Original platišča Renault megane coupe 1.6 16v
Zdravo.
Zanima me ali se kdo spozna na platišča? Informativno me samo zanima koliko so vredna original platišča megana cupea? Avto sem kupila 2 meseca nazaj in razmišljam da bi za letne gume naslednjo leto kupila nova platišča, saj so ta porisana od prejšnega lastnika.. imajo še kakšno vredno? Avto je letnik 2009 in vrjetno so to platišča od nakupa avta torej so stare 8 let.. če lastnik prej ni menjavo kaj.. se ne spoznam toliko na to, tako da bom vesela kakeršenga koli odgovora 🙂
Pa lep vikend še naprej!
Jaz vem, da je za vaš model Megana pomemben podatek ali ima avto elektronski nadzor tlaka v penvmatikah, saj v tem primeru poleg pride poleg še senzor, ki podraži platišče.
Ravno prejšnji teden sem bil v enem izmed Renault servisov, kjer so prodajali Renault lita (ALU) platišča 15″ za 80 €, jeklena pa po 48 €. Ampak kot rečeno pri platiščih je več dejavnikov in jaz vam svetujem, da se s prometnim dovoljenjem (notri je številka šasije) osebno oglasite v enem izmed Renault servisov ter povprašate koliko stanejo nova platišča za vaš model Megana. Potem boste točno vedeli, kakšen je strošek novih, kakšna platišča imate in potem ocenili, koliko so obstoječa vredna.
Mimogrede, v homologaciji ali na spletni strani https://e-uprava.gov.si/javne-evidence/motorna-vozila.html lahko preverite točno, katere vse dimenzije platišč in pnevmatik lahko uporabljate na svojem avtomobilu.
Pozdravljeni.
Najlepša hvala za odgovor. Moj avto nima senzorjev za nadzor pnevmatik, tako da podražitve nebi bilo. Bom se kar en dan zapeljala na pooblaščeni servis pa malo vprašala, saj nikjer na internetu ne najdem kakšnih podatkov koliko bi bila vredna nova platišča.
Hvala za Vaš trud in informacije.
Lp, Barbara