Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ortopedski čevlji

Ortopedski čevlji

Lep pozdrav!
Naš sin je star osem let in ker ima plosko stopalo nam je ortoped zelo priporočil ortopedske čevlje, ki jih naredijo po meri. Svetoval nam je samo enega zdravnika,ki se baje s tem ukvarja oz. izdeluje tako obutev. Zanima me, če je kdo od vas že naročal ortopedske čevlje in kje? Kako ste bili zadovoljni. Koliko plača socialno in kakšne so cene?
Hvala.

Jaz ti svetujem, da se obrneš na prodajalno SImpss-Trzin ali Sanolabor, imajo jih po različnih krajih. Mogoče bo dovolj že dobri ortopedski vložki, ki jih potem le vstaviš v vsak čeveljček. Kajti to so res pravi ortopedski vložki, kot bi bil izdelan čevelj. Tudi cene se gibljejo nad 4.000,00 sit dalje.

V vseh krajih imaš trgovine z otropedskimi pripomočki, ki so sklenile pogodbo z ZZZS in skoraj v vsaki imajo dogovor s čevljarjem (Sanolabor vem da nima), da ti izdelajo čevlje po meri. Za povprečen čevelj boste plačali sami- je pa odviisno od številke noge. Npr do 37 je doplačila cca 7.999,00 sit, za manjše nekaj manj, za večje več. ZZZS pa plača okoli 20.000,00.
Zdravnik t i je priporočil damo enega čevljarja, ker od njega dobiva procente, da paciente pošilja k njemu.Tako,da ni pomembno kam greš.
Če poveš od kje si, ti lahko koga priporočim.
Tudi jaz pa dvomim, da nujno potrebuje čevlje po meri,če gre samo za plosko nogo. Če nima drugih nepravilnosti, bi verjento zadostoval ortopedski vložek, ali vložek po meri (katere pa ortoped ne more predpisati in so povsem samoplačniški).
Če te še kaj zanima pa vprašaj.

Sinu se je v enem letu pojavila zelo izrazita ploska noga. Stopalo ni samo ravno ampak notranji rob stopala je uleknjen in štrli navzven. Ker so nas v Valdoltri naročili šele čez 7 mesecev sem sina peljala k prvat ortopedu. On mi ne more dati naročilnice, napotnico pa smo morali poslati v Valdoltro in so jo tam zadržali. Sin prav šepa in ga večkrat boli peta in osrednji del stopala. Ker se mi je zdelo čakanje predolgo smo šli privat, saj menim, da lahko v teh mesecih že kaj storimo, saj mu noga še raste.
Ortoped je rekel za ortopedske čevlje, ker morajo biti visoki, da mu podpirajo tudi gleženj, ki je sedaj uleknjen.
Taka moja zgodba. Doma smo iz Primorske, okolica Ajdovščine in se ti za vse informacije vnaprej zahvaljujem.

Ja, ker ste bili samoplačniki so vse napotnice naprej samoplačniške- kar pomeni ti nič ne pomagajo.Ortopedu si poslala Napotnico za ortopeda, on pa ti lahko predpiše Naročilnico za tehnične pripomočke in na njej ortopedsko obutev-čevlje.Mogoče bi bilo dobro počakati do tega pregleda in ortopeda prositi za naročilnico.
Do takrat pa izdelati ortopedski vložek po meri, ki bo imel na pravem mestu povišice.
V vašem koncu se lahko oglasiš v trgovini Medigo d.o.o. (so v Gorici, Ajdovščini in še kje), kjer ti bodo sigurno znali pomagati.
Čevljar je bil pa v Izoli Južnič, mislim, da mu je ime Robert, včasih nam je delal ortopedske vložke- pa ne vem, če se še ukvarja s tem.
Ali pa Petejan – najdeš tudi na netu- on ima tudi koncesijo- se pravi dela za ZZZS.
Drugače dobiš tudi na lokalnem ZZZS knjižico v kateri so našteti vsi dobavitelji tehničnih pripomočkov- kar pomeni, da ti lahko izdajo na podlagi Naročilnice.
Sama lahko paziš tudi tako, da mu kupiš višje čevlje- npr polvisoke teniske, čevlji od Cicibana.
Žal ne vem koliko je otrok star. Če je starejši si lahko pomagate tudi s silikonskimi vložki- ga ne bo tako bolelo, a so cenovno zelo dragi, kar okoli 15.000 sit.

Spoštovani,

prosim vse, ki imajo doma odveč( premale,..) ortopedske vložke in čevlje št. 37, 38 ali 39. Nujno rabim za otroka, pa ne morem kupiti (čeprav je na naročilnico, je treba plačati…)
Hvala
vse inf. na mail poletje18@gmail.com

New Report

Close