Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ortodont v Kamniku – čakalna doba od 5 do 7 let

Ortodont v Kamniku – čakalna doba od 5 do 7 let

Ja, prav ste prebrali. Gre za leta in ne mesece. In dela 2x tedensko pa 2 uri. Nimam besed. NE vem, kam gre ves denar, ki ga plačujemo “kao za zdravstvo”.
Sem se kar zgrozila, ko sem to prebrala na vratih. Ko bova z našim malčkom prišla na vrsto, bo ravno star 11 let. Ne vem, kaj bo že takrat z zobmi.
Kaj naj storim? Mi lahko priporočite kakšnega ortodonta na koncesjio ali privat v Ljubljani ali okolici, da prideva malo prej na vrsto.
Hvala za kakršenkoli namig.

……..saj ne morem verjet!

Maja, ne vem če to res drži. Če meniš, če zobar oceni, da ga otrok potrebuje, greš takoj na pregled in nato ortodont pove kako in kaj!
Res pa je, da se aparat začne nositi kasneje in zato zmeda pri ljudeh, da se čaka po 5 ali več let.Ja čaka se primerna otrokova starost, da se lahko začne z “ortodontnimi storitvami”. Veliko stvari se popravijo same in zato neka doba, ko priporočajo, da se pri ortodontu le vpišeš, da zobke pregleda in nato čakaš in če je kasneje res potrebno si takoj na vrsti.
Če pa se oceni, da nekaj potrebuje takoj, se to tudi naredi! Kar preveri in boš videla da je to tako.

Poskusi poklicati tel.št. 423-22-10 – to je ortodontska ambulanta dr. Vidoševiča v Ljubljani v Murglah (s koncesijo), moja dva otroka sta hodila k njemu; kako je pa zdaj tu s čakalno dobo in sploh, boš pa izvedela, če pokličeš!
Mislim, da je urnik takle: pon – pop, to – dop, sr – pop, če – dop; da ne boš obupala ob telefonu!

Mislim, da se Maja ni nic zmotila. Mojega sinka so napotili v Kamnik k ortodontu, takoj ko so ugotovili, da mu sprednja zobka (stalna) rasteta postrani – je rekla zobozdravnica, da se morava takoj narocit, ker cakas nekaj let da prides na vrsto. Prvi pregled sva ze opravila, nakar so rekli, da nama bodo poslali po posti, kdaj prideva na vrsto – seveda cez nekaj let…

Torej Maja, ce imas sanso kje prit na vrsto kaj prej, vsekakor poskusi. Veliko srece!

LP.

Alenka

Pri nas je bilo drugače, potem pa res ne vem po kakšnem sistemu delajo.Vem le to, če bi mi res potrebovali otrodont usluge, bi jih dobili takoj.
Da pa zagotovo ne potrebujemo takih uslug pa sigurno vem, ker zobozdravnika kombiniramo še z plačniškimi uslugami drugje, tako, da dobimo dva mnenja, ki pravita, da otroka ne potrebuketa še teh uslug.

Pa si prepričana, da tvoj otrok res potrebuje takoj aparat, kajti veliko tako raščenih zobk se poravna zelo lepo brez aparata, prijateljičina hci je iz Lj in sta ji spredna zobka rastla čisto postrani in celo iz dlesni, bilo je grozno na pogled in seveda panika in takoj ortodont, pa jih je pomiril in dejal da je še premala in bo leto dni vse to poglihalo in res je bilo tako.Stara je bila 5let.

Tudi midve sva obupale v Kamniku. Na začetku lanskega leta sva dobili datum z letnico 2009. Vpisale sva se v Kranj in febuarja ji bodo vzeli odtis za izdelavo zobnega aparata. Če bo hčerka pridno nosila zobni aparat, bomo imeli do 2009 gotovo že ravne zobke.

Mi smo šli v LJ, ko pa smo čez par let prišli na vrsto v Kamniku, smo preprosto zamenjali ortodonta. Vendar ne bo nobene škode, če greste v LJ ali kam drgam, ker je sedanji ortodont pod kritiko, nova ortodontka pa je še na specializaciji

Ne, moj sin ne potrebuje aparata takoj – morda ga pa bo kasneje (imava oba z njegovim ocetom malo postrani rascene zobe) – so me pa opozorili na vecletno cakalno dobo in da se morava cim prej prijavit na pregled. Seveda se tukaj spet pojavlja vprasanje, kaj so to nujne ortodontske storitve – mislim, da je pridobitev ortodontskega aparata to le v redkih primerih. Sama imam spredaj malo postrani rascene zobe, pa se je pri meni ortodont odlocil, da ni nujno, da dobim aparat (sama pa takrat se osnovnosolka nisem vztrjala). Verjetno pa samoplacnisko dobis storitve seveda takoj, ko jih potrebujes.

Lep teden in obilo soncka!

Alenka

New Report

Close