako zjezila s tem nadutim obnasanjem ter debilnimi “naj pisem na info mail” floskulami, da mi je kolegica pravnica pomagala sestavit dopis … Naslednji dan me je klicala, naj pridem po denar.

V optiki Clarus človeku napačno izmerijo diptrijo in mu nato z napačnimi očali uničijo vid! Npr. ne vidiš brati, pa te prepričajo, da moraš nositi očala od jutra do noči,.to ni stroka, Kot da so diplome kupili v Banja Luki! Izmerite si dioptrijo v več optikah, kot sem si jaz , pa evo povsod isti rezultat, a tu v Clarusu izmerijo drugače… Pa nekvalitetna stekla, po katerih bolijo oči. Ministrstvo za zdravje bi jim moralo prepovedati delovanje.

V glavnem. Ko sem pri njih kupoval očala in okvir, so me štrajfnili za 550 eur. Ok, hotel sem si kupiti taka leča, ki se zatemnijo pri sončni svetlobi. Super. Potem hočem kupiti okvirje po svojem okusu, pa mi tista, ki me je imela prek, bila tako vztrajna, da sem že skoraj popizdil, jo imel poln kufer počasi, pa sem rekel, ok, te okvirje ja …

No, pride dan, ko jih prevzamem. Zelo zadovoljen z njimi. Pridem domov, jih dam na računalniško mizo, pa mi hčerka vzame z mize očala in ji padejo na tla, s kakšnega pol metra višine … padeta obe leči ven. Ok, probam sam popraviti, pa gre. Čez par mesecev ista zgodba. Nesem tja, mi jih za 10 eur popravijo – naravnajo okvir, pritrdijo leča itd. Rečem, če so zdaj v redu, pa rečejo ja. Ok. In tako se je zgodba ponovila. Danes jih več nimam, ker sem jih izjeze, da sem si mogel nonstop leča nazaj v okvirje spravljat, vrgel v kanto za smeti – po dobrem letu od prevzema. Zraven tega pa sem očala imel vedno zatemnjena, ko sem bil zunaj. Ko je bilo zelo oblačno, so se mi leča zatemnila. Ko je bilo pa zelo sončno, pa so se zatemnila bolj, kot sem takrat predlagal, da se.

Posiljeni so s tem. Zraven tega pa za 550 eur bi mogla biti očala tako trpežna, da je hudo. ampak ne.

Pri ceni 1,360€ se niso niti toliko potrudili, da bi očala, kot so ob nakupu obljubili, poslali na moj naslov v tujino. Očala so stala tam tedne.
Dioptrijo so izmerili zelo površno. Original škatlice za okvir višjega cenovnega razreda niso priložili. Šele kasneje, ko smo ponovno urgirali.

Tudi sama imam zelo slabo izkušnjo z njimi. Že na pregledu si ne vzamejo več kot minutko. Navaden pregled tako plača zavarovalnica, pregled za leče plačaš sam, skupno kar nanese in bi si lahko vzeli vsaj 5 min. Dioptrijo zmerijo površno. Ko pa sem jih obiskala zaradi leč, ki so mi padale iz očesa, so ugotovili, da je to zaradi visoke bazne krivine, ki je drugačna na obeh očeh, ter da leče zame ne obstajajo. Na pregledu so mi želeli dati leče, ki so imele še nižjo krivino od prejšnjih. In kot laik sem pač vprašala, če je to ok, ker že tiste z večjo so mi padale iz očesa, ta pa je še nižja. Namesto odgovora ali razlage mi gospod potisne leče pod nos in zabrusi: “Ja ali jih boste vzeli ali ne?!”.
Ko sem izbirala očala, sem prvič izbrala velike okvirje. Ob prvi uporabi se mi je slika lomila, nisem vredu videla. Grem v optiko, me čudno pogledajo in rečejo, da če me moti, si že v startu ne bi smela vzeti večjih očal. Ok, res sem se navadila, lahko pa bi me pa prej opozorili, če sem že plačala kar čez 300€ za ena očala. Takrat sem dobila dvojna očala in sem takoj opazila, da nimajo iste dioptrije. V optiki niso niti preverili in so mi samo povedali, da je to nemogoče.
Ni se mi več dalo ukvarjat z njimi, je pa bilo to zadnjič, ko sem jih obiskala. Ponavadi mi je vseeno v katero optiko grem, nikoli nisem imela slabih izkušenj, prej obratno. Ampak njih se pa resnično izogibam. Tudi moja prijateljica je imela z njimi zelo slabo izkušnjo, obiskala pa jih je v drugi poslovalnici kot jaz. Da ne govorim, da pri njenem pregledu niti niso govorili slovensko.
Po mojem mnenju so dragi, kar ne bi bil problem, če bi le ponujali temu primerne storitve.

Jaz imam pa zelo dobre izkušnje z njimi in se vedno vračam nazaj.

Za pregled (prva bralna očala) si je zdravnik vzel skoraj pol ure. Starejši gospod, zelo potrpežljiv in brez problema mi je ustregel, da sva večkrat ponovila vajo z lečami. Sem želela biti 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sigurna, da vidim dobro in da je to to. Da o njihovi potrpežljivosti pri izboru okvirjev ne govorim:) Se mi zdi, da sem preizkusila vse kar so imeli na voljo:):):). In prodajalec nič nepotrpežljiv, nobenega vzdihovanja ali zavijanja z očmi. Jih je pol že pospravil pa na mojo željo spet ven dal. Ker ne gre za očala v vrednosti 20€, sem želela, da imam očala, katera so mi všeč in mi pašejo. Sigurno sem bila dve uri v njihovi trgovini v BTCju, da sem našla kar sem želela:)

Enako sem ponovila s sončnimi očali, s tem, da v tem primeru žal nisem našla kar sem iskala in sem odšla brez nakupa:) Zelo prijazni prodajalci tako v centru pri Nami, kot na Wolfovi in BTCju.

Imam pa slabe izkušnje z Mestno optiko na Kongresnem – neprijazni in naveličani prodajalki.

GROZA!

Kupila okvir in stekla pri njih za 550 eur! Po treh letih želim menjavo stekel, ker se je premaz oluščil in so mi samo za to naračunali 300 eur!!  Sem jim rekla, da se mi zdi preveč, vstala in šla. Pri drugem optiku za isto storitev plačala 80 eur. Nikoli več me ne vidijo tam! Nateguni!!!

Odgovor na objavo uporabnika
roža709, 29.12.2022 ob 12:26

GROZA!

Kupila okvir in stekla pri njih za 550 eur! Po treh letih želim menjavo stekel, ker se je premaz oluščil in so mi samo za to naračunali 300 eur!!  Sem jim rekla, da se mi zdi preveč, vstala in šla. Pri drugem optiku za isto storitev plačala 80 eur. Nikoli več me ne vidijo tam! Nateguni!!!

jao kakšni nateguni, meni so zaračunali za očala 950 evrov, dali so mi še ena kao zastonj, ampak oboje iz centra, gre za progresivna očala, ki jih niso dobro izmerili, tako da moram zdaj glavo močno nazaj potegnit, če želim brati od blizu…na daleč je samo na sredini del stekla, 1/3 zgornjega dela je čist breze veze- vse motno…..nikoli- NIKOLI VEČ CLARUS- banda nesramna!

New Report

Close