Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Orhideja

Orhideja

Pozdravljeni!

Za darilo sem dobila čudovito orhidejo, bele barve, sedaj ima že 11 cvetov. Ker o rožah nimam veliko pojma, bi prosila, če lahko katera malo napiše o “negovanju” te cvetlice. Npr. kolikokrat se zaliva, presaja ipd.

Hvala lepa!

zalivaj zgolj enkrat tedensko, toliko, da je zemlja malce vlažna. orhideja ima zračne korenine, ki rade zgnijejo (no, vsaj meni se je to zgodilo).
posušene cvetove odstrani.
ko bo odcvetela, počakaj, da se steblo čisto posuši in ga nato odreži, čez nekaj časa ti po zagotovo ponovno odgnala in vzcvetela.

Še to, če bo kaj pomagalo:

Zalij 1krat tedensko z deževnico. Zalij močno in čez kakih 15 minut odlij vodo, ki je stekla skozi. Korenine nikakor ne smejo stati v vodi (mi imamo med lončkom z zemljo in okrasnim lončkom kakih 5 cm peska). Orhideje odlično uspevajo na sončni okenski polici s priprtimi žaluzijami, ki preprečujejo direktno sonce na listih.
Presajati nič, lahko pa občasno pognojiš z gnojem za orhideje. Odcveteno odstrani, ko se popolnoma posuši.
Lp

Jaz jih namočim za 20 min, da se lubje fajn napije. Jim je zadosti za 14 dni:)) saj so konec koncev zajedalke, ki živijo od vlage. Odrežem takoj ko odcvete nad 3 kolenom. Imam pa jih na vzhodnem oknu. So pa res že potrebne presaditve pa nekako odlašam. Delate to druge same doma?

Moja mama jih tudi namoči v čeber vode. Mislim pa, da jih je že tudi presadila. Dodaja jim posebno gnojilo za orhideje in ji zelo lepo uspevajo.

Lp, Maja

New Report

Close