orto zdrava prehrana
A veš, to je pač “tveganje”, ki ga sprejemam, ko si privoščim tudi šnicel pa tudi čokolado, pa sladkor, pa belo moko, pa maščobo… Jasno ne kar naprej, pa ne vsak dan, privoščim si pa. Pa če me bo zaradi tega pobralo, jebiga, me pač bo. Da bom pa zdaj na rezervo živela izključno od semenk, bučk in riža ipd., kar sploh ni nobena garancija, da bom pa potem zdrava in srečna dočakala 115 let… Ne, hvala.
Prepričana sem, da si tudi z odrekanjem reči, ki jih imamo radi, povzročamo ravno tako veliko, če ne še večjo škodo, kot če bi tisti šnicel ali karkoli drugega “grešnega” pač zmazali in bili poleg zadovoljni.
Mi je mo vse po vrsti, pa vse z zdravo mero, pa smo zdravi in šlank.
Ja, moj oče je tudi pristaš načela do konca, pa dobro. Pri 65 je dobesedno krepoto, z zdravjem na koncu, tako da še malo, pa bo priklenjen na posteljo. Pa ni neke konkretne bolezni, samo leta in leta in leta nezdrave prehrane. Hja, ko bi hitro šel, bi lahko rekel, da je bilo vredno, po dvajsetih letih, ko bodo zanj skrbeli drugi, pa vprašanje.
Ha-ha-ha,
ne boš verjel. V nedeljo, ko sem prebrala prilogo Nedela, sem tudi jaz naredila pečeno proseno kašo, katero danes že 3. dan čisto sama jem – pa tako je dobra…
Drugače pa sem preizkusila še grahovo juho z ajdovo kašo (3/4 jo je končalo v školjki), kuskus s piščancem in zelenjavo, no ta je s težavo šel v promet.
Ampak kul je probat še kaj drugačnega kot stare dobre preizkušene recepte.
Pa DOBER TEK ob novitetah!