Orgazem Saše Petek ob smrti papeža Frančiška
v bistvu, 23.04.2025 ob 20:36
monovka, 23.04.2025 ob 20:21
crazyfrog, 23.04.2025 ob 20:11
monovka, 23.04.2025 ob 20:09
v bistvu, 23.04.2025 ob 18:11
v bistvu ima ženska prav. papež je podpiral in reklamiral cepljenje, ki je dokazano eden vecjih zajebov zadnjih 100 let. ko sem to videla jaz, sem bila tudi zgrozena nad njim. še mi je takrat kar konkretno zastal.
Jaz pa težko razumem, zakaj je to butasto cepljenje komu še vedno aktualno in vredno vznemirjanja. Kdor se je cepil, se pač je, kdor se ni, pa se pač ni. Eni in drugi vemo zase, zakaj da ali ne, pa mir. Je res treba toliko žolča za nekaj, kar je mimo? Nimate nobenih drugih skrbi? Potem ste res srečni ljudje.
Enim to ni “mimo” ampak začetek nekaj brutalnejšega. Tako da mirno sprejmi njihovo vsebino in je če ti je res mar za tezo eni tako drugi drugače.
saj sprejemam. Zapisala sem le, da se čudim. Ne le temu o cepljenju, ampak vsakemu pogrevanju minulih zablod.
Živi se za naprej, ne pa v rikverc. Ali? Če je bilo prav, je super. Če je bilo narobe, si je vredno za naslednjič narediti koristen povzetek lekcije.
Za nazaj spremeniti se pa ne da. Čemu torej služi pogrevati stare župe? Je kaj bolje potem? Se je kdo odločil narobe in bi se zdaj drugače, pa ga zdaj to jezi? Hja, se pač naj nauči naslednjič misliti in odločati bolje. Saj to se učimo od življenja.
kako misliš da naj še to pozabi?
ljudje so izgubljali službe, pojdejta so propadala, ostali so brez strehe nad glavo, ker niso mogli plačati kreditov? otroci imajo uničenih 3 leta šolanja. Kako naj se to pozabi, kaj naj se pozabi? to, da me je xy sredi trgovine zmerjal s prekleto prasico, ker nisem imela maske? to, da so mojega prijatelja na policiji najprej oglobili s 400 EUR, ker ni imel mask, čeprav je oni tudi niso imeli, potem pa so ga šele obravnavali? to, da svojci niso smeli na obisk k svojim v bolnice, da so stari umirali sami in nemočni? pa a ti sploh veš kaj vse se je dogajalo? nikoli se to ne sme pozabiti. Sploh to kako malo je treba, da ti xy pljune v obraz, da se bojiš za svoj life če greš po gozdu brez maske …
Imela sem v času korone in lock downa svojce v bolnici, enega celo na onkologiji, pa sem normalno lahko prišla na obisk. Le dogovore je bilo treba upoštevati in se pač testirati. Ne govori, da ni šlo.
Delam v službi, kjer je bilo cepljenje “močno priporočeno” zaradi stika z mnogo ljudmi. Sem se pač testirala vsaka dva dni. Pa kaj?
Ja, vem, kako je bilo.
Ne trdim, da je treba pozabiti. Trdim, da nič ne koristi pogrevati, ker za nazaj ne moreš več spreminjati stvari. Ali jih ti lahko?
crazyfrog, 23.04.2025 ob 21:00
Js mislim, da se 30-40 let ni dalo dobit tok info. Da je hipokratova bila še normalno aktualna in da če preteklost vpliva na sedanjost in prihodnost, to v pravem ni preteklost. Verjamem tud, da nerazčiščena preteklost lh škodi nadaljnim časom zato je njen pokop preuran.
Razlika je bila v tem, da so se zdravila testirala dolgo, določena cepiva tudi po 15 let, preden so šla v promet. Informacije so prav tako bile, le da ne na spletu, temveč smo temeljito prebrali priložene listke. Hodili na redne kontrole.
Zdaj se brezglavo bezlja, da bi se čim hitreje prodajalo in služilo. Ampak to je poteza farmacije, ne zdravnikov.
Pri kateremkoli sem bila, mi je doslej še vedno natančno pojasnil tudi tveganja in odgovoril na moja vprašanja, potem pa je šele padla odločitev za ali proti.
Vem, da se čas zdaj hitreje vrti, kot nekoč, ampak v instant rešitve pač ne verjamem in si vzamem svoj čas za pretehtanje. Me pač mora dohtar tri minute dlje obravnavati . Ampak deluje. Zaenkrat.
Nezaključene stvari je pa treba zaključiti, ne se v njih sukati na mestu. Kar se da rešiti, se naj reši z vsemi močmi. Kar se več ne da, pa naj vsaj ne povzroča dodatne slabe volje. Tako se pač odločam sama zase. Drugi pa absolutno po lastni presoji in nikakor po sugeriranju nekih virov, ki jim ne gre zaupati.
“Informacije so prav tako bile, le da ne na spletu, temveč smo temeljito prebrali priložene listke. Hodili na redne kontrole.”
Ja pa a so bili priloženi listki temeljito napisani?
Je napredek res vedno v dobro?
Kdo je kriv po tvoje. Ta ki umor naroči ali ta ki ga izvede? Pomoje ta ki ga izvede.On je stisnil na petelina. On je odgovoren za to dejanje. –tako nekako mi je potem zdravnik in farmacija. Sicer imam tud js zlo dobre izkušnje s prvimi.
Drugi pa absolutno po lastni presoji in nikakor po sugeriranju nekih virov, ki jim ne gre zaupati. Res je zato prisila ni bila primerna oblika.
Ja pa a so bili priloženi listki temeljito napisani?
Je napredek res vedno v dobro?
Napisani z vsem, kar je bilo znanega. Je tudi kje pisalo, da nekaj še ni raziskano ali potrjeno. Še zdaj je enako.
Napredek vedno dober? Naj bi bil, sicer ni napredek. Je pa v poplavi današnjih novic in informacij treba znati ločevati med njimi, si vzeti čas za preučitev in se odreči prehitrim zaključkom.
Kdo je kriv po tvoje. Ta ki umor naroči ali ta ki ga izvede?
Oba sta kriva, brez dvoma. Vsak za svoj del zločina. Prvi za zloben namen in vlečenje drugega v dejanje, drugi za svojo napačno odločitev.
Res je zato prisila ni bila primerna oblika.
Jasno, da ni bila. Prisila je dovoljeno sredstvo le pri preprečevanju še večje škode. Ampak “prisila” okoli cepljenja ni bila dejsnska prisila. Jaz se nisem cepila kljub službeni komandi in kljub temu, da so se vsi ostali v družini cepili (razen moje mame pri tedaj 85 letih ) . Pa nisem noben anticepilec, jasno mi je bilo, kako se obnašati, da nikogar nisem ogrožala. Torej mirno trdim, da ni bilo možno kar vsakogar prisiliti. Kdor je popustil, ker se mu je zdelo nadležno testiranje za vsak korak, pa se je očitno odločil proti svojim prepričanjem.
Ah no, nisem vsega bral, se mi ne da
sem kristjan z vsemi zakramenti, vključno s cerkveno poroko.
Ampak, da bom častil papeža kot človeka, mi je pa mimo. Kaj pa je bil on? En skorumpiran člen v velikem kolesju. Niti izvoljen ni bil (še Layerca je bila kao izvoljena). Je p***0 skup stisnil, ko se ni oglasil na pariški olimpijadi, kjer so na “zadnji večerji” nastopali sami lgbt. Pa je bil prvi, ki bi se moral oglasiti.
Da se razumemo. Delal je kar je pač moral delati, glede na funkcijo. Tudi jaz bi isto delal na njegovem mestu.
Ampak jaz se nisem grebel, da bi bil papež, sem navaden smrtnik, in si lahko dovolim, da imam svoje mnenje in ga tudi povem.
En starček se je pač stegnil. Nič neobičajnega.
monovka, 23.04.2025 ob 20:59
Imela sem v času korone in lock downa svojce v bolnici, enega celo na onkologiji, pa sem normalno lahko prišla na obisk. Le dogovore je bilo treba upoštevati in se pač testirati. Ne govori, da ni šlo.
Delam v službi, kjer je bilo cepljenje “močno priporočeno” zaradi stika z mnogo ljudmi. Sem se pač testirala vsaka dva dni. Pa kaj?
Ja, vem, kako je bilo.
Ne trdim, da je treba pozabiti. Trdim, da nič ne koristi pogrevati, ker za nazaj ne moreš več spreminjati stvari. Ali jih ti lahko?
B9di brez skrbi, da prodajalko v Hoferju ne bom nikoli pustila pozabit ko starki, ki je zamudila “njej določen čas obiska trgovine” ni dovolila ali pomagala kupiti prekletega masla, ki ga je prišla kupit. jaz sem šla v trgovino, vzela s police vsa masla in jih nesla ja šipo pokazat gospe, da je izbrala. brez maske.
nikoli se nisem testirala in se nikoli tudi ne bi. Sem šla čez mejo po Kolpi dobesedno, po Kolpi.
170 dni smo imeli policijsko uro. wtf policisti so bili pripravljeni pocetckarkoli za svoje ustavne plače. tako kot zdravniki.
delam v DSO in je direktorica rekla da kako čudno je to, da med plandemijo skoraj ni bilo bolniških, zdaj pa jih je toliko. hja, takrat se je splacalo delat.
in ne, moji sosedje niso smeli k mami na obisk, ni bilo nobene možnosti. zenska je umrla sama in se danes ne vejo od česa.
ne pustim pozabit. če bomo vsi pozabili se bo ponovilo in boste rekli, da kaj takega pa se ne.
crazyfrog, 23.04.2025 ob 19:53
ne spremljam redno nobene od treh omenjenih s strani đulija. Sam to sašo sm pa gledala tist, ko je o mlečnih zobeh zlapala ven. Omg. Sam ja tk je to, če lajaš v enak rog trdnost argumentov ni pomembna. Sam da je enak rog pa si ok. Več kot očitno je ob vseh doktoratih njena spominska kartica zbrisala kakšn je filing mlečnga zoba. Pol pa se ta robi o razkrinkanju.. ah joj.
Pa saj Julij je isti debil kot Robi.
Ni bilo bolniških, kot sedaj, 24.04.2025 ob 12:53
Torej se je tudi tebi splačalo delat. Koliko več si zaslužila? Si prenovila stanovanje?
Jaz takrat nisem delala v DSO zato sem bila nad povedanim šokirana. Ko sem se oq prijavila tja, pa so mi in zdravnica na pregledu in tisti, pri katerem sem delala izpit iz varstva pri delu, grozila, d ne bom dobila službe, če se ne cepim za hepatitis b. Sem rekla da potem pa ok, pa pac ne bom tam delala. ampak so me nato vseeno vzeli. ne povejo pa drugim, da se ne rabijo cepiti, tako da so skoraj vsi novi sodelavci cepljeni. bolano do amena.
v bistvu, 23.04.2025 ob 20:29
Zato je aktualno in pomembno, ker ga ni konec moj vnuk ni v vrtcu zato, ker ni cepljen Ne vemo niti, ce bo šel v šolo. Star je 4 leta, nikoli do sedaj bil bolan. Kapiras?
V srednji šoli morajo učenci obvezno prinesti cepilno knjižico, se pri 18 jih cepljajo.
Greš delat v DSO kot negovalka, te silijo v cepljenj za hepatitis b.
Siljenju s cepivi ni konca. Potem pa ravno danes vidim v trgovini. dvojca, stara cca 9, 10 let. oba defektna, se prav vidi da sta okvarjena. in moja prijateljica ima tudi dvojčka, stara sicer šele 5 let, ampak so jo v vrtcu prosili naj ju ima doma, ker sta nemogoča. defektna, pokvarjena. ampak cepljena po predpisih.
Tvoj vnuk bo v OŠ pobral vse bacile, ki jih do sedaj ni. Lahko pričakujete, da bo večino časa kar doma. Če bodo pa njegovi starši celo toliko prfuknjeni, da ga bodo šolali doma, bo pa sploh ekstremno kilav in bodo imeli kalvarije ob vsakem bacilu, ki ga bo oplazil. Da o mentalnem zdravju ne izgubljamo besed. Nekateri ste bolj fuknjeni kot Amiši.
wtf, 24.04.2025 ob 14:19
Tvoj vnuk bo v OŠ pobral vse bacile, ki jih do sedaj ni. Lahko pričakujete, da bo večino časa kar doma. Če bodo pa njegovi starši celo toliko prfuknjeni, da ga bodo šolali doma, bo pa sploh ekstremno kilav in bodo imeli kalvarije ob vsakem bacilu, ki ga bo oplazil. Da o mentalnem zdravju ne izgubljamo besed. Nekateri ste bolj fuknjeni kot Amiši.
bacili? pa kakšni jebeni bacili, o čem lapaš? si si sploh prebrala kakšno strokovno literaturo na temo ti. nalezljivih bolezni? v slovenščini imamo doktorsko delo, ki ga Ihan ni mogel demontirati, ker je doktorica znanosti pobrala relevantne podatke iz interneta in jih predstavila v svoji nalogi. nalezljivih bolezni NI. in virusov tudi ne, so pa virusi, ki so strupi. v latinščini virus pomeni strup.
Drži, anticepilci še vedno niso preboleli tega. Pa je 5 let mimo, oni še vedno živijo v letu 2019. Pa so govorili, kako bodo cepljeni umrli v roku 1 leta, ko se to ni zgodilo (so pa cepali necepljeni), so rok ‘podaljšali’ najprej na dve leti, nato so ga morali na tri leta, nato so raje soramočeni utihnili.
Še hujši šok je bil, ko sta mlada in hitro umrla dva izpostavljena anticepilca, tako rekoč drug za drug, serđžo in pušnjak. Aja, pa še mož od Anice. So bili kak mesec čisto tiho, nato so si opomogli in spet začeli nabijati svoje zgodbe.