Orly file

Prepisano iz spletne strani:
Kot je videti, je to navadno pohanje s pivskim testom. Ja sliši se prefinjeno
Način priprave
Piščančje fileje narežemo, potolčemo in solimo. Posebej pripravimo pivsko testo: iz piva, rumenjakov, moke in soli razžvrkljamo gosto testo, ki mu narahlo primešamo trd sneg iz beljakov. V testo pomakamo pomokane piščančje fileje in jih ocvremo v vroči maščobi. Ocvrtke dobro odcedimo in poljubno obložimo, zraven serviramo krhlje limone, dekorativno zavite v gazo.
lp, ela s
ps: tudi jaz nisem vedela, kaj je to
Spomnili sta me na it. oddajo- kuhanje v živo.Nič povezave z Orlyjem.
TipičnI bolonjski zrezek, je bilo pojasnjeno. Gremo gledat, si mislim.
Zakaj pišem? Ker nekateri res pretiravajo:
Naredila je krasne dunajske hrustajoče zrezke ( za cedit sline). Potem pa;
na vsak zrezek naložila rezino mastnega sira, nanj rezino pršuta in še eno rezino sira. OK, ampak naprej. Vse to je prelila z nekaj žlicami juhe, pokrila in za nekaj minut še dušila. Meni se je začelo že obračati ob misli na vso maščobo.
Žal mi je bilo tistega lepo hrustajočega zrezka.
Lep dan

Babi, ker sva že zašle čisto iz teme: sem pred časom slišala za neke opevane, super dobre, enkratne, neponovljive,…. zrezke. In seveda takoj našpičim ušesa in zaprosim za recept. Takšen okviren, da vidim kaj naredi te zrezke tako dobre. Recept: puranje zrezke spohamo (dunajci), potem jih po plasteh nalagamo v nepregorno posodo, vmes damo nasekljan česen (velika količina), zalijemo z malo juhe in kisa in vse skupaj še malo pečemo v pečici.
Me je vse minilo. Sem rekla da bi rajši pojedla same dunajce, česen in kis pa bi uporabila za solato.
Lp, ela S