Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ORTOPAN

ORTOPAN

Pozdravljeni.

Zanima me, če imajo po sloveniji različne vrste rentgenov za slikat zobe (ortopan slika) in če se kvaliteta slik kaj razlikuje? Namreč, privatni zobozdravnik me je poslal v točno določeno ambulanto na slikanje, češ, tam naredijo dobre slike je pa seveda dražje kot kje drugje. Je to res ali se gre samo za preferiranje določene ambulante zaradi morebitnih kontrauslug?

Hvala.

vsak privatnik ali koncesionar ima pogodbo s prav določenim izvajalcem rentgena zob.

Tudi če je privat zobozdravnik iz tujine, Hrvaške konkretno?

meje ne igrajo vloge. še posebno ne, če ni pretirane razdalje

Aha, potem me zanima samo še, ker gre za prvi pregled sploh pri tem zobozdravniku, če bi prišel k njemu s sliko, ki ni narejena pri točno določenem izvajalcu, me potem recimo ne bi vzel v ordinacijo?

Zobozdravniški lobij…… Ja, lahko te bo drugače obravnaval, kot ostale, ki mu sledijo ko ovčke…..

Imaš forum Stomatologija tu gor, pa lahko direkt tam vprašaš – zobozdravnica odgovarja kar tekoče.

Kar sem jaz opravila rentgenov, je bilo zobozdravniku vseeno, recimo moja sedanja zobarca je čisto zadovoljna z ortopanom, ki je bil narejen pri ortodontu.

ah v to pa dvomim.
po mojem dobi provizijo od ljudi, ki jih pošlje v tointo ustanovo za slikanje, ki pa vseeno ni tako visoka, da bi se odpovedal tudi prihodku, ki bi ga dobil, ko naredi storitev tebi.

No tako, slika je sedaj narejena, celo na istem tipu rentgena, kot ga imajo v tisti ambulanti, kamor me je poslal zobozdravnik. Če pa mu kaj ne bo všeč, pa naj se obriše pod nosom za denar, zdaj ko imam sliko grem lahko tudi k kakšnemu drugemu zobarju.

Hvala.

New Report

Close