OŠ Rihard Jakopič
Naj povem svoje mnenje….
Sama sem osebno hodila na to šolo,zdaj pa jo obiskuje moj sin….
Šola je po mojem mnenju izgubila ta sloves o dobri šoli. Jaz jo moram žal kritizirati. Naj povem par primerov:
1. pridem po otroka v varstvo,so zunaj,učiteljica sedi zunaj na stolu,klepeta z drugo učiteljico,kje je moj otrok sploh ne ve…. smo ga kar 5 min iskali,ker je bil nekje zadaj,sta s sošolcem risala…
2. so pri matematiki jemali nove račune,baje jih je kar nekaj dvignilo roke,da ne razumejo in komentar učiteljice je bil,da ona je razložila,če jim pa še kaj ni jasno,naj pa doma vprašajo starše
3. avtoritete ni nobene….otroci in učiteljica so se v prvem in drugem razredu tikali,nato pa so od njih pričakovali vikanje,kar na enkrat….in če jih ni še znal vikat,so bile pripombe učiteljev,da kakšni so otroci,da se ne znajo obnašat,da so nevzgojeni in podobno…enostavno se jim ne da ukvarjati z otroci……v razredu se igrajo,nosijo igrače s seboj v šolo,da se lahko igrajo in da imajo učiteljice mir…haloo v petem prazredu igrače v šolo….potem pa staršem jamrajo kakšni so otroci
4. bila sem priča,kako je učiteljica med odmorom v avli nahrulila učenca,ki si je zavezoval čevlje in ko je šla ona ravno mimo z neko sliko v rokimje ta učenec vstal,s hrbtom obrnjen proti njej in sta se “zaletela”….kakšno vpitje,da nej gleda kje hodi,kako se obnaša,da ji bo sliko razbil,…skratka obup,revež sploh ni vedel kaj se je zgodilo,ona pa je imela veliko grdih stvari za povedat….
5. veliko je takih stvari,ki mene osebno zelo motijo,ker res ni nobene prave komunikacije in odnosa med učenci in učitelji….ne znajo jih motivirat,pohvalit,voditi…..
Težko je takole opisat,to mora vsak sam izkusit in si potem ustvariti mnenje…verjamem da je tukaj tudi kar nekaj takih,ki jim je pa ta šola zelo všeč
Lp
Ja mnenja so res različna od človeka do človeka.
Posplošiti je seveda kar težko, da je npr. vse negativno ali vse pozitivno. Pretehtati pa morajo starši sami.
Tudi jaz sem slišala, da je ta OŠ izgubila na slovesu, ki ga je baje nekdaj imela. Da so bili včasih tam zelo, zelo dobri učitelji, ki pa jih, žal, ni več.
Ampak to je samo moje mnenje, kar sem slišala. Saj veste tisto, dober glas seže v deveto vas… Kaj je pa res je pa zame en velik ???
Zadnje čase so vse šole izgubile na slovesu…. pa ne zaradi učiteljev (ja, verjamem, povsed so dobri in slabi, takšni so bili že nekdaj), ampak zaradi sončkov. Ne boste verjeli, tudi ti so bili včasih drugačni. Takrat so bili otroci (ki so jih starše vzgajali), sedaj so pa sončki (ki jim starši vse stišijo v r#$#, in se vse vrti okrog njih).
Tistile zgoraj opisani primeri so pa lahko čisto subjektivni. Ne morete sodit, če ne vidite cele situacije.
Vsak,dan grem mimo vrtca.
Kaj vidim?
Vzgojiteljice opravljajo ali razpravljajo v gruči (3 ali 4 skupaj),otroci pa prosto po Presešernu.
Ali pa hodijo izven ograjenega vrtca “ven” na čik pavzo.
Imajo pa tudi enega vzgojitelja, kapo dol pred njim.
On z malimi igra nogoet, dela potičke, in se guga na gugalnici.
Jaz zenskim vzgojiteljicam in učiteljicam v večini NE zaupam!
Sem zvedela od ene mame, da so tudi v igralnici otroci zadnje leto pred šolo, sami tudi po 15 minut, zato da babe lahko kofetkajo.
Sramota!!!!!!!
Vsak,dan grem mimo vrtca.
Kaj vidim?
Vzgojiteljice opravljajo ali razpravljajo v gruči (3 ali 4 skupaj),otroci pa prosto po Presešernu.
Ali pa hodijo izven ograjenega vrtca “ven” na čik pavzo.
Imajo pa tudi enega vzgojitelja, kapo dol pred njim.
On z malimi igra nogoet, dela potičke, in se guga na gugalnici.
Jaz zenskim vzgojiteljicam in učiteljicam v večini NE zaupam!
Sem zvedela od ene mame, da so tudi v igralnici otroci zadnje leto pred šolo, sami tudi po 15 minut, zato da babe lahko kofetkajo.
Sramota!!!!!!!
[/quote]
Posluš ti, a po tvojem bi morala vsaka vzgojiteljica osem ur držat po dva do tri otroke za roke?
Še dobro, da se deca vsaj malo razgibajo prosto po Prešernu.
Al bi morali še v vrtcu biti prilepljeni na tablice?
Tudi moj otrok je v tej šoli. Imam zelo podobne izkušnje kot “ena iz šole”.
Učiteljice perejo glavo učencem, kako da so ena najboljših in najzahtevnejših šol. Torej, že mogoče, da je šola dobra v smislu rezultatov iz vseh mogočih tekmovanj. Pade pa šola na celi črti, ko nastopi korona kriza – nobene komunikacije s starši, brez empatije do otrok, samo žuganje in negativna motivacija. Šola na daljavo pa je bila eno samo monotono drdranje pomešano z žuganjem. In zdaj se delamo, kot da nikoli ni bilo nobene epidemije. Učiteljice pravijo, da morajo dobit ocene in izpolnit učni načrt…
ne priporočam.
Šole, vse po vrsti, bodo vedno slabše. Dobre učiteljice odhajajo v penzijo ali pa ven iz šolstva. Prihajajo (ali pa tudi ne) mlade, polne same sebe…
V šolah vsako leto več uči neustrezen kader, ker dobri učitelji odhajajo…
HB, moji so že končali, ali pa so proti koncu.
Nič dobrega se ne piše šolam in učencem.