Organizacija poroke??

Zanima me, če je kdo od vas dal organizirati poroko drugim. Na primer midva sva se odočila, da nama bodo organizirali poroko zaposleni iz poročnega salona Lady iz Ljubljane. ( Sama sva si izbrala kraj kjer bo poroka, njim pa sva prepustila vse drugo od obleke do vabil, glasbe, animacije). Cena organizacije stane 180 000, kar se nama zdi kar dosti. Sedaj naju pa zanima, ali sva se prav odličila?.Mogoče so komu, ki bo tole bral organizirali poroko prav oni pa naju zanima, če so bili ob koncu vsi zadovoljini. Ali je bil zadovoljen samo organizator, ki bo ob koncu pospravil svojih 180 000?
lp
Jaz z organizacijo poroke nimam izkušenj, vem pa, da svoje poroke ne bi zaupala kar nekomu. Edino midva veva, kaj si želiva in kako si želiva. Res to vzame precej časa, pa vendar a ni čar tudi v pripravah?
Kar se pa dotičnega poročnega salona tiče sem slišala pa več graj kot pohval. Me je pa vse minilo, ko sem na poročnem sejmu v Celj slučajno zavila na njihovo stojnico in mislila vzeti le prospekt, pa me je njihov “šefe” začel prepričevati in mi soliti glavo, kaj mora biti na poroki in kaj ne. Po njegovem je vse najino “zanič”, zato ker sva izbirala po svojih željah in svojih poznanstvih. Fotografa in snemalca je apriori označil za slaba samo zato, ker sva rekla, da se z njima osebno poznava. Pri tem je seveda “preslišal”, da gre za profesionalca, ki se s tem ukvarjata že celo življenje (torej preverjeno dobra). Potem je začel vsiljevati, da mora imeti ženin nujno belo obleko, čeprav nama to sploh ni všeč, pa da moram jaz izbrati obleko pri njih … Še bi lahko naštevala. Skratka takega organizatorja, ki ti vsiljuje svoje si jaz vsekakor ne bi želela. Morda pa komu to ustreza.

Pozdrav!
Se strinjam z zmajo, da samo vidva vesta, kaj si res želita.
Če si bosta izbrala organizatorja, so + in – naslednji:
+ prihranek ful časa
+ ne rabiš letat od enega do drugega in se odločat (recimo o obleki, čevljih, prstanih ipd.), poveš samo želje, pa ti dajo na voljo ožji izbor
+ kakšen pameten nasvet glede določenih stvari, na katere sama ne bosta pomislila
+ nobene utrujenosti kot posledica zgoraj naštetega
– visoka cena organizacije (čeprav se zdi nekaterim, da ta odtehta prihranke pri živčnosti)
– poroke po istem kopitu (v nasprotno me ne bo prepričal nihče) v smislu, kaj je nujno za poroko in kaj ne sme manjkati
– velika NEOSEBNOST, ker vaju ne poznajo
– določene podrobnosti, ki so posledica organizacije številnim parom in ki so lahko moteče (plastične rožice oziroma lističi od cvetov, ki se mečejo za nevesto – namesto svežih rožic)
Tako, vsaj nekaj sem naštela. Sama sem bila na organizirani poroki in moram reči, da je to bila poroka za v album – ko gledaš slike, se ti zdi, da je bilo bajno, sicer pa je bila to neosebna poroka, v čemer smo se strinjali povabljeni prijatelji. Nikakor pa ne morem reči, da je bila slaba poroka. Samo ničesar osebnega od neveste in ženina ni bilo v njej, kar pa se meni zdi bistveno. Če se dva že odločita za poroko, mislim, da jima mora biti v veselje vso stvar tudi izpeljati. Pa saj bo to konec koncev vajina najboljša zabava v življenju.

Jaz pa bi rekla, če vama to olajša delo in sta VIDVA zadovoljna s tem – le pogumno, zakaj pa ne. Sicer pa, komu pa rabita pripovedovati, da je nekdo drug organiziral poroko?!? Tako ne bo opaziti tiste “neosebne note”. Glede na to, da je v današnjem času že res težko mirno opraviti vse organizacijske priprave, saj živimo v pomanjkanju časa, bi jaz celo svetovala, da jo organizira nekdo drug. Nenazadnje poznam primere, ko je poroko organizirala npr. prijateljica ali kakšen sorodnik… Tako kot punce tukaj na forumu vedno rečejo: NAREDITA KAKOR VAMA PAŠE!