ortodontka dr. Anamarija Čigon
Nam je super uredila hčerine zelo poškodovane zobe. Hči je zaradi hude anomalije zob spremenjeno celo čeljust, razmak med spodnjo in zgornjo čeljustjo je imela 1 cm. danes je druga punca, zobe ima popolnoma ravne, ima prav filmski nasmeh. Hodili smo več let k dr. Čigonovi, ko je imela umazane zobe,nas je domov poslala. Ima zelo hud kriterij, ne popušča, ampak če nosiš aparat po navodilih, ti vse uredi. Hči je zelo potrpežljiva, tudi ko jo je bolelo, je nosila aparat. Zato je tako uspelo.
Ima pa dr. Čigonova neprimerni odnos do ljudi nasploh, je neprijazna, tu se pa strinjam.
Moj sin se je kot otrok živalsko bal zobnega aparata. Jasno, da mu ga je predpisala in ga hotela še isti dan vstaviti. Ko je v joku rekel, da ga ne bi imel, je na polno znorela. Mal sem hotela zgladit to divjo situacijo in prosila za drug datum vstavitve, da bi se lahko doma v miru pogovorila. Bila je že čist zaripla, ni popustila, jaz sem pa samo rekla malemu: Vstani s stola, greva domov.
Od tega je cca 25 let. Odrasel sin ima prekrasne zobe, lepo raščene in izvrstno skrbi zanje. Običajno dobi od zobarja same pohvale.
Kaj bi takrat dosegli z aparatom, mi še danes ni jasno.
Hodila sem iz Notranjske k njej z otrokom pted 17 leti – ortodontka iz grozljivke. To pove vse. Nikoli nisem razumela, kako smo vsi pohlevni bebčki sedeli v tisti čakalnici in poslušali njene izpade pri odprtih vratih.
Sina sem po 5 letih obiskov, ko ga je dejansko samo nadirala pa nič delala prepisala k lokalni ortodontki. Šele potem se je zavzela ta nova in zrihtala.
Pač…5 let nekega nategovanja, nadiranja….a veš, ko se v komunikaciji nočeš in ne znaš spustit na njen nivo vpitja.
Upam da jo karma zadene.
Tako grozno pa spet ni. Je pa res nedosegljiva, dobiti njo na telefon, misija nemogoče. Sedaj ima odzivnik in pustiš SMS sporočilo. Vsaj to. Ampak sinu je super uredila zobe, hoče red in čiste zobe. Mene to da smo čakali v čakalnici pri odprtih vratih, ni motilo , ima svoj način, je osorna, ampak mi smo se pohecali, pa je šlo brez zamer. hvaležni smo bili da je sinu tako pomagala. Strokovna je. Taktična pa ne. Tudi sin je bil zelo potrpežljiv, ni razvajen , aparat je nosil, tudi če ga je bolelo.
Sara , 21.03.2006 ob 11:39
Sem trikrat pogledala, če prav vidim ime in priimek:-) Jaz lahko povem moje izkušnje in izkušnje mojih vrstnikov. Ko smo bili še v šoli in imeli obvezni pregled je bila tako grozna, da nekateri še danes ne upajo hoditi k zobarju,…jaz imam pa tudi malo kriv zob, ampak bila je strah in trepet za vse in cele Črnuče, tako da,…samo slabo lahko povem, žal,…tega je pa že več kot 20 let,…
Še ena bivša črnučanka. In podpišem tale post. Zaradi nje nisem nosila aparata dovolj dolgo. Posledično nimam filmskega nasmeha. Še danes sovražim obiske zobozdravnikov, ki niso nič krivi. Priskutila je zobarje in ortodonte za vedno. Res je bila grozna!!
Kokrkoli jo boste žalili. Zaradi nje ima pol Ljubljane resene zobe 😊 jaz sem ji hvalezna. Ce si se ji kadarkoli zoperstavil v smislu, da pa ti ne bos ta otrok na katerega se bo drla, te je potem pustila pri miru. Jaz sem ji enkrat povedala v obraz, pa sva mele vedno dober odnos. Svaka ji cast. Iskreno ji le redkokdo seze do tal s slabim odnosom ali brez. Zenska obvlada😀😀
Pozdravljeni,
kaz sem pri njej naročila svojegs vnuka, ki ima termin prvega pregleda drugo leto januarja.
Ne ratumem vas staršev, zakaj se ne zavzamete za svoje otroke?
Jaz dretja nad vnukom ne bom dovolila, povedala ji bom, da jo bom prijavila, če se samo še enkrat ponovi….
Smo imeli podobno na Vrhniki (upam, da ni ista)… se je tud drla… sam sem ji kar takoj dala vedet, da se bad mojim otroko ne bo znašala… pa se potem ni več🙃.
Ta je pa bosa, da je pol Ljubljane otrok rešila pred propadom zob, ne tolk pretiravat.
Sem ena od mam, ki je z otrokom po hitrem postopku še med dretjem zapustila njeno ordinacijo. Zaradi zobnega aparata, ki je bil baje hudo nujen. Sin ni več prestopil praga nobene ortodontske ordinacije. Njegovi zobje so vseskozi sijajni, redno obiskuje zobozdravnika.
Zakaj naj bi bil zobni aparat pri sinu tako nujen, ne zna pojasniti nihče od zobarjev. Sinovi zobje so vseskozi ravno raščeni. Kaj je ona želela korigirati pri njem, je samo uganka.
Tako da ne drži trditev o rešitvi zob polovice ljubljanskih otrok.
resnično je ortodontka iz grozljivke… moja hči je imela vedno dobro umite zobe, vendar jo je bilo strah že tega, ko se je “gospa” drla na druge… in vedno odprta vrata ordinacije, halo, kot da pri teh posegih nimaš pravice do zasebnosti! moji hčeri, s katero sva hodili več kot 2 leti k njej – ja hodila sem z njo, ker se je že prvič, ko sva bili tam drla na enega reveža, poleg tega pa se ni mogla sama vozit čez pol Slovenije (toliko o tem koliko ortodontov je preko zdravstva na razpolago …), ni uredila popolnoma nič… najprej snemljiv aparat, potem fiksni aparat in to potem še enkrat od začetka… potem mi je prišlo pa vrh glave in sva nehali hoditi – peljala sem jo privat, odštela 3.400,00 EUR in zadeva je bila urejena v roku enega leta.
Obžalujem le to, da nisem tega naredila takoj, saj sem samo za pot do Ljubljane in nazaj domov porabila skoraj toliko denarja kot za aparat…
ženska je totalno nizkotna do otrok, tudi do staršev, če le preveč prijazno kaj vprašaš, nobenega sočutja in prijaznosti ni v njej!
Danes je bila moja hči naročena na pregled pri dr. Čigon, ki ga ni dočakala. v ordinaciju sva prišle istočasno kot še en fantek, njega je vzela naprej naju pa odgnala, da naj počakava zunaj. Se opravičim, da nisem vedela, ker nikjer ne piše, da čakaš zunaj. Čez nekaj minut pozvonita dve drugi pacientki in jih vzame naprej. Ko se naveličam čakat in potrkam na vrata, da zvem kdaj sva na vrsti je začela kričat name naj počakam in se umirim. Ko sva končno na vrsti začne kričat name zakaj ima drug priimek v sistemu, ji pojasnim, da smo se pred enim letom preimenovali in, da jaz pač nimam vpliva na njihovo bazo. Po vsem tem kričanju ji pojasnim, da trpim za PTSD in da njeno kričanje in krivica ne vpliva dobro name in na mojo hči, ki se že trese in joče. Preden sva prišle na vrsto sva se obe s hčerko jokale in tresle in na koncu hči ni več upala v njeno ordinacijo.
Kaj takšnega še niem doživela. Komu se pa naj jaz pritožim?