Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ORTODONT – hrvaška (poceni)

ORTODONT – hrvaška (poceni)

Pozdravljeni;

ima kdo izkušnje s kakšnim ortodontom na hrvaškem, da bi bil dober in seveda bolj ugoden kot pri nas?!
Hvala!!!

Morda se motim, vendar moje mnenje je, da strošek ni samo zobni aparat ampak tudi pot do tja in to na dva meseca ali manj in to lahko od dve do tri leta.
Moja hči ima zobni aparat in hodi na dva meseca, da ji previjejo in to že eno leto dobro leto jo še čaka. Vmes se ji je enkrat odlepila zvezdica ter zakrivila ena žička. Se pravi najmankrat 15 x prištej še stroške poti v veri, da bo vse ok.

Frendica je bila tuki

http://www.ortodont-zagreb.com/o_nama.php

lan je dala aparat vn, ne vem pa kolk je plačala (lahk jo potem vprašam) ampak mislm da je bilo kr ugodno. Pa tud kr neki Slovencev je tam spoznala, se prav da kr hodjo 😉

Hrvaška oziroma ZGB je približno uro vožnje daleč ali cc 100km, to v obe smeri pomeni 12-13 lit. goriva vauuu to pa je strošek sploh če butasto misliš, da slovenskega zobarja boš pa obiskal kar peš itak je čez cesto, o cenah enih in drugih bomo pa drugič debatiral.

Jaz hodim v Rijeko, vendar imam relativno blizu. Za diagnostiko sem dala 110, 3D slikanje 134 in za zgornji aparat (navaden) 740 eur, spodnjega dobim naknadno, saj je stanje relativno v redu. Na zatezanju še nisem bila, je pa potrebno na vsaka dva meseca.

Kam v Rijeko pa hodite k ortodontu? S kom ste zadovoljni?

ravno zaključili pri ortodontu v Zagrebu. Bilo je potrebno 13 obiskov…2 leti.
Hči dala 2000€, žena 2500€, ker je hotela bele zvezdice.
Plačale sta pa pri vsakem obisku 200€ oz. po lastni želji.

Pa saj ni torej nič cenejše kot v Sloveniji. Prištejte še potne stroške in ste prihranili koliko?

30€ je pot. Cena pri nas je 4000€+
Pa dve stranki sem vozil naenkrat 🙂

Iscete za otroka ali zase? Ce za otroka glejte da boste zahtevali povracilo stroskov zaradi norih cakalnih vrst pri nas.

Moja hci ima spodnji strani res noro stanje, eden izmed lj ortodontov, ki je pogledal ortopan je rekel ojoj pri njej pa ne morte cakat 2-4 leta. To je zgodba zadnjih 14d leta 2019…preklicala vse v blizini in v lj. Na koncu na napotnico dobila 11.11.2020 kar je ravno prav da se mogoce situacija malo spremeni….potem pa ce bo res dobila delni aparat mogoce do 3m cakalne. Za hr se nisem odlocila. Predvsem zaradi poti.

Taka huda cena je v Ljubljani. Izven Ljubljane se da dobit aparat za isto ceno kot na Hrvaškem. Mislim, da nisi nič profitiral.

To je hčera nabirala informacije kje pride koliko. Jaz poznam samo dva, ki sta pri nas delala.
Kranj 5000€. Škofja Loka 4000€. Mogoče sta delala pri dražjih.
V Zg je izbirala po referencah in ne kar prvega

Za hčerko sem ortodonta izbrala preko 1A profila. Najceneje sva dobili v Ljubljani pri LUX DENTAL. Za aparat zgoraj in spodaj sem odštela 4000. evrov. Dajo na obroke – nosiš gotovino, ko greš na pregled. Z storitvijo sem zelo zadovoljna, da o prijaznosti ortodontke sploh ne govorim.

Če si iz Nm ali tisti konec proti Brežicam, se definitivno bolj splača v Zg, kot Lj

Evo sem šla na račun gledat. V Slo sem dala:

Fiksni zobni aparat: 1325€ + (10×100€+225€)=2550 €
samozaklepni beli nosilci (1lok) 350 €
samozaklepni nosilci (1lok) 250 €
retencija po snetju aparata: 400 €
peskanja zobnih površin: 35€

H kateremu ortodontu v Rijeko pa hodite? S kom ste zadovoljni?

Pozdravljeni!
Se ne ponavljam v forumih, a tokrat enostavno moram….
V Sloveniji je bil sin 2 leti v čakalni vrsti, pa so sporočili, da bo zaradi trenutnega virusa še kakšno leto.
Pa sem se odločila, da gremo v Zagreb. Prej sem se seveda posvetovala na ZZZS o povračilu stroškov.
Poskušala bom na kratko: potrebuješ originalno napotnico in zapisano od kdaj si na čakalni vrsti, ortopan in študijsko sliko zobovja, ter originalne račune z datumi in opisi storitev.
Razlaga povračila stroškov s strani ZZZS je precej nenatančna. Razložijo, da dobiš povrnjene stroške( če seveda dosežeš 16 ali več točk, katere presodi njihov ortodont) po slovenskih cenikih.
Ok. Ne povedo pa o kakšnih cenah je govora- nikakor o cenah samoplačniških storitvah, ampak o cenah zobozdravstvenih, ki jih ZZZS plača ortodontu. Znesek, ki smo ga dobili povrnjen je 379€. Vsekakor manj, kot smo dali za aparat v Zagrebu ali pa kjerkoli drugje v Hrvaški.S tem, da se počutim zavedena zaradi “napačnih, pomanjkljivih” informacij, se tudi pritožiti ne morem, le medijem lahko posredujem to ortodontsko ” solato” ( da se lepše izrazim)

Jaz sem hodila v Orto Nova. Se sedaj hodim na kontrolo, pa tudi zobe si tam rihtam četudi je potrebno plačati, kar tukaj ne bi zaradi zavarovanja. Mož se je tudi odločil, da bo sem hodil, ker je nivo čisto drugi kot v Sloveniji.

http://www.ortodont-takoj.si.
Dobis celotno povracilo stroskov zdravljenja oz do max vrednosti.

To je skoraj 2000 evrov vec, kolikor je cena za ortodontsko fiksno terapijo dolocena s pravili v sloveniji. Tako da ste prijaznost dragoo placala. V tujini pa bi dobili povracilo stroskov zdravljenja, ce je imela hci napotnico…

Pardon “Mi smo”, lahko prosim delite h komu ste šli?

Vsi ki ste šli na samoplačniško fiksni aparat, upam da ste vzeli v obzir da vaša poravnava zobovja ni doživljenjska. Zobje se s časoma vračajo v svoj ”naravni” položaj kakor ste ga imeli pred poravnavo. Jaz sem kot mladinec na stroške ZZS nosil fiksni aparat, zdaj po 11 letih brez aparata imam skoraj tako kot na začetku. Zato si morate po aparatu omisliti tudi snemljive aparate ali ostale in prištet kot dodatni strošek, da se zobje ohranjujejo v svojem položaju, sicer boste svojih 2000 EUR in več vrgli v morje.

Saj so lahko prijazni za ta denar,v zagrebu 1600 evrov zgornja in spodnja čeljust,na 3 meseca zategovanje,3leta brezplačno in tudi ena zvezdica odpadla popravilo zastonj imam pa eno uro do zagreba.

Mogoče bo naša izkušnja komu v pomoč – jaz sina, ki je dobil napotnico, vozim v ZG k dr. Ani Parčina. Je vse v sklopu zavarovanja, doplačilo je le 100€ za snemni aparat in 400€ za fiksnega. Baje zaradi uporabe nadstandardnih materialov. Me pa niti ne zanima zakaj, ker je snemni aparat dobil že 1 mesec po izdaji napotnice.

Ostalih stroškov ni – imajo v Sloveniji posrednika (doktor 1A), ki vse uredi z ZZZSjem, tako da ne zalagaš denarja.

Smo pa iz okolice NM, tako da nam vožnja ne predstavlja prevelikega stroška.

New Report

Close