Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika OREHOVI ŠTRUKLJI

OREHOVI ŠTRUKLJI

Rada bi skuhala orehove štruklje, pa nimam recepta. Enkrat sem jih sicer že poskusila (kar po receptu za potico) pa so mi kar zlezli po vodi. Saj za nadev bi že vedela oz. znala, rada bi recept za testo. Al pa oboje.
Hvala in lep pozdrav.

testo je kvaseno. razvaljas ga in namazes z nadevom. zvijes in zavijes v cisto krpo in prevezes s sukancem. kuhas v slanem kropu. verjetno so se ti razlezli,ker jih nisi dala v krpo!! ? lp petra

Lahko uporabiš tudi zamrznjeno listnato testo (to je le alternativa), ga odtališ in razvaljaš za pol prsta debelo, namažeš z nadevom in tesno zviješ. Obvezno pa jih zavij v krpo in poveži !!! Jaz naredim nadev enak kot za gibanico, palačinke, potico… Po tej (hitrejši) varianti (z listnatim testom) so kar v redu in okusni.

Lahko se kdo prosim napise recept za namaz?

Jaz imam za struklje eno zvijaco: zvit strukelj pustim, da malo vzhaja, potem ga pa zavijem v pomasceno alufolijo in skuham.

Prej so se mi razlezli ali se napili vode – zgleda, da ne znam testa prav narest. Zdaj so pa odlicni.
Velja tudi za kruhove cmoke.

veliko srece!

pozdravcek, proxima

Bom tudi jaz poskusila. A samo oviješ na tesno s alufolijo, ali tudi kaj “prišiješ” z nitjo? Testo mora biti verjetno bolj trdo.

Testo niti ni trdo, samo pazim, da prej res malo vzhaja (enkrat mi je folija pocila). Folijo dobro namazem z maslom ali oljem. Nic ne priheftam, samo na koncih folijo stisnem in zavijem.

Upam, da bo uspelo!

pozdravcek,proxima

To vse razumem in bom probala. Le še eno vprašanje oziroma dve:
koliko časa približno se kuhajo (če delaš iz 1 kg moke)
ali in kdaj se jih obrne?
Hvala.

Iz 50 dag moke prideta dva struklja, priblizno za zapestje debela. Kuham pol ure v globokem loncu, nic ne obracam.

Alufolija naj bo mocna, sicer jo pa malo veckrat ovij.

pozdravcek!

HVALA.

a bi bila katere tolk dobra in napisala celoten recept
hvala

Dej napisi komplet recept z listnatim testom.

Kak dolgo treba kuhat. Kaj vse treba zmesat v skuto. Slisi se dobr. Bom js to danes probal.

LP oliver

Oli bejzi nakulinariko pa najdes mnogo :-)))
http://www.kulinarika.net/zadetki.asp?besede=%B9truklji&zadetki=30&datumi=vse

(oz http://www.kulinarika.net – iskanje, vpisi struklji)

LP
Nyah

PS – primoz, a si hud zarad reklame?

Kuhaš jih enih dvajset min, najbolje trdno povite in zavite v alu folijo. Za skutni nadev ti pa bo menda ja kaj ratalo, saj vem da jo obožuješ! Jaz dam notri kak rumenjak, pa ene dva stepena beljaka (za bolj rahlel nadev in dobro vezavo), pa malo zmletih ovsenih kosmičev, cimet in malo limone, pa ravno prav sladkorja (alternativa ti je tudi sladilo)…

štruklji tako in drugače..

ko bo manj vroče. LP

New Report

Close