Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek orto zdrava prehrana

orto zdrava prehrana

Punce, pravkar se mi je vrnil apetit in sem brskal, če je pri bajti kaj užitnega, pa naletim na včerajšnjo pečeno proseno kašo s suhim sadjem, ki sem jo včeraj skritiziral, čeprav je nisem jedel. Nekaj v stilu, zakaj kuha te zadeve, ki vzamejo ogromno časa hkrati pa so totalno neužitne. No. lakota je naredila svoje (včeraj nisem jedel nič) in sem se sicer z odporom, pa vendarle lotil te kaše. In moram povedati, da sploh ni tako slaba. Sem pomlatil vse, kar je ostalo. Čeprav, priznam da bi mi kakšna klobasica z jajci bolj teknila.

A imate tudi ve take prebliske o zdravi prehrani kot moja žena? Vsaj dvakrat tedensko pride za večerjo kakšna neprebavljiva “zdrava” zadeva, sploh ob vikendih – tudi za kosilo – npr. v škrtocu pečen brancin v omaki iz blitve na regratovih listih – in podobne invencije. Starega dobrega šnicla in krompirja nismo imeli že celo večnost. Meso baje ni zdravo. In potem jaz laufam od štacune do štacune, da najdem pinjole, pa topnamibur pa kaj, česar niti izgovoriti ne morem in moram kot kreten pred prodajalko prebrati z listka, nakar me ona vodi čez pol štacune in reče naj počakam, da gre v skladišče in me sprašuje, če bi mogoče različico le tega, ker je tistega zmanjkalo, jaz pa sploh ne vem, kaj je tisto, kar moram kupiti in pojma nimam, ali lahko dobim različico. Pa rečem, da naj malo počaka, da pokličem ženo, seveda se razumevajoče nasmehne in potem sprašujem kako in kaj in na koncu čez enol uro končno dobim, kar sem hotel – oziroma česar sploh nisem hotel, ampak sem moral. No, in potem doma sekljam in režem, ona skuha, mulci obračajo z očmi (skupaj z mano), češ, spet nekaj “zdravega” in potem pač jemo. No, saj ni slabo, kakšna stvar je tudi dobra, samo madona, kaj ko si po tem čez dve uri že lačen. Samo pri nas zrezkov več ni, niti svinjskih krač. Zdaj jih sanjam ponoči. Krače.

A tudi ve znate tako maltretirati može kot moja žena?

“… ki sem jo včeraj skritiziral, čeprav je nisem jedel.”

Pa še reci, da nisi kot otrok! Še preden proba že vpije, da je zanič, da ne bo jedel, da ne mara….

No, saj si sam doma in je kuhinja prosta, torej hitro za štedilnik, speci šnicl in krompir, po mojem bo žena z veseljem pojedla, ko bo prišla iz službe, tudi če ne bo orto zdrava prehrana.

Za jutri ti pa predlagam krompirjev golaž in solato, to je moj skuhal včeraj. Danes jaz kuham polento z zelenjavo in solato, jutri greva pa na kebab, ker ne bo časa kuhat.

V četrtek spet kuha mož in bo po mojem spet kaj mesa na mizi… Tako kombiniramo “moško” in “žensko” kuhinjo.

Ni problem v kuhanju, se lotim. Samo kaj naj zdaj kuham samo zase (pa še v trgovino se ne bi ravno spravljal), ostali bodo itak jedli zunaj. Med vikendi pa je monopol nad tem, kaj bomo jedli, na ženinih plečih – po njeni želji. Po njeno se itak “nabutam šniclov med tednom, ko jem zunaj v menzi”. No, kakšen dan jih res pojem.:)

Jej, jej cot, ti pa samo šinfaš svojo ženičko. Ej, se ne bi raje z njo o tem pogovoril;))))

lp,

N.

Sem mislil, da jo dobronamerno in ljubkovalno šimfam.:) Sem se že menil o tem z njo, pa v zvezi z zdravo prehrano naletim na gluha ušesa.

Eh, saj so prisrčne te tvoje zgodbice. Malo moškega razmišljanja tu gor ne škodi:))))

lp,

N.

Ej, a veš, da moj dragi tudi peče tole proseno kašo. Samo brez sadja, ker je meni tako boljše.:)))

Coti prav prisrčno piše.

LOL

Moj se je nekaj časa ful zgražal, a potem ko je videl rezultate, kako veliko lažje vse dela, je sam postal velik entuziast. Zdaj mi vedno reče naj skuham kaj lahkega. Tudi na kolonhidroterapijo se je potem prijavil z mano. Pa tudi kak krajši post zdaj kar sam predlaga. Pravi, da ne more verjeti kak razlika je.

Ampak še vedno tudi jemo kaj nezdravega, kaj pa je življenje brez malih luštnih grehov. Ampak šele potem vidiš razliko in pogrešaš vedno manj.

Ne huduj se na ženko, med tednom vsak po svoje, za vikend zdravo. Čez leta ji boš hvaležen, ko te ne bo zdravje matralo.

No ko že govorimo o zdravi prehrani, mene že dalj časa nekaj zanima. Ne vem namreč če je svinjina res tak strup kot se govori in piše. Tudi tukaj na monu ženske govorite da jesta svinjino dvakrat na leto.
Moja tašča in seveda z njo tudi tast jesta svinjsko meso čisto vsak dan, če ne za kosilo pa za večerjo kakšno klobaso ali domačo salamo. Ampak ona je pri 65 letih zdrava kot dren, nobenega holesterola povišanega tlaka nobene sladkorne… nič razen seveda malo revme in še kakšne malenkosti, no ima res kakšno kilo preveč ampak to prepisujem sladkorju, kre vse tako sladka da kar žlica pokonci stoji npr. v čaju. Tast je zdrav kot dren pa še suh po vrhu, pri 65 pleza po drevesih ko jih obrezuje kot opica. Svinjske masti in ocvirke porabita na kile in kile olja skoraj nič.
No jaz nevem kaj naj si mislim, potem pa srečaš koga ki se kao zdravo prehranjuje pa je ves bogi in bolan.

Kolonhidroterapija??? Upam, da ni kaj za pojest. Ne, saj se hecam, verjetno gre za kakno terapijo debelega črevesa?? Ne, pusti, nočem vedeti…

:))))))))))))))))))
Izgleda, da se bližajo časi, ko moški ne bodo hodili ven pit, ampak JEST!

seveda dragi cot, seveda posiljujem svojega dragega z zdravo prehrano. ga želim imeti ohranjenega za prihodnja leta :-)))) se zmrduje kot otrok.

poleg tega ga pošiljam še na fitnes, pa lauf, pa kolo in v savno – da gredo packarije iz njega.
saj veš kako je z vami (moškimi): vodit vas je treba, pa težit – drugač ni nič.

pa veliko zdravja ti želim.

No, evo, to se tudi jaz sprašujem. Verjetno je recept v tem, da se je ob vsej konkretni prehrani treba tudi konkretno gibati. Sodelavec vegan je pa res kar naprej bolan. Pa da se ne obregnete zdaj ob mojo bolezen. Po dolgih 4 letih sem prvič obležal z vročino. Prehlajen sploh nisem. Ta sodelavec pa kar celo zimo smrka, pa pokašljuje, potem se mu vse skupaj zakomplicira v kakšno pljučnico ali vsaj bronhitis… Ma ne vem, se mi zdi, da zaradi osiromašene prehrane nima nobene odpornosti.

Jah, kaj pa vem, po moje je tudi dosti odvisno od tega, kje kupiš svinjino. Ali je to pri kakšnem kmetu, kjer se svinje še normalno prehranjujejo in živijo, ali pa v trgovini, kjer je meso bog ve od kod.
Najbrž je bolj zdrava svinjina od mojega strice, ki ima par svinj tako za hec in kupimo od njega zrezke, kot pa piščanec s kake farme, kjer se na parih centrimetrih gnete kaj pa vem koliko piščancev. Zrastejo pa itak v enem tednu. 🙂
LP

:)) zgleda res, hehe. Ko me bodo kelnarce vidle na vratih, bodo že prinesle na pladnju “konkretna krača za gospoda”.

Ja to je pa res da imat malo kmetijo in svoje domače svinje pa kure.

Mah veš kaj, pa rajši vidim, da sva par let manj, pa da tisto uživava, kot da se bova par let dlje sekirala: joj, čokolade / svinjine /… (vstavi po želji) pa ne smem, pa bi jo tkoooo rad(a).
Tudi pri hrani je treba, tako kot pri drugih rečeh, v družini najti neko ravnovesje, ki ustreza vsem.
Sploh pa: zdravje je najprej v glavi.

Vse lepo in prav, ampak kote pa kap na pol sesuje in pol životariš nekaj let na plečih bližnjih… ne mi rečt, da je to od zdrave prehrane….

L

Ne, lahko je pa kljub zdravi prehrani.

lenčk, od vseh ljudi, ki jih poznam, je zdravstveno najbolj sesuta tista družina, ki od vseh daleč najbolj pazi, kaj da v usta. Cela družina, ne samo kakšen član. Tako da izključno hrana s tem nima kaj dosti veze, ker če kdo, potem bi oni morali kar pokati od zdravja.

Našega soseda je kap verjetno od nezdrave prehrane. Ampak to ne takšne kot si verjetno predstavljate vi. On je bil šofer tovornjaka vozil je cele dneve, nič jedel, ko je pa zvečer prišel domov je sestradan pojedel celo svinjsko kračo zraven še kakšnega zvrnil in šel spat. To pa je po moje nezdrava prehrana.

Heh, cot, jaz tudi teroriziram :)) A veš, kaj je največji hec? Ko tamau reče atiju “Nehaj jamrat, vilco nes u usta, probej, pol pa jamrej. Do taklat pa tih bod, k sploh ne veš, kašn je.” Presentljivo, kar je probal, je do zdaj tudi pojedel.

Zihr se pa prileže tudi šnicl, pomfri – vsega po malo in z zdravo mero :))

No, krasno, saj mi je jasno, da je to spet ena ženskih zarot po tem, da bi imeli može po svoji meri.:)) Pri nas ne jamra samo dveletnik in pomlati vse, kar mu daš, no resnici na ljubo jamramo vsi vedno manj. Saj nima smisla, žena po jamranju dobi še večji zagon.:) “Aha, hobotnica na pekinški način vam ne paše, no bomo pa probali koprive v omaki s tofujem in rabarbaro.” Potem seveda vsi zakričimo v en glas, da je bila hobotnica božanska in da za božjo voljo ne dela tistih kopriv, heh…

New Report

Close