Najdi forum

oreščki

pozdravljeni!

ali je možno, da je gluten prisoten pri kakšnih oreščkih (npr. pri pakirani študentski hrani)?

če se kdo spozna na to –
hvala za odgovor.

zaradi pomanjkanja treh prebavnih encimov imam dieto, ki je zelo podobna kot brezglutenska, samo še mnogo bolj stroga (dodatne prepovedi uživanja kot npr. celo riž, pira, ajda, čičerika, kamut,krompir, koruza, itd.itd…..); kljub temu pa mi je dovoljeno: kikirikiji(lešniki) v lupini, brazilski oreščki, mandeljni, orehi, lešniki, ameriški oreh, pistacije (tudi suhe slive, kostanj, rozine); (indijski oreščki niso našteti torej so prepovedani); ne vem, če je to to, toda po dietnim listu, ki sem ga dobila na KC, lahko to jem in ponovno poudarjam, ta dietna je mnogo strožja kot brezglutenska; pa lep pozdrav in mnogo pozitivne energije vam želim pri premagovanju te neljube bolezni.

Indijski oreščki imajo veliko škroba. Tako da mogoče ni problem le gluten.

Pa en lep dan želim, Joan

Hvala Joan, ste me rešili problema, ker mi nikakor ni šlo v glavo, za kaj ravno teh oreščkov ne smem; sedaj mi je jasno! prepovedan imam tudi škrob, ker vsebuje sladkorje (prej nisem hotela navesti diagnoze: imam problem z disaharidi in polisaharidi oz. pomanjkanje laktaze, saharaze in maltaze- telo mi jih ne predeluje); vidim, da so vam zadeve znane,pa vas prosim še za pojasnilo: kaj potem brazilski oreščki nimajo škroba, ker so na seznamu dovoljenih živil? pa še eno vprašanje prosim, kakšna je “ena repa -laška” ali nekaj podobnega, to bi lahko? iščem, kaj bi še lahko jedla, ker me je, ob tudi sicer moji skromni teži, neslo v mesecu in pol te stroge diete že za 8-9 kg; že vnaprej hvala in LP Tonka

Laška repa je topinambur oziroma jeruzalemska artičoka.

Vprašanje za “tonka53”: kako se ugotovi, če ti kakšen encim manjka, katere preiskave so potrebne. Kar pa zadeva topinambur (laško repo), ga bom imela v jesen. Pišeš mi lahko na an.ica.an@gmail.com, potem se lahko zmeniva. Jaz bom verjetnno imela viške, ki ti jih lahko brezplačno odstopim.

vse dobro in veliko zdravja vsem,
yke

New Report

Close