Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Oronazol sampon

Oronazol sampon

Tisti, ki uporabljate/ste uporabljali ta sampon. Zaradi kaksnih tezav z lasiscem ste ga uporabljali in ali je kaj pomagalo?
Katere dermatoloske sampone mi lahko se priporocate za zdravljenje srbecega lasisca?

Uporabljam ga občasno, tako kot piše v navodilih, zaradi srbečega lasišča, po uporabi je nekaj časa mir, potem spet ponovim kuro, na vsakih nekaj mesecev, kupim torej ene 3 šampone letno.
Nič drugega mi do Oronazola ni pomagalo.

Srbeče lasišče ima sicer lahko različne vzroke, ampak meni pomaga Uriage D.S. gel. Oronazola ne uporabljam, ker vsebuje dišave.

nova
Uredništvo priporoča

Kje kupis ta gel in kaksna je cena?

Meni pomaga Ducray, ki ga kupiš v lekarni. Stane 15 €. Ne potrebuješ recepta. Ko se stanje poslabša, imaš fazo “intenzivnega” zdravljenja. Ko se stanje izboljša, pa si lase z njim umiješ enkrat tedensko, da vzdržuješ normalno stanje lasišča. Res ga priporočam. Je pa seveda odvisno od posameznika, kar pomeni, da ni nujno, da bo tebi ustrezal. Splača pa se poskusiti.

Kaksne tezave z lasiscem pa imas?

Moja hčerka ima od malega blag dermatitis. Zdaj je v puberteti in se ji na lasišču naredi roževinasta plast prhljaja. Ducray ji ne naredi nič, pomaga samo oranozol. Dermatologinja je rekla, da ni z njim nič narobe, glavno, da nekaj pomaga.

Kje kupis ta gel in kaksna je cena?
[/quote]

V lekarni, jaz ga kupujem v Lekarni Ljubljana. Cena je okrog 13 evrov. Je drag, ampak je dovolj uporaba 2x na teden, tako da ga ne porabiš tako hitro.

Če je problem v glivicah, je oranozol edina rešitev. Vse ostalo je blažev žegen in metanje denarja stran. Jaz imam doma že ene 10 šamponov in sredstev, priporočenih na tem forumu, ki niso zalegli NIČ. Na koncu vedno pristanem na oranozolu.

Petnajst let proti moški plešavosti, zelo koristi!
Najprej je bil na recept, potem je stal 300 Tolarjev, zdaj stane skoraj 13 Evrov
https://www.hairlossrevolution.com/ketoconazole-shampoo/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3262531/

ženski in moški, zato povdarjajo zdarvilno učinkovino ketokonazol, ker so pogruntali, da folk zato kupuje v glavnem ta šampon…..

Kaksne tezave z lasiscem pa imas?
[/quote]

Imam seboroični dermatitis. Ko se mi stanje poslabša, me srbi lasišče, ki je pordelo in imam prhljaj. Ta šampon je edini, ki mi pomaga pri tem.

In kakšna je razlika med Oronazolom in Ducrayjem? Tudi jaz imam srbeče lasišče, v lekarni sem kupila Ducray, pa mi ni nič pomagal. Naj poskusim še z Oronazolom?

Ducray ni za glivnično vnetje, temveč bolj za seboreični dermatitis. Naj bi bil. Moji hčerki ni nič pomagal.

Oronazol tangira izključno glivice. In če je “prhljaj” posledica glivic na lasišču, bo pomagal, če ne, pa ne bo. Meni seveda ni. Imam pa seboreični dermatitis, recimo …

Imaš prhljaj?

Imaš prhljaj?
[/quote]

Ja. In občasno še vnetja.

Zdravo!
Jaz sem si za svoj seboroični dermatitis/srbeče lasišče na Tajskem na počtitnicah kupil žveplovo milo. Mi je pomagalo zelo hitro, razen neprijetnega vonja, ki hitro izgine, ni noben drugih težav.
Ne vem če se ga da dobiti v Sloveniji, včasih ga kdo na Bolhi prodaja.
Lp


čez 1m grem na Tajsko, lahko pls zaupaš za katero milo gre. Če potrebuješ ga nabavim še zate:)

za prhljaj, srbeče lasišče je meni najboljše malo kokosovega olja pred pranjem las. Mogoče žličko, zmasiraš, opereš s šamponom, daš balzam od ušes dalje.

http://buyneurontine.com/ – Neurontine

Cephalexin Fir Strep

Neurontine

Objava čaka odobritev

stronger than viagra

New Report

Close