Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ortodont za otroka samoplačniško

Ortodont za otroka samoplačniško

Prijazen pozdrav! Otrok ima težave z postavitvijo zob. Zgornja dvojka recimo je res izrazito postrani in celo zobovje izgleda kot bi se ukrivljalo navznoter. Po neki logiki točkovanja napak pa naj ne bi bil upravičen za zobni aparat v javnem zdravstvu tj. pri ortodontu. Ker želim otroku pomagati in mu raje pri 11tih kot pri 18tih začeti urejati zobovje iščem priporočila za torej samoplačniškega ortodonta za katerega ste slišali ali izkusili, da je dober. Najraje v osrednji Slo sicer pa se zapeljemo tudi ven, da bo le kot mora biti. Hvalaa!

Živio,
moj otrok obiskuje Ustno medicino v Ljubljani. Zelo strokovni.

Če si bila samo pri enem ortodontu, poskusi še s katerim, da bi prišla do brezplačnega zdravljenja. Moji so glede točkovanja “malo pogledali skozi prste”. Čisto odvisno je, kako se ortodont odloči.

Tega kar pisem enostavno ne morem razumet. Poiscite drugo mnenje ce res ni upravicen napotnice za otrodonta. Po mojem mnenju po vasem opisu, ce je realen, bi otroka moral napotit k ortodontu. Od tega ne bi odstopila. Moja hci ima veliko hujse, napotnivo je fobila ze pri 6in pol letu, ortopan obup, letos bo 9 in je v postopku za delni aparat, s tem da nama je njena zobozdravnica govorila, kar ji malo zamerim, da naj ne pricakujemo aparata dokler bodo v ustih mlecni. No zdaj bo 9 in so priprave na aparat v teku. Eni oa seveda hocejo racunivo ker ko je 18 star je pa to lep znesek. Moja je v orthosu, kjer so poleg koncesije tudi samoplacniki. A ste sli po mnenje k kaksndmu ortodonru. Pac da poklices, vorasat za pregled zaradi te situacije in naj ti pove ce res ne ustreza za ortodontsko obravnavo.

Najlepša hvala vsem za odgovor.Ja, napotnico je otrok dobil, tudi je “evidentiran” je pri enemu ampak pravi, da trenutno ni dovolj za obdelavo. Drugi otrok je pri njemu v obdelavi. Ima pa seveda tudi popoldanski sp tale gospod iz Zd doma. Z njegovim odnosom niti do otroka v postopku nisem zadovoljna. Ne obnaša se dovolj spoštljivo in ves čas (mlajši deklici) omenja, da se bo imela fanta, da se bo kmalu poročila. Neumesni komentarji in predvsem za ta predpubertetniška leta za moj okus zlorabni. Ali se da sredi obdelave prepisati k drugemu? Pri komu ste res zadovoljni: z odnosom, resnostjo dela in učinkom? Najlepša hvala! Za tistega otroka, ki ga ni začel zdraviti pa predlagate nekam kjer imajo tudi možnost koncesije po drugo mnenje?

Priporočam dr. Herman. Preberite si spletno stran, ortodont info.

Nam so tudi v eni izmed ortodontskih ordinacij v Ljubljani (namig: Ortodonska ordinacija OO) rekli, da bo potrebno plačat (takrat 3.500 eur ). Potem smo preverili še pri drugem ortodontu in so nam povedali, da ima takšno okvaro, da bo sigurno dobila brezplačen aparat. Tako je tudi bilo. Pri tej prvi ortodontski ordinaciji bi do 18 leta čakali na aparat, pri drugi smo bili pri 18 že brez aparata s čudovitimi ravnimi zobmi.
Priporočam posvet pri ortodontki v ZD Kočevje.

Moj sin je trenutno v osmem razredu, ves čas do sedaj je s šolo dvakrat letno opravljal zobozdravstvene preglede.
Nihče nas ni obvestil, da so zobje krivo izraščeni. Ko sem še v nižjih razredih povprašala zobozdravnike, so mi dejali, da se še lahko vse lepo popravi in da ni potrebe po paniki. Lansko leto v počitnicah, ko ni bilo zopet nobenega obvestila, sem poklicala mojega zobozdravnika in mu povedala, da imam sina, ki je končal sedmi razred in da ima krive zobe, da bi rabili napotnico. Seveda me je najprej nadrl, da kaj si mislim, da otrok ne hodi k zobozdravniku….
Komaj sem mu dopovedala, da vsako leto s šolo gre dvakrat a še nima nobene luknje in ga noben zobozdravnik še ni obravnaval…
No tudi on je ugotovil, da so zobje top zdravja le krivo izraščeni in nam dal napotnico – čakalne dobe 3-4 leta po vsej Sloveniji. Samoplačniško naslednji teden. Seveda sem šla samoplačniško, da so mi povedali, da so zobje totalno narobe izraščeni in da aparat stane od 2.000 naprej. Lepo
Na žalost tega denarja nimam. Sva se vpisala v čakalno vrsto, termin imava leta 2023 – če sploh mislim, da bo prej 18 in bodo mu zobje ostali krivi.

Evo, jaz sem tudi čakala in poslušala otrokovega zobozdravnika. Čakala, da bodo šli vsi mlečni ven, Čakala, da bodo vsi popravljeni. Čakala na vpis pri ortodontu. Čakala, da je končno prišla na vrsto. In potem me je ortodont nakuril, zakaj sem čakala tako dolgo.
Ko so bili zgornji zobje poravnani, in bi prišli na vrsto še spodnji, je bila pa 18, pa izvolite samoplačniško.
Vsi, ki poslušate, da je treba še počakat, težite in iščite še drugo mnenje, tretje mnenje in ne se pustiti odpraviti, češ je treba še malo počakat ali pa da tega ni treba popravljati.

Zato pa sem jaz svoje peljala že pri 10 samoplačniško.
So vsaj puberteto preživeli z ravnimi zobmi.
Ne pa da čakajo ne vem kako dolgo, potem pa šele tam pri 16-18 dobiš napotnico ali kaj jaz vem kaj, na koncu pa itak pri 18 greš privat.

Moj je imel še pri 12 veliko mlečnih zob, na tisto pa ne dajejo fiksnega aparata.

Mene pa vedno znova čudi, zakaj imate ljudje takšen fetiš biti pasivni in čakati, da vam drugi vse urejajo. Ortodontsko zdravljenje v tujini je krito na napotnico, če so v Sloveniji predolge čakalne dobe.

In – zakaj otrok nima izbranega osebnega zobozdravnika? Če bi ga imel, bi lahko že zdavnaj bil poslan k ortodontu. Aja, seveda. Drugi so krivi, da mu tega nisi uredila več kot deset let.

Evo naš primer. Otrok star 8 let.
Zobje krivi da bog pomagaj.
Dobili napotnico – pregled imamo čez 2 leti.
Smo šli na pregled samoplačniško.
Otrodont predlaga snemni aparat ASAP, s katerim bi poravnali sprednje stalne in razširili čeljust – cena 1800
Potem pa, ko bi imel vse stalne pa še enkrat aparat odvisno od tega kakšno bi bilo stanje tedaj – predvidoma od 3.200-1500.
Če ne vzamemo onega prvega dela pa nas drug del pride od 4.500-3000
Tole lahko začnemo takoj.

Na aparat še bo pa čakala predvidoma tam do 16 letnega smo naračunali – konec naslednjega leta pride komaj na vrsto pri obravnavi pri ortodontu preko napotnice + 7 do 8 let čakanja na aparat preko napotnice.

http://www.ivp.si

http://www.ivp.si
[/quote]

http://www.ortodont-takoj.si

Mi smo pri Ortodontijams.si – pa nismo iz MS. Smo šli na prvi pregled samoplačniško, pa je rekla, da ni tako nujno in imamo čas, da nas da na čakanje na napotnico. In tako je bilo, smo super zadovoljni.

tole te ortodont samo guli. Če je otrok star 8 let, potem je mogoče za aparat res še prezgodaj, ko bo prišel na vrsto bo 10 let in do takrat se marsikaj samo uredi ali pa razvije.
na aparat preko napotnice se nič ne čaka, ne vem, kdo vam je te neumnosti prodal.
Ravno tako pa je za upoštevat zgornje nasvete, da greste k ortodontu v tujino, saj vam je zzzs dolžan povrniti stroške.
na žalost so zobarji najslabša vrsta zdravnikov in ljudi. najprej se dolgo šolajo na naše stroške, potem pa vidijo samo denar.

Jaz sem tud peljala otroka na Hrvaško. Za pomoč sem prosila tole stran http://www.otroski-ortodont.si/ Na vrsto sem prišla hitro, je pa ortodontka ocenila, da počakamo, da izpade še zadnji mlečni zob in bo potem namestila aparat. Nardila mi je predračun in potem sem preverila na ZZZS in so mi rekli, da je to znesek, ki ga bodo pokrili v celoti, ko bom poslala račun in izvid. Upam, da bo šlo vse ok.

Naš  sin je star 17 in pol. Ni bil narejen EF index pred dopolnjenim 16. letom starosti na Stomatološki v LJ. Zaradi tega je rekla na ZZZS, da nima pravice do povrnitve zdravljenja na Hrvaškem, čeprav ima srednje težko obliko. Bili smo na Hrvaškem in bi takoj dali sinu aparat, tu na Stomatološki pa ne, ker še vedno po njihovo ni dlesen 0 torej čisto ok. Na Hrvaškem pa je prof. dr. povedala, da je dlesen dovolj dobra, da dobi aparat.  Sedaj pa se odločamo, ali jim povemo, kar jim gre na Stomatološki, da niti indeksa niso naredili, ali bomo šli samoplačniško, ker na Stomatološki še najmanj 6 mesecev ne bo dobil aparata, oz. se sploh niso odločili kako bodo zdravili anomalije. Groza.

New Report

Close