OŠ in učiteljice ki ne znajo slovensko
Spet poročajo o učiteljici, ki uči na osnovni šoli tudi slovenščino…
Ne pozna sklonov in dvojine, uporablja tujke ko nagovarja učence …V Sloveniji!!!
Na to opozarjam že leta!!!
Nekoč v OŠ Jože Moškrič, zdaj Šentilj, pa še kar nekaj…kako taki učitelji dobijo spričevala, da lahko ucijo tudi slovenski jezik in to otroke, ki najbolj vsrkavajo znanje?
Se malo pa bodo tujci okupirali popolnoma vse, kar je slovensko
Kakšna spričevala? Saj ne dobijo spričevala. Končala je nekaj v tujini in pride sem, ker v Slo PRIMANJKUJE UČITELJEV! A ste se včeraj zbudili? V šoli mojega sina je v podaljšanem bivanju Čehinja, ki sploh ne zna slovensko, nekaj mlati po svoje. Ampak ajde, podaljšano, naj bo. Samo tega bo vedno več. Na razpise se prijavljajo samo tisti brez pogojev, potem pa mora ravnatelj izbirati med temi. Ali pa se celo nihče ne prijavi, pa ponavljajo razpise po petkrat.
In kaj bi ti protestiralo, “mojega ne bi učila”? A te bi kdo kaj vprašal? Če učiteljev s pogoji ni, vzamejo pač kar je. Če se ne strinjaš prepišeš otroka. Ampak v 5 letih bo povsod isto sranje, ko gredo stari prfoksi v penzije.
Že stokrat sem vam tukaj napisal, da bo tudi vaše sranje po učiteljih pripeljalo do tega, da bomo imeli na javnih šolah učitelje iz Indije un Bangladeša. Za vas amorfno gmoto bo čisto v redu, če bodo znali vaši mulci vsaj denar preštet, četudi bodo drgač nepismeni. Kot so Amerosi recimo.
Mi ostali pa bomo imeli svoje otroke v privat šolah, kjer se bodo učili lepe slovenščind in še tri tuje jezike.
Amorf, 30.10.2024 ob 17:18
Že stokrat sem vam tukaj napisal, da bo tudi vaše sranje po učiteljih pripeljalo do tega, da bomo imeli na javnih šolah učitelje iz Indije un Bangladeša. Za vas amorfno gmoto bo čisto v redu, če bodo znali vaši mulci vsaj denar preštet, četudi bodo drgač nepismeni. Kot so Amerosi recimo.
Mi ostali pa bomo imeli svoje otroke v privat šolah, kjer se bodo učili lepe slovenščind in še tri tuje jezike.
točno to! 20-letno pljuvanje po učiteljih je obrodilo sadove. Mularijo je prepričalo, da tam v službi nima kaj iskat, kdo se bo pa za jurja ukvarjal z odločbarsko nepismeno drhaljo, katere starši izsiljujejo za višje ocene, čeprav njihovo sonce dela v šoli samo štalo, zna pa ne čisto nič in čisto nič razen pizdarij ga ne zanima. Žal je takih vedno več, učitelji so nemočni in tega za jurja na mesec ne bo noben normalen mlad človek počel. Morda tujci!
ja pa ja de. še vedno je v šolah ogromno klientelizma in korupcije, bohve od koda je ta Bosanka žlahtnica. Se spomnim, kako so v Gorici objavili razpis za učiteljico angleščine med počitnicami v zaklenjeni šoli, samo zato, da je bila ukrajinska “plesalka” izbrana. je pa tudi res, da imajo danes otroke v Sloveniji v glavnem tujci, slovenceljni so obremenjeni s tem, da se ne bo dediščina delila, tako da je prav, da so tudi učitelji tujci.
ne pa ne, 30.10.2024 ob 17:09
Kakšna spričevala? Saj ne dobijo spričevala. Končala je nekaj v tujini in pride sem, ker v Slo PRIMANJKUJE UČITELJEV! A ste se včeraj zbudili? V šoli mojega sina je v podaljšanem bivanju Čehinja, ki sploh ne zna slovensko, nekaj mlati po svoje. Ampak ajde, podaljšano, naj bo. Samo tega bo vedno več. Na razpise se prijavljajo samo tisti brez pogojev, potem pa mora ravnatelj izbirati med temi. Ali pa se celo nihče ne prijavi, pa ponavljajo razpise po petkrat.
In kaj bi ti protestiralo, “mojega ne bi učila”? A te bi kdo kaj vprašal? Če učiteljev s pogoji ni, vzamejo pač kar je. Če se ne strinjaš prepišeš otroka. Ampak v 5 letih bo povsod isto sranje, ko gredo stari prfoksi v penzije.
Ti kar vzemi, kar je na voljo. Jaz ne bi. Znanje jezika je osnovno, še za delovno mesto čistilke je to pogoj, ne pa za učiteljico. Halo? Kaj je s tabo? Otroka bi prepisala. Pika.
mamamaka, 30.10.2024 ob 18:52
ja pa ja de. še vedno je v šolah ogromno klientelizma in korupcije, bohve od koda je ta Bosanka žlahtnica. Se spomnim, kako so v Gorici objavili razpis za učiteljico angleščine med počitnicami v zaklenjeni šoli, samo zato, da je bila ukrajinska “plesalka” izbrana. je pa tudi res, da imajo danes otroke v Sloveniji v glavnem tujci, slovenceljni so obremenjeni s tem, da se ne bo dediščina delila, tako da je prav, da so tudi učitelji tujci.
Tudi jaz imam znanko. Ni in ni dobila sluzbe v šoli. Je delala prekvalifikacije iz učiteljice angleščine za vzgojiteljico v vrtcu. V vrtcu dobila službo brez problema. Veze in poznanstva, korupcija in zaposlitve za določen čas od septembra do konec junija…vmes pa…naj bi žvižgali?
Zdaj 5 let kasneje pa v jok, ker ni učiteljev…so se dolgo norca delali…
Aha. In to spet lapate tiste, ki šole že 40 let niste videle od blizu. Kakšen klientelizem, bog se usmili. Saj nihče normalen noče v šolstvo. Se ti je skisalo? Mogoče so kdaj kako učiteljičino hčerko, ki je končala pedagoško, sprejeli namesto koga drugega, to je pa tudi vse. Da bi ravnatelj sprejemal neke ukrajinke brez znanja jezika zaradi klientelizma, zavrnil pa ljudi s pogoji, saj niste resni. Samo en se pritoži, pa je ravnatelj oplel.
Bo kar držalo da ni ljudi, zato zaposlujejo vsemogoče, in ja, tudi tujce.
Anonimno 42295, 30.10.2024 ob 20:54
Tudi jaz imam znanko. Ni in ni dobila sluzbe v šoli. Je delala prekvalifikacije iz učiteljice angleščine za vzgojiteljico v vrtcu. V vrtcu dobila službo brez problema. Veze in poznanstva, korupcija in zaposlitve za določen čas od septembra do konec junija…vmes pa…naj bi žvižgali?
Zdaj 5 let kasneje pa v jok, ker ni učiteljev…so se dolgo norca delali…
Še ena, ki nima pojma. Zaposlitve so za določen čas, ker ljudje nimajo pogojev. In brez pogojev ravnatelj NE SME sprejemati za nedoločen čas, navodila ministrstva! Kot so navodila ministrstva, da se take brez pogojev zaposli samo za 10 mesecev.
Ta tvoja znanka z vsemi pogoji, ki ni dobila službe v šoli, najbrž 20 let nazaj, je tako? Zdaj so časi drugačni! Zdaj čisto vsak učitelj dobi zaposlitev. Ne samo da jo dobi, lahko izbira, kje bo delal. Učiteljstvo beži iz šol, vsaj mlajši del.
Se spomnim, kako so v Gorici objavili razpis za učiteljico angleščine med počitnicami v zaklenjeni šoli, samo zato, da je bila ukrajinska “plesalka” izbrana.
Še ena dolgoletna pljuvalka učiteljev, ne? Ker drugače ne bi lagala oz. si izmišljevala stvari, saj je kristalno jasno, da pojma nimaš o ničemer v zvezi s šolstvom. Ja, med počitnicami je največ razpisov za učitelje za naslednje šolsko leto, kdaj pa naj bodo po tvoje? In če je šola zaklenjena za obiskovalce, to ne pomeni, da ni nikogar tam celo poletje. Ravnatelji imajo celo poletje pogovore za delovna mesta, vmes jih par tednov ni. Načeloma pa se pogovori vrstijo recimo pon, sre in petek. Ti pa prideš v torek mimo in imaš idejo, kako je šola celo poletje zaprta. Ja, je, za tiste, ki tam nimajo kaj početi. Recimo zate.
Ne bi sprejela, 30.10.2024 ob 19:34
Ti kar vzemi, kar je na voljo. Jaz ne bi. Znanje jezika je osnovno, še za delovno mesto čistilke je to pogoj, ne pa za učiteljico. Halo? Kaj je s tabo? Otroka bi prepisala. Pika.
Bi bilo lepo, če bi bilo to res, tako pa še prodajalkam ni potrebno znanje slovenskega jezika. In vedno več je poklicev, kjer se slovenski jezik mirno ignorira, žal.
Rada imam slovenski jezik in ko sem bila v 1. ali 2. razredu smo imeli samo 1 sošolko, ki je bila iz Bosne. V sedmem ali osmem razredu smo imeli enega sošolca iz Albanije.
To je bilo vse. Učitelji vsi Slovenci in Slovenke, kvalificirani, s študijem na pedagoški fakulteti.
Odločila sem se za profesijo, ki izumira. Seveda ne delam v fohu.
Žalostno mi je, kako smo Slovenci postali manjšina v svoji državi.
Ukrajinci, Rusi, Bosanci, Albanci, Makedonci, Srbi. Potem so še migranti, Indijci, Filipinci.
Ne znajo ne slovenslo, ne angleško.
Pogoj za vstop v državo bi moralo biti B1 znanje slovenščine.
Vsi poklici so degradirani, bili so že pred prihodom migrantov 2015.
Ne rabiš šole za natakarja, kuharja, trgovca, učitelja.
Svoj narod v drek tlačit in ja, izumrli bomo.
Bi učila v razredu, ja, ampak če ne bi bilo notri 30 tujcev. Na žalost nimam učiteljske izobrazbe.