Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ortoped, dr. Vengust

Ortoped, dr. Vengust

Pozdravljeni. V Svici sem imela preiskavo SPECT/CT, dve preiskavi (za ločevanje med aseptičnimi žarišči in septičnimi žarišči- okužbo) sta stali okrog 2600 švicarskih frankov. Lp.

Navadno imajo bolnisnice na svojih spletnih straneh podatke, kaj delajo in kontaktne podatke. Je potrebno kar raziskovati, odvisno kaj potrebujete. Lp.

Čudno, da se ni nihče v njegovo plačo obregnil. P da poda svoje mnenje, da bi jo znižal ali kaj.

Zanimivo bi bilo raziskat koliko pacijentov je ta človek spravil pod rušo in na voziček. Je pravi mesar.

Odgovor na objavo uporabnika
Tatyana 91, 16.09.2010 ob 14:39

Pozdrav!
Ima kdo izkušnje s ortopedom Rokom Vengustom, mislim, da dela v Zrečah??
Prosim za mnenja!
Hvala

Operiral me je leta 2017 prišla sem urgentno. Hladen človek. Imela sem probleme zaradi hrbtenice tudi z nogo, kar sem po operaciji omenila. Vse je na izi vzel. Da tako bo pač ostalo z nogo mi je rekel. Kar pa ni res, stanje se je slabšalo, zaradi poškodovanega živca. Čez dve leti sem bila operirana na nogi, zanj je bilo pa nič. Slabe izkušnje. Če imaš možnost izberi drugega. Mene čaka jeseni še ena operacija, če jo ne bodo skenslali, zaradi covida. Datuma še nimam rekli pa so v roku 6.mesecih. Tisti, ki mi je nogo operiral, ker on ne operira hrbtenice me je poslal k drugemu operaterju k M.Vodičar. Naj bi bil dober pa tudi človeški.

Jaz sem šla k njemu v Zreče, par let nazaj. Več kot polovico časa, ki sem mu ga PLAČALA, da me pregleda, se je pogovarjal po telefonu o tem, da bo imel  privat zdravstveni center in je novačil pred mano neko zdravnico, če bo pri njem delala. Katastrofa!!

Tega dr.Vengusta bi treba prijaviti, če je pol res, kar pravite. Pa ste vsi le tiho. Katastrofa!! Jaz imam slabo izkuśnjo z dr.Ponikvarjem iz ort.klinike, na pregledu mi ni niti 2 min.posvetil.

Dr Stok pa je bil včasih dober, ko śe ni denar kraljeval. Sedaj je pa poleg tega źe kar v letih.

Priporočam Valdoltra!!

A ni bil obsojen?

Bil. Se pogaja da bo v sluzbo hodil in cez vikend v arest. V KC ne dela ze eno leto, zdaj dela v KS Rozna dolina.

Poznam veliko ortopedov zaradi svojih ortopedskih tezav in dveh urgentnih operacij, dr. Vengusta ne poznam tako, da mnenja nimam. Nisem pa o njem slisala nikdar nic dobrega.

dr. Stok – je v invalidski komisiji ZPIZa I. stopnje v Kranju. Januarja letos sem imela obravnavo. Predsednica ginekologinja dr. Kirar Fazarinc. Tam sem bila zaradi ortopedskih tezav. Ginekologinja dr. Kirar pametna, da se je kar kadilo, pa pojma nima o ortopediji. Dr. Stok, star ze kar cez 70 let vendar se je delal pametnega, dr. Kirarjeva ga je pa se podprla ces da ga naj kar poslusam, ker on operacije zatrditve hrbtenice dela vsak dan. Mocno dvomim, da je kdaj kaksno naredil, poleg tega jo je pa prikazal kot da je to ena lahka rutinska operacija.

Ne razumem kdo gre k dr. Stoku in ga za njegovo govoricenje se placa. Ce bi bil edini, ne bi sla k njemu.

Dr. Miha Vodicar: bila bila 4x pri njemu v MD Medicina, tudi na fasetnih blokadah. Zame je zares strokovnjak ceprav mislim, da jih se 40 nima. Je umirjen, pove vse kar je potrebno, ni enega govoricenja tja v 3 dni, je umirjen.

Ne vem zakaj ampak vedno sem imela pa obcutek, da sem mu samo stevilka. Mogoce mu delam krivico in je zgolj njegov znacaj taksen… Ne vem.

Mi je pa pred 2 tedni rekel en zelo priznani dermatolog, da pri operaciji zatrditve hrbtenice zdravniki 50+ premislijo in gredo operirati res, ce ne gre drugace. Mladi ortopedi pa pravijo, da ce je denar lahko delajo te operacije tudi po tekocem traku. Samo denar! Je pa to operacija, ki je dalec od enostavne in po njej ostane clovek sam, ortopedi so svoje naredili. Po 1 letu se pa zacnejo problemi… in poti nazaj ni vec.

Jaz sicer sem v cakalni vrsti, ker je stanje slabo vendar se ni tako brezupno, da bi se ulegla na op. mizo. Se vedno se postavim na noge in hodim.

Mislim, da bi bilo prav, da vsak pri sebi razmisli kako in kaj, ali je zares nujno ali se ni. Ortopedi bodo svoje naredili – dobro ali slabo, potem pa clovek ostane sam.

Pozdravljeni pri dr.Rok Vengust sem dobla izvid da bo oravljena  operacija vratne hernije v roku enega meseca…Seveda na napotnico…>Pregled sem opravila samoplačniško…Kako dolgo ste čakali na operacijo pri njem???

lp.

V zaporu je. Konec tedna pa vendarle.

Nekaj je le pokasiro.

baje, 16.09.2010 ob 18:43

dr. Štok da je ful dober. Dela pa v LJ.

Super ja Štok sam ne operira vec

Ljudje, ki imate težave z HD, naj bo v ledvenem ali vratnem predelu, pa tudi druge probleme s hrbtenico, pojdite za božjo voljo do nevrokirurgov, ne do ortopedov!!!!! Ortopede uporabite za sklepe, kolena, ramena, gležnje, ne pa za hrbtenico!!!

Čudn da nobedn od vas ne omenja kiropraktikov, apunkturistov in alternativne medicine, ki bojda vse pozdravi. Zakaj hodte k ortopedom, če so kao vsi zanič in pogoltni na dnar?

Ojme…, 15.08.2022 ob 15:40

Tega dr.Vengusta bi treba prijaviti, če je pol res, kar pravite. Pa ste vsi le tiho. Katastrofa!! Jaz imam slabo izkuśnjo z dr.Ponikvarjem iz ort.klinike, na pregledu mi ni niti 2 min.posvetil.

Dr Stok pa je bil včasih dober, ko śe ni denar kraljeval. Sedaj je pa poleg tega źe kar v letih.

Priporočam Valdoltra!!

Kam pa bi ga ti prijavila? Ze tole s temi podkupninami se jenvleklo celo vecnost in je pravi cudez, da je sploh bil kaznovan. Nasi zakoni pac niso narejeni za to, da bi pacienti iskali pravice. Kar spomni se Bora Nekrepa in to koliko let sta starsa iskala pravico na sodiscu, pa je bilo jasno, da je bila krivda na strani zdravnikov. In tudi, ko so dokazali, kje je dr Kanic Zlatka danes oz ze takrat – nic se ni zgodilo !

Res, zadeva Nekrep je bila resnicno sramota za pediatrinjo, ki je fantka dobila v obravnavo in ni naredila nic. Fantek je umrl. Naj pociva v miru, karma pa itak dela. In tega bi se morala zavedati zdravniki. In da za vsakim pacientom stojijo svojci, ki jih izguba zelo prizadene, se posebej ce je po sredi malomarnost.

Res je! Včeraj sem imel operacijo, danes grem že domov.

Da ne govorim o zavzetosti.

Prvi pregled je bil meseca avgusta pri dr. prim. Stoku, drugi pregled, takoj po slikanju hrbta, pri Stoku, tretji pregled pri Roku vengesu, cca 14 dni nazaj!  10.10. že operiran pri Roku!
    Za 1x brez pripomb, tudi osebje zelo prijazno.
    Aja še to da ne pozabim, vse na zzzs kartico.

Mene je prof Vengust operiral za fiksacijo vretenc L1-L2 pred enim mesecem . Res vrhunski profesionalen in humanitaren pristop. Operacija izvršena vrhunsko , bolečine čisto obvladljive , dan po operaciji sem šla domov z osebnim avtom čisto brez težav….. bolečine ( šicer zelo znosne) so v teku 3-4 dni čisto izvenele….predpisane vaje in hoja pa pravi balzam za hrbet . Po enem mesecu se lahko čisto avtonomno gibam ( izogibam se sklanjanju in obračanju po predpisih in seveda nošenju bremen ), vozim avto na kratke razdalje in se počutim odlično . Prehodim vsak dan uro ali dve brez težav.

Vse tako kot mora biti nad pričakovanji . Toplo ga priporočam . Res vrhunski doktor z veliko skrbjo za vsakega pacijenta

Tudi jaz čakam na operacijo pri dr.Vengustu na fiksacijo ledvenih vretenc L4-L5, čez dobre pol leta. Bila pri njem vsaj trikrat, dal mi je vtis prizemljenega, čisto prijaznega človeka. Pogovarjal z menoj o tem, da bo treba operirati, da ni druge variante. Tudi blokade več ne pomagajo. Malce s bojim operacije in me je prejšnji zapis vsaj malo pomiril. Jaz mu zaupam. Če moreš, Lidia mi še kaj napiši o tej operaciji. Lahko ti dam tudi svoj mail.

prof.Vengust je zelo strokoven,prijazen in ves potek zdravljenja ti obrazloži tako,da razume vsak.

Pred in po operaciji te obišče v sobi in te  pove kako spodbudno besedo.

Sem bila že večkrat operirana,vendar take prijaznosti nisem bila deležna še nikjer.

Še malo, pa bo v naslednjem komentarju postal čisto zlato. Pohitite, število komentarjev je omejeno😆

Kdo mu piše te hvalospeve? Iz iskušenj povem da je zanič operater, sledila je revizijska operacija drugje.

Iz izkušenj povem, da je odličen operater, bila pri njemu na operaciji. Zelo skrben, prijazen, predvsem pa velik strokovnjak na svojem področju. Zato prenehajte drekati in se znašati nanj. Vsak dan v Sanatoriju ima cel kup operacij,vsi ga hvalijo, kako je dober. Zato ga nehajte osirat in drekati po njem.

New Report

Close