Oriflame
Od Oriflama sem uporabljala lak za nohte in maskaro in sem bila zelo zadovoljna, sploh z maskaro, ker je primerna tudi za take z občutljivi očmi.
Od kolegice nečakinja pa je kupila kremo proti aknam in se ji je koža zelo izboljšala. Prej je poskusila že ne vem koliko preparatov od različnih firm, pa ni bilo nobenega rezultata.
Poskusi, po mojem ti ne bo žal. Ne vem, kakšne so sedaj cene te kozmetike, včasih so bile zelo zmerne.
Ko sem že načela temo, naj izkoristim priložnost do konca…:)))
Poleg tega, da so izdelki dobri in kakovostni, firma nudi še veliko priložnosti, ki ti lahko drastično spremenijo življenje.
Prva in skoraj najpomembnejša je priložnost neomejenega zaslužka z dinamičnim načrtom uspeha. Vsak lahko zgradi svoj neodvisen posel s prodajo in včlanjevanjem. Pri tem mu nudimo vso podporo pri usposabljanju in izgradnji posla. Vsak, ki se nam pridruži, ima enako priložnost za uspeh.
Oriflame ti nudi tudi priložnost dobiti največ za svoj denar s kakovostnimi izdelki po dostopnih cenah (kot ste že same ugotovile). Kozmetika je naravna.
Meni pa tudi ogromno pomeni priložnost za osebni razvoj, finančno varnost in povečanje samospoštovanja v Oriflameovem okolju.
Študentka, koliko pa se da zaslužiti s tem (če nisem preveč firbčna)? Vem, da je zaslužek pač odvisen od tega, koliko prodaš, ampak smo po mojem vsi (jaz gotovo) malce skeptični. Nekako me tak način prodaje spominja na Amway, kjer so nekateri res po cele dneve letali naokrog, na koncu so pa komaj s prisluženim denarjem pokrili stroške. Seveda govorim o tistih, ki so se včanili med zadnjimi. Kako je pa pri Oriflameu? A je podoben sistem? Koliko časa na dan/teden ti vložiš v to?
Ojla!
Sem bila nekoč v njihovem “centru” na Viču, kamor me je povabila prijateljica, ki se je s to kozmetiko ukvarjala. Vse lepo in prav, ampak tiste uslužbenke so zadirčne do konca in za moje pojme brez osnovnega bontona, kako delati s strankami. Tam me ne bodo videli nikoli več in tudi njihovih izdelkov ne kupujem več.
To je le moja osebna izkušnja, študentki pa želim veliko uspehov in upam, da bo priložnost za osebni razvoj in povečanje samospoštovanja našla tudi kje drugje…
LP, Tadeja.
Ja, glede uslužbenk bi se strinjala. Ena je kul, druge pa… oh, ja.:(
O zaslužku pa ravno ne bi veliko. Se da zaslužiti tudi po nekaj 100.000 SIT, če si res priden. Je podobno Amwayu, a hkrati zalo različno. Poznam ljudi, ki so prišli iz Amwaya sem. Tam so bili zelo uspešni, a so hkrati imeli ogromno stroškov in so služili le toliko, da so jih pokrili. Tukaj tega ni. No, odvisno od osebe. Na začetku seveda nisi ravno bogat, a tudi v minus skoraj ne moreš prit.
Tudi meni Oriflame ni bil všeč – točno to – šminka s čudnim okusom…poleg tega sem naročila kozmetično torbico, ki je na fotografiji v katalogu izgledala čudovito, ko sem jo pa dobila je bila obupna – majhna, brez kakšnih predalčkov in zadrga se je hitro pokvarila. Katalog je zavajujoč in embalaže so precej manjše kot zgledajo na sliki – vsaj men se zdi tko.
Poleg tega imam do teh zadevc kot so Amway, Oriflame zelo zelo ciničen odnos, ker sem že od dostih slišala, da so zabredli v težave. Moja soseda je delala za Golden in je še zdej ornk zapufana. Malce milejša oblika Catch the cash varjante, se mi zdi. A mislite, da je glavnim na položaju res kej do tega, da en član kej zalsuži? Glavno, da oni kasirajo.
Obstajajo 4 različne kreme za samoporjavitev: krema za samoobarvanje (2 kremi: ena za telo in ena za obraz) in krema za zagorelo polt brez sončenja (enako: za obraz ena in druga za telo). Zagotavljata naravno in enakomerno porjavelo polt. Nanesti jo moraš vsake 2-3 dni.
Anticelulitni kremi sta tudi 2. Ena je imenovana kot masažni gel za vitkost, druga pa je prav gel proti celulitu. Zraven je priporočljivo, da uporabljaš anticelulitni masažer.
Obstaja pa tudi losjon za učvrstitev telesa (trenutno je pri meni najbolj prodajan izdelek poleg anticelulitnih krem in krem za sončenje, ter samoporjavitev), ki vrne telesu čvrstost, osveži kožo in jo napne. Losjon nanaseš vsak dan na stegna, noge, zadnjico, boke in roke, ter ga vtreš s krožnimi gibi, da vzpodbudiš cirkulacijo.
Napisala si: “A mislite, da je glavnim na položaju res kej do tega, da en član kej zalsuži? Glavno, da oni kasirajo.”
Če kasira kdo pod tabo, dobivaš tudi ti od njega procente in prav tako on dobiva procente od tistih, ki so pod njim. In član lahko prehiti svojega sponzorja, tako da to ni piramida.
Pač vsak ima svoje mnenje. Jaz tudi ne zagovarjam načina od Amwaya ali Goldna (starša sta bila v Goldnu in sta bila med boljšimi, pa nista bila bogata; tu je situacija podobna glede položaja, a imata veliko več denarja). Amway je preveč vsiljiv, tam ti prav perejo možgane na raznih seminarjih… tu ni tako. Kot pa sem že rekla: vsaj ima svoje mnenje in pravico do njega.
LP, studentka
Ja, jest ti želim, da bi uspela. Res. Imaš prav, ko si napisala, da je to nekakšna piramida in da če zadnji kaj zasluži imaš od tega tudi ti nekaj. Samo se mi pa to ne zdi primerno okolje za duševno rast. Velika podjetja, giganti, pa tudi manjša – vse se vrti okoli financ – the money makes the world go around – je njihova filozofija, kar je čisto razumljivo. Človek pa je zadnji člen v tej verigi. Za čustva ni prostora.
Upam, da se ne boš opekla in da boš če ne drugega vsaj zaslužila zadosti. Velika mera previdnosti ni nikoli odveč. Ima pa res vsakdo svoje mnenje, to cenim in sprejemam.
lp in veliko uspeha – povsod:)
Poznam to podjetje. moja prijateljica je tudi včlanjena. Sem kupila nekaj izdelkov, a mi sploh niso všeč in mi nijihova kozmetika niti malo ne ustreza. Šminke imejo zanič okus, pa tudi niti malo niso obstojne, pa po njih sem imela čist suhe ustnice; parfumi so predragi glede na velikost embalaže, hitro se razdišijo, pa tudi ni nekih “pametnih” vonjev. Kreme, ki sem jih poskusila, pa mi tudi niso všeč. krema, ki naj bi bila za suho kožo, ni bilo nobene koristi od nje. Pa še moti me to, da moraš večino stvari kar naročit na podlagi tega kar vidiš v katalogu-večino stvari sploh ne moreš sprobat, če pa so že testerji, pa jih tisti, ki to prodajajo ravno ne kažejo z veseljem. Mačka v žaklju pa jaz ne kupujem, ker je vse skupaj predragi hec, da bi denar stran metala, koža pa je tudi samo ena, zato kopujem kozmetiko, ki jo lahko sama sprobam in za katero na podlagi svojih in drugih izkušenj vem, da je kvalitetna.
Zato izdelkov od Oriflama ne kupujem.
Takšno je moje mnenje in moje izkušnje.