Najdi forum

Orbitrek

Tako je: doma imam orbitrek. Zanima me koliko časa dnevno moram biti gor in po kolikšnem času se mi bo začenjalo kaj poznati. Jaz sem dnevno prebila po 20min na tem orodju in to sem zdržala en mesec, ampak nič. Popolnoma nič se ni spremenilo. Pa zelo gledam kaj jem, kdaj jem in kako jem. Kaj mislite?

v kosti se ne da hujsat

Jaz ga uporabljam 10-15 min dnevno pa izgubljam na teži od vsega začetka, čeprav to ni moj cilj. Tudi postava se mi je opazno polepšala, saj so moje mišice bolj napete in gladke.
Morda je težava v tem, da se preveč ženeš in povečuješ impulz nadpovprečno, kar pomeni, da telo ne kuri maščob. Ne smeš pa tudi pozabiti na raztezanje mišic po vadbi, ker se ti bodo v nasprotnem primeru mišice le krčile in debelile.

Kot prvo naj ti povem,da ti je NinaNana svetovala ravno narobe.Telo prične namreč kuriti maščobe šele,ko je doseženo določeno št.impulzov.(mislim da okoli 160/min-ne bom pa trdila,ker nisem sigurna) in izjava,da se brez raztezanja mišice krčijo in debelijo ni resnična.Moje mnenje je,da telovadiš prepočasi ali pa,da premalo ješ in se je tako telo zaščitilo in ti je upočasnilo prebavo.Jej po več majhnih obrokov na dan raznovrstno hrano,tudi ogljikove hidrate,ker ogljikovi hidrati ne redijo(v zmerni količini),ampak jih telo nujno rabi za proizvodnjo energije pri telovadbi.Pij veliko vode in VZTRAJAJ in rezultati se bodo kmalu pokazali.LP:)

Tina, moram povedat da se motiš. Za kurjenje maščob je potrebna vadba pri pulzu 60% maksimalnega srčnega pulza. Torej vadba mora biti umirjena, ne pa s polno paro. Glede prehrane: osredotoci se na živila z veliko beljakovinami, sadje in zelenjavo. Število obrokov naj bo normalno 4 ali 5x na dan.

KAR SE TIČE IMPULZA ZA KURJENJE MAŠČOB JE TA OD 140 – 160 UTRIPOV/MIN. GLEDE HRANE PA SE STRINJAM Z MIHO OZ POTRJUJEM NJEGOVO IZJAVO. JEJ 4-5 OBROKOV NA DAN ( S TEM DA ZA OBROK ŽE UPOŠTEVAŠ JABOLKO IN KOS KRUHA), TO NI SAMO PRIGRIZEK AMPAK SE ŠTEJE KOT OBROK. POLEG TEGA PA POPIJ NA DAN VSAJ 1,5 LITRA VODE.

LP RONJA:

NE bom žalila nobenih nasvetov vendar nam inšrtuktorca za aerobiko pravi da hujšaš pri pulzu od 140 do 160 vse kar je več in manj ne izgubljaš maščobe.Predvsem pa lahko pulz umiriš s pravilnim dihanjem in to je ko je napor vzdihneš nato izdihneš.Mislim da bi ti orbitrek moral pomagati.

HanaTINA je pisal/pisala:
>
> Kot prvo naj ti povem,da ti je NinaNana svetovala ravno
> narobe.Telo prične namreč kuriti maščobe šele,ko je doseženo
> določeno št.impulzov.(mislim da okoli 160/min-ne bom pa
> trdila,ker nisem sigurna) in izjava,da se brez raztezanja
> mišice krčijo in debelijo ni resnična.Moje mnenje je,da
> telovadiš prepočasi ali pa,da premalo ješ in se je tako telo
> zaščitilo in ti je upočasnilo prebavo.Jej po več majhnih
> obrokov na dan raznovrstno hrano,tudi ogljikove hidrate,ker
> ogljikovi hidrati ne redijo(v zmerni količini),ampak jih telo
> nujno rabi za proizvodnjo energije pri telovadbi.Pij veliko
> vode in VZTRAJAJ in rezultati se bodo kmalu pokazali.LP:)

poleg orbitreka bi vkljucil se kaksno vadbo, ampak ne vem kaj ti je vsec

New Report

Close