Ortoped, dr. Vengust
Iz osebnih izkušenj ti lahko povem:
– mene je operiral in ves potek zdravljenja jemal zelo na izi… Sprva mi tako ali tako nikdar ni verjel, da me tako močno boli, glede na moja leta ( 31).
– drug dan po operaciji je rekel, da lahko grem domov – peljal me je mož z osebnim avtom -da ne govorim -katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
– po operaciji stanje ni nič boljše..
– moje končno mnenje je, da ta zdravnik jemlje vse preveč na izi. Non stop ma neke privat telefone, .. Kolk sem vidla, so mu bli eni pacienti ljubši – veliko ljubši – ( mislim, da so ga le-ti podkupovali).. Skratka, jaz se nikoli v življenju več ne bi odločila zanj.Mi je ful ful ful ful žal..
Moje mnenje.
Želim ti veliko sreče!!
Lep pozdrav!
Ne vem ali govorimo o istem dr.Roku Vengustu..če je govor o tistem,ki je vodja oddelka za kirurgijo hrbtenice na Ortopedski kliniki,imam povsem drugačno mnenje..To je človek,zdravnik ,ki dela s srcem.sama sem bila operirana pri njem tri dneve nazaj,hernia disci,zdaj sem doma in počutim se prerojeno.To je odličen zdravnik!Je pa res sto ljudi-sto čudi…
ja.Res je kakor praviš. meni osebno je že dvakrat pomagal.operacija rame.bi še zelo dolgo čakala,ker tudi nisem nekako v letih,on pa mi je verjel in osebno poklical na oddelek da je rezerviral posteljo.je pa res da sem šla na pregled samoplačniško ker prek zdravstva je blo predolgo za čakat.bila sem dvakrat operirana, pomagali so maksimalno in sploh osebje ne moreš primerjat z nikomer nikjer drugje.ustrežljivi in na sploh.nobenih podkupnin itd, razen kako kavo ki se je ne odrečejo, kolikor se spomnim je bil zdravnik v enem tednu non stop na oddelku,tako da ga občudujem in verjamem v njegove zmožnosti.res je da je že marsikaj izumil in kot tak je najbrž tudi drugačen po svoje.kater umetnik pa ni.sedaj imam zelo hude težave z hrbtenico in sigurno bom poiskala njegovo pomoč.
kdor ne ve ,da fino služi tudi s “pregledi in mnenji na komisijah sPIZa”,ko ti napiše,da imaš nemo bolečino in ti uniči življenje,ko pa prideš samoplačniško,ti je za denar pripravljen ,našibati blokad kolikor hočeš
ali je to za vas sploh človek _gospa ki ga hvali je verjetno plačala zato je bil skrben
Lahko se bojimo prihodnosti ob takih “strokovnjakih”
Glede tvojih izkušenj se strinjam z teboj. Namreč ortopedske bolnike jemlje preveč malomarno in druge sodelavce ponižuje, saj njihova mnenja ne spoštuje, čeprav sam nima boljših navodil po operaciji. To lahko povem iz osebnih izkušenj, saj je prišlo tudi pri meni do težav po operaciji in dela vse da bi prikril.
Razumem, da se lahko zakomplicira zdravljenje in včasih je posvet z sodelavci ali drugimi v stroki lahko zlata vreden nasvet pacientu. Žal pa sam jemlje res vs ena izi in tukaj je glavni problem njegovega dela. Če bi upšošteval njegove nasvete v celoti bi danes bil že na vozičku.
Zato menim, da je potrebno spremeniti način obravnave v prierih, da se zgodijo neuspele operacije in prisotpiti k poštenemu in hitri pomoči bolnikom. Druače so ti pacienti obsojeni na obisk matilde.
To je pa pokvarjenost med zdravniki in sramota za poštene zdravnike, k iso z dušo in srcem naredijo vse za zdravje pacinetov.
Tudi sam dobivam takšne obćutke, ko spremljam delo raznih ortopedov, k ivsak pove o isti zadevi povsem drugo. Celo to, da pisno napiše eno in ustno pove povsem drugo. Če pa to prenesemo skozi denarnico pa takšnim ni v interesu ozdraviti ljudi, ker potem nebi imeli samoplačniško prometa.
Zato je moralno pokvarjeno to početje, če zavajaš bolnike in zavestno ogrožaš njihobo zdravje. ČE pa pogledamo skozi denarnico pa je očitno to stalna praksa takšnih.
Tudi sam sem ostro proti takšnim. Sam sem naredil preiskus prav z njegovimi izjavami in navodili. Taista navodila sem preveril po po medicinskih fakultetah po svetu in tudi pri nas. Nikjer nisem zasledil in tudi ne razpolagajo z tistim zakar daje navodila. Zato me čudi, da se tako vede do bolnikov. po drugistrani pa razumem takšen način dela. Če tako delaš ni problema za dolgoročne zaslužke. Zelo pa me skrbi za zdravje veliko bolnikov.
Jaz sem bil na kratko pri njem.Še pet minut ni trajal pregled,pa mi je vzel 70 €.
Hitra diagnoza, operacija.Njemu se gre samo za zaslužek,da ga ni sram od enega upokojenca vzeti tiliko denarja.Najbljše je vzeti mnenje drugega ortopeda.Te samoplačniške preglede bi morali že zdavnaj ukiniti,ker s tem se samo bogatijo ortopedi.Slovensko zdravstvo je na nuli.
Leta 2010 mi je dr.Vengust napravil TRANSAKSIALNO in transartikularno fiksacijo kriznih vretenc. Po njej grozne bolecine. V Svici so ugotovili, da je oba transartikularna vijaka zavrtal tako globoko, da vretenc nista fiksirala. Vretenci nista zarasli, kar je bil sicer cilj operacije. V medvretencni prostor mi je vstavil umetno snov Actifuse, ki je KONTRAINDICIRAN za tako uporabo (se NE SME UPORABLJATI – znana tveganja za nezelene reakcije). Nevrokirurg iz Nemcije je rekel, da sem poskodovana za zivljenje. Bolita me kriz in trtica, bolecine pa lahko umirjam samo z lezanjem. Moje zivljenje je popolnoma uniceno.
grozljivo – jaz ne razumem teh dohtarjev, kaj delajo. In eni ga tolk hvalijo – zakva le, če enega pacienta zaserje je preveč in pol očitno že ni ok. sploh ker kaj takega je očitno zavestno šlampasto delovanje in ne slučajna napaka, ki bi bila povezana s tveganjem operacije. Tip pa se sam prestavlja po ordinacijah in denar vleče… groza res.
A popraviti ti kakšen strokovnjak tam v Švici ne more?
Mene je dr. Vengust operiral leta 2010 z TRANSAKSIALNO in TRANSARTIKULARNO fiksacijo kriznih vretenc. Grozne bolecine v krizu in trici. Kasneje je bilo v Svici ugotovljeno, da je transartikularna vijaka zavrtal tako globoko, da vretenc nista fiksirala in da se vretenci nista zarasli. V medvretencni prostor pa mi je vstavil umetno snov Actifuse, ki je KONTRAINDICIRAN za tako uporabo (se NE SME UPORABLJATI – znana tveganja za nezelene reakcije). Bolecine lahko umirjam samo z lezanjem. Pri 39 letih sem postala invalid, moje zivljenje je uniceno. Revizijski kirurg iz Nemcije je povedal, da sem poskodovana za zivljenje.