ORTODONT – hrvaška (poceni)
Morda se motim, vendar moje mnenje je, da strošek ni samo zobni aparat ampak tudi pot do tja in to na dva meseca ali manj in to lahko od dve do tri leta.
Moja hči ima zobni aparat in hodi na dva meseca, da ji previjejo in to že eno leto dobro leto jo še čaka. Vmes se ji je enkrat odlepila zvezdica ter zakrivila ena žička. Se pravi najmankrat 15 x prištej še stroške poti v veri, da bo vse ok.
Frendica je bila tuki
http://www.ortodont-zagreb.com/o_nama.php
lan je dala aparat vn, ne vem pa kolk je plačala (lahk jo potem vprašam) ampak mislm da je bilo kr ugodno. Pa tud kr neki Slovencev je tam spoznala, se prav da kr hodjo
Iscete za otroka ali zase? Ce za otroka glejte da boste zahtevali povracilo stroskov zaradi norih cakalnih vrst pri nas.
Moja hci ima spodnji strani res noro stanje, eden izmed lj ortodontov, ki je pogledal ortopan je rekel ojoj pri njej pa ne morte cakat 2-4 leta. To je zgodba zadnjih 14d leta 2019…preklicala vse v blizini in v lj. Na koncu na napotnico dobila 11.11.2020 kar je ravno prav da se mogoce situacija malo spremeni….potem pa ce bo res dobila delni aparat mogoce do 3m cakalne. Za hr se nisem odlocila. Predvsem zaradi poti.
Pozdravljeni!
Se ne ponavljam v forumih, a tokrat enostavno moram….
V Sloveniji je bil sin 2 leti v čakalni vrsti, pa so sporočili, da bo zaradi trenutnega virusa še kakšno leto.
Pa sem se odločila, da gremo v Zagreb. Prej sem se seveda posvetovala na ZZZS o povračilu stroškov.
Poskušala bom na kratko: potrebuješ originalno napotnico in zapisano od kdaj si na čakalni vrsti, ortopan in študijsko sliko zobovja, ter originalne račune z datumi in opisi storitev.
Razlaga povračila stroškov s strani ZZZS je precej nenatančna. Razložijo, da dobiš povrnjene stroške( če seveda dosežeš 16 ali več točk, katere presodi njihov ortodont) po slovenskih cenikih.
Ok. Ne povedo pa o kakšnih cenah je govora- nikakor o cenah samoplačniških storitvah, ampak o cenah zobozdravstvenih, ki jih ZZZS plača ortodontu. Znesek, ki smo ga dobili povrnjen je 379€. Vsekakor manj, kot smo dali za aparat v Zagrebu ali pa kjerkoli drugje v Hrvaški.S tem, da se počutim zavedena zaradi “napačnih, pomanjkljivih” informacij, se tudi pritožiti ne morem, le medijem lahko posredujem to ortodontsko ” solato” ( da se lepše izrazim)
http://www.ortodont-takoj.si.
Dobis celotno povracilo stroskov zdravljenja oz do max vrednosti.
Vsi ki ste šli na samoplačniško fiksni aparat, upam da ste vzeli v obzir da vaša poravnava zobovja ni doživljenjska. Zobje se s časoma vračajo v svoj ”naravni” položaj kakor ste ga imeli pred poravnavo. Jaz sem kot mladinec na stroške ZZS nosil fiksni aparat, zdaj po 11 letih brez aparata imam skoraj tako kot na začetku. Zato si morate po aparatu omisliti tudi snemljive aparate ali ostale in prištet kot dodatni strošek, da se zobje ohranjujejo v svojem položaju, sicer boste svojih 2000 EUR in več vrgli v morje.
Mogoče bo naša izkušnja komu v pomoč – jaz sina, ki je dobil napotnico, vozim v ZG k dr. Ani Parčina. Je vse v sklopu zavarovanja, doplačilo je le 100€ za snemni aparat in 400€ za fiksnega. Baje zaradi uporabe nadstandardnih materialov. Me pa niti ne zanima zakaj, ker je snemni aparat dobil že 1 mesec po izdaji napotnice.
Ostalih stroškov ni – imajo v Sloveniji posrednika (doktor 1A), ki vse uredi z ZZZSjem, tako da ne zalagaš denarja.
Smo pa iz okolice NM, tako da nam vožnja ne predstavlja prevelikega stroška.