ORBITREK
Zanima me, če je uspelo kateri shujšati s pomočjo orbitreka in je zraven NORMALNO jedla. V kolikem času in za koliko? Meni bi bilo dovolj dva kg na mesec. Vnaprej hvala za odgovore.
Ženina svakinja. 3,5 kg v 19-ih dneh. 2x dnevno 30 min. Zadnji obrok ob 18.30 uri. Vsi obroki nespremenjeni.
LP
Jaz sem po porodu v 2 mesecih shujšala 10 Kg ampak sem tudi malo pazila na prehrano. Kupila sem ga pa v trgovini kolo na bledu. Pošlejo ti ga brezplačno po pošti in stanr 28.000 sit
lp
Daša, kaj s kožo potem ni bilo problemov, ker si tako hitro shujšala? Jaz tudi mislim spraviti dol 1o-12 kg, pa sem slišala, da če shujšaš na hitro, se ti pozna “ohlapna ” koža. A je to res?
En čisto preprost izračun:
1 kg maščobe je 7000kcal
3 km “prevoženi” na orbitreku na najlažji stopnji so pribl. 250 kcal, v povprečju rabiš zanje 20-25 minut (odvisno od kondicije).
Za porabo kalorij, ki ustrezajo enemu kg potrebuješ 28x po 3 km teka na orbitreku ali skupaj 84 km oz. vadbe 9,5 do 12 ur.
Ne upošteva pa tale izračun marsičesa – npr. tega, kako vadba vpliva na presnovo in s tem seveda tudi na izkoristek zaužite hrane. Tudi vadbo na orbitreku lahko prilagajaš – lahko je to lahkoten tek, ali pa nastaviš na težjo vadbo in s tem gradiš mišično maso v večji meri…
Jaz orbitreka vsekakor nimam za hujšanje, pač pa za ohranjanje dobrega počutja in določene stopnje kondicije, ki čez zimo sicer rada upade.
Ojla!
jaz kar pridno telovadim na orbitreku – na dan pol ure, prevozim 11 km in pokurim 250 kalorij. Bolj švoh, ampak za ohranjanje kondicije je pa fajn. Pa še oblikuješ si ritne mišice , če voziš ritensko in pa stegenske mišiče, če poganjaš naprej. Z redno vadbo in malo pozornosti pri hranjenju (nič kruha, testenin, brez sladkorja in sladkarij, uživanje vode, mleko z malo maščobe…), sem kar precej shujšala. Tako nekako v enem letu 10 kg. Ti se kar loti, rezultat z redno vadbo je zagotovljen.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.