Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek OŠ Danile Kumar v Lj

OŠ Danile Kumar v Lj

Drage forumašice,

imam težke misli oz. problem, ki mi ga vi, lahko pomagate omiliti z vašimi izkušnjami. Gre pa za našo bodočo prvošolko, ki jo v naslednjem tednu vpisujemo v 1. razred. Glede na šolski okoliš naša deklica sodi v to šolo. Me je pa včeraj iz tira spravila izjava znanke, ki mi je globoko odsvetovala vpis v to šolo, češ da je škoda otroka zanjo in da se je mnogo bolje vpisati kam drugam. Takšno mnenje me je popolnoma presenetilo in na nek način “šokiralo”. Da je baje na šoli problem z drogami (že zelo hitro), da vodstvo ne zmore zajeziti tovrstnih problemov.Sama sem imela o šoli čisto drugo sliko. Včasih je ta šola veljala za solidnejšo šolo, vanjo so prihajali učenci tudi iz drugih šolskih okolišev.

Kaj naj naredim? Verjamem izjavi enega, no, vi mi s svojimi mnenji lahko pomagate dobiti realnejšo sliko? Naj otroka prepišem drugam npr. v Lj.- Center, kjer sama približno vem, kakšna je scena v šoli, s tem pa otroka “obsodim” na vsakodnevno vožnjo …
Ni mi vseeno, kam pošiljam svojega otroka.
Časa za odločitev ni več veliko. Mi lahko, prosim, vsaj malo olajšate stisko in odločitev še s svojimi izkušnjami, izkušnjami vaših otrok.

Iskrena vam hvala za pomoč.

jaz sem to šolo obiskovala pred 20+ leti, takrat je bilo OK, verjamem pa, da se je od takrat lahko veliko spremenilo. no, zdaj sicer živim drugje, imam pa v tistem okolišu dosti prijateljev in nekdanjih sošolcev, ki imajo svoje otroke na Danili Kumar (v različnih razredih). Nobeden od njih mi ne jamra nad drogami, kriminalom, izsiljevanjem med otroki…vsaj nič posebnejšega od ostalih šol. težko rečem, zakaj ima tvoja znanka drugačne izkušnje-meni, kot pravim, ni prišlo na uho nič tragičnega, pa sem skoraj dnevno v kontaktu z ljudmi, ki imajo otroke tam, in se res veliko pogovarjamo.

Ne vem – na tvojem mestu bi, če te tako skrbi, stopila do vodstva šole in se pred vpisom o tem pogovorila. potem pa dobiš neko realnejšo sliko, mogoče.

jaz mislim, da to ni slaba šola (tudi kar lepe rezultate dosegajo na raznih tekmovanjih). na tebi je, da se odločiš…

Nimam otroka na tej šoli, ker smo doma daleč stran. Je pa bila to šola, o kateri smo razmišljali, če bi se odločili in sina vozili v LJ. Ne vem, zakaj ima znanka takšno mnenje o tej šoli in koliko pozna razmere na drugih šolah. Pred enim letom je bila OŠ Danile Kumar zagotovo šola, ki je veljala za boljšo kar se tiče reda, discipline in tudi uspeha učencev v MOL.

To so zelo subjektivne stvari. Jaz sem mojega sina vpisala v vrtec v skupino, za katero so se vsi za glavo držali, ampak jaz nimam slabih izkušenj.

Morda boš še kaj zvedla, sicer bi jaz vseeno jo vpisala v to šolo.

Pozdravljena, v dilemi!
po vsej verjetnosti je šola res malo na slabšem nivoju, kot je bilo leta in leta nazaj.
Vsekakor pa ne tako grozna, kot jo opisuje tvoja znanka.
Za prvošolčke in sploh za razredni pouk je prav lepo poskrbljeno – jutranje varstvo, zajtrk, malice, kosila, res pestra prehrana, popoldansko varstvo, interesne dejavnosti.
Učitelji so eni odlični, eni dobri,…, vmes pa seveda tudi kakšen slab.
Na šoli imam dva otroka, enega na predmetni in enega na razredni stopnji – nimamo težav, ki jih ti omenjaš. Jaz ne bi skrbela in bi punčko vpisala v znano okolje.
Je pa v bližini še OŠ Franceta Bevka, ki je tudi kar na dobrem glasu.
Poglej si spletno stran šole!
Če re še kaj zanima, me lahko vprašaš, lahko tudi na mail !
LPM

Še to:
Učenci, mislim, da dosegajo zelo soliden nivo znanja, mislim, da še vedno ta šola sodi med boljše in zahtevnejše.
Šola ima tudi mednarodne oddelke.
Kar se tiče droge – hvalabogu še nimamo slabih izkušenj, verjetno pa ni nič huje, kot kje drugje.
LPM

Punce, cenim vaše odgovore. Prisrčna hvala zanje. So mi v pomoč. Se priporočam tudi še za več mnenj. Zlate ste. Vem, da so to zelo subjektivne stvari in da imajo “vsake oči svojega malarja”.
Kar je za nekoga dobro, je za drugega, ki ima drugačna pričakovanja, slabo.
Jasno, da bom odkrito vprašala tudi svetovalno službo, saj je to velik in pomemben korak, ki ga otrok naredi v svojo prihodnost.

Tudi sama sem pred 20. leti obiskovala to šolo, pa je bila solidna, ko sem kasneje še kaj slišala o njej, so bile reference še boljše, zato me je to včerajšnje mnenje kar “vrglo”.

In Mateja, če lahko ti pišem, ti bom.

Lepa hvala in prijazen dan še naprej.

o a sva bile mogoče sošolki…:))) kdaj si hodila? jaz od 1979 – 1987.

še ena iz istega obdobja, ogromno znanih je še tam, vendar kolikor slišim ni problem šola, ampak bolj okoliš – igrišča okoli ploščadi (kar se drog tiče)

Seveda mi lahko pišeš!

Ja, mislim, da so najbrž res problematična igrišča, so pa zadnja leta ogradili vrtce, šolsko igrišče je pa že dolgo zagrajeno.
Prav na šoli pa mislim, da ni panike, kar se tiče drog.
LPM

Jaz sem zaključila na Danili Kumar 10let nazaj in se mi še vedno zdi super šola… mislim da je problem z drogami po VSEH! šolah, ker je pač mladina vedno mlajša ko to začne uživati, tako žal je… če gledaš na to, mislim da je brez veze sploh vpisati otroka v šolo, potem naj bo doma med 4 stenami… ker mamila so povsod, vse pa je odvisno od tvoje vzgoje ter predvsem od družbe ki si jo bo izbrala… Šola je pa na nivoju in je kvalitetna!

Ej, jaz sem tudi hodila na Kumarco od 1979 do 1987 – sem bila B razred. Pa ti?

New Report

Close