OREHOVI ŠTRUKLJI



Lahko uporabiš tudi zamrznjeno listnato testo (to je le alternativa), ga odtališ in razvaljaš za pol prsta debelo, namažeš z nadevom in tesno zviješ. Obvezno pa jih zavij v krpo in poveži !!! Jaz naredim nadev enak kot za gibanico, palačinke, potico… Po tej (hitrejši) varianti (z listnatim testom) so kar v redu in okusni.







Oli bejzi nakulinariko pa najdes mnogo :-)))
http://www.kulinarika.net/zadetki.asp?besede=%B9truklji&zadetki=30&datumi=vse
(oz http://www.kulinarika.net – iskanje, vpisi struklji)
LP
Nyah
PS – primoz, a si hud zarad reklame?

Kuhaš jih enih dvajset min, najbolje trdno povite in zavite v alu folijo. Za skutni nadev ti pa bo menda ja kaj ratalo, saj vem da jo obožuješ! Jaz dam notri kak rumenjak, pa ene dva stepena beljaka (za bolj rahlel nadev in dobro vezavo), pa malo zmletih ovsenih kosmičev, cimet in malo limone, pa ravno prav sladkorja (alternativa ti je tudi sladilo)…