Orebič-Pelješac
Mestece Orebič je na polotoku Pelješcu. Leži čisto nasproti mesta Korčule na otoku Korčuli. Mestece je lepo, v okolici je kar nekaj hotelov in manjših kampov. Zdelo se mi je nekako “zaspano”. Osebno mi je bila veliko bolj všeč Korčula, ki je res čudovito mesto z zanimivo arhitekturo. Vsak dan se kaj dogaja. Sicer pa med Orebičem in Korčulo poteka redna linija po kateri kar pogosto vozijo manjše ladjice, tako da greš lahko vsak dan ali večer ven po želji. Sicer pa do Orebiča lahko prideš tudi s trajektom iz mesta Ploče, s tem si skrajšaš pot za dobrih 100 km, ker ne delaš ovinka po polotoku.
LP
Odvisno od tega, kaj zelis od dopusta. Orebic in sploh cel Peljesac je krasen, kar se narave in morja tice. Ce imas coln, najdes plazice… Uf… Plaza je vecinoma prodnata, je pa res, da ni turisticen, je mir, domacini so prijazni, Dalmatinci v tapravem pomenu besede. Ce imas rada guzvo, vrvez, turisticni kic in spominke, tega v Orebicu ne bos nasla!
Pa lep dopust!
Ojla!
Jaz sem bila lansko leto na začetku julija v kampu pri Orebiču. Mislim, da je bil v kraju Palme ali nekaj podobnega.Je eden večjih kampov v bližini mesta. V kampu je bilo veliko sence, plaža enkratna (prodnata), blizu je bila trgovina, zvečer ples. V mestu Orebič se pa res ne dogaja kaj dosti. Edino kar me je motilo je bila res mrzla voda (28.6.-7.7.).
Fanj se mej!
ALI JE KAKŠEN SRFAR NA OREBIČU,DOMAČIN,KI ISPOSOJA SRFE,PA DA TUDI OBVLADA TO ,TER DA ISPOSOJA SRFE ZA UČENJE SRFANJA
PIŠITE NA:
[email protected]