Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ortodont OBrez

ortodont OBrez

Ima kdo izkušnje z ortodontsko ordinacijo Obrez iz LJ?? Iščem, kjer bi otrok lahko prišel na vrsto na napotnico v roku 12 mes in tukaj bi morda šlo. Glede na to, da že ima kar precej bolečih izkušenj z zobno kirurgijo mi veliko pomeni, da ima ortodont smisel za otroke in tudi ustrezen pristop. Vesela bi bila tudi vsakega nasveta, če morda kod koga pozna, da res zna z otroki, lahko tudi v radiusu do 60 km izven Lj.

Tistim, ki rinejo k ortodontom v Ljubljano, bi jaz nabil 20 let čakalne dobe. Večina je itak tako neumnih, da bi tudi to sprejeli, ker drugega kot Ljubljane itak ne poznajo. Teleta.

MiIliš Oblak Obrezovo? Če je ta, potem lahko povem vse najlepše o njej. Hodim k protetiku Oblaku in imata isto čakalnico za otroke in odrasle, tako da lahko opazujem njen prikupen odnos do malčkov.

No, pa mi ti, ne-tele, povej, kam naj peljem otroka, če sem doma iz Centra in mi v ZD nabije 2 leti čakalne dobe, medtem ko otroku med zgornji dve enojki izrašča trojka?! Ne vem, kdo je tele! Nabij sebi 20 let prisilnega učenja bontona, ti bo še najbolj koristilo.

Ja, mislim Karin Oblak-Obrez. Hvala za izkušnjo.

Moja hčera, hodi k njej in je zelo zadovoljna. V roku enega leta je dobila fiksni aparat. Vsi v tej ordinaciji so zelo prijazni in te tudi poučijo o vsem kar moraš vedeti glede aparatov in terapije.

LP

Jaz sem pri njej začela z ortodontskim zdravljenjem pred 8.leti in moram reči,da je zelo korektna.Zobe sem imela lepo v ravnini v 1 letu,sedaj hodim letno na kontrolo.Če bo potrebno,bom tudi svoja otroka peljala k njej

Hvala vsem :)!!!

Gospa je strokovna, moje stanje je bilo do leta 2011 brezhibno. Šele potem so se začeli problemi. Odstopanje obeh retencijskih lokov, ki jih je površno namestila, zalepila, iz tega kriva linija spodnjih zob, na zgornjih presledki, viden lok, vrnil se je križni griz, skratka katastrofa. Že več kot pet let se borim za svoj del pravice na Zdravniški zbornici in občutek imam, da ne bom ničesar dosegla. Nazadnje, ko sem kontaktirala isto ortodontkinjo, mi je rekla, naj si najdem drugega ortodonta, ki bo popravil njihove napake, češ iz razloga, ker dvomim v njihovo strokovnost. Za popravilo z njihove strani pa hočejo plačilo. Nikomur ne priporočam in ker vam želim samo dobro, povejte naprej.

Seveda bi pri njih morda šlo, se vprašaj kako to …
Še enkrat kopiram; Ne priporočam Kari Obrez Oblak. Pri njej bi morali otroku plačati ortodontski aparat, čeprav je na začetku obljubljala, da bo brezplačno. Potem pa se je čeljust in so se zobje tako popravili, da bi morala plačati nekaj 1.000 eur. Po nasvetu zobozdravnika smo odšli po drugo mnenje in tretje in oba sta nam povedala, da bo ortodontski aparat brezplačen. Kakšne mučke se gredo ne vem, očitno pa se jih gredo, imajo samo srečo, da nimam časa, da bi jih prijavila na zdravstveno inšpekcijo.

Imam enako mnenje in težavo kot ‘Upanje umre zadnje’ Popravljala sem zgornje in spodnje zobe. Po snetju aparata sem imela le pri spodnjih zobeh (še do pred kratkim) retencijski lok skoraj 20 let. Pred kratkim mi ga je snela, pa ne zagotavlja, da bo stanje ostalo takšno, kot je. Seveda, predlaga neko gumijasto varianto, ki bi jo občasno nosila na zobeh, ampak glej ga zlomka, saj je le cca 250 eur!!!! Potem, ko sem še v tistih časih pred eur dala za popravilo 3000 DEM!!! Pri zgornjih zobeh imam prav tako težavo kot ‘Upanje umre zadnje’. Najprej vse OK, pred leti so se mi začeli križati nazaj. Njen odgovor – to se pač zgodi. A res?! Ko sem se odločala za aparat, mi to nikoli ni omenila, da se lahko kaj takega zgodi. Obljubljala mi je lepe zobe, nič težav! Ampak sama ni nič kriva. Seveda mi lahko zdaj to popravlja – za plačilo seveda! Saj bi bilo LE cca 1000 +  eur in več. Ceno pove, ko se že odločiš za to in nič prej..Halo!!! A je trapasta, če misli, da ji bom dvakrat plačala za isto stvar!!!  Če želite sebi in svojim otrokom dobro, se izogibajte hinavke KARIN OBLAK OBREZ!!! Žal…. 

Pa še nekaj bi dodala. Imam res veliko prijateljev in znancev, ki so si prav tako popravljali krive zobe, pa nima NIHČE nobenih težav! Res pa je, da si jih ni nihče popravljal pri KARIN OBLAK OBREZ. Na njihovo srečo!

‘Upanje’, če je varianta, da mi napišeš, kam in kako si jo prijavila, ti bom izredno hvaležna. Tudi jaz razmišljam, da ni prav, da ostane pri tem, kar je. Mora odgovarjati! Sej tako kot pri večini stvari se najbrž ne bo veliko spremenilo, a poizkusila bi vseeno rada. Hvala.

Malčkov? Malčkom rastejo mlečni zobje, ki jim bodo itak izpadli in teh nihče ne popravlja. Če pa misliš osnovnošolske otroke, pa se nikakor ne strinjam. Do mene je bila obupno arogantna (7-13 let, nismo bili samoplačniki), ni opozorila na možnost stranskih učinkov določenega ortodontskega aparata. Enkrat je celo brez privoljenja fotografirala eno od nepravilnosti na mojih zobeh. Preden sem se zavedla, je v ordinacijo vletela sestra s fotoaparatom. Kao da za njen album oz. raziskovalno delo. Če je te slike še kje drugje razkazovala, ne vem. Imela sem sošolki in sestrično – vse so hodile k njej in so s to žensko imele res negativne izkušnje.

New Report

Close