Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Osamljenost ni bila moja izbira

Osamljenost ni bila moja izbira

Odgovor na objavo uporabnika
Osemljena, 05.01.2025 ob 17:04

Mislim, da postajam depresivna. V petek sem bila v službi skoraj sama, tisti, ki so bili prisotni, so bili radostni, polni nekih hecnih zgodb in dogodivščin, ostali so nekje na dopustih. Vsem privoščim vse dobro, jim pa tudi zavidam. Sama nisem po lastni izbiri, pač pa po spletu okoliščin. Pred leti sem mislila, da mi ne bo hudega, zdaj pa se vedno bolj počutim osamljeno. Ne samo, da nimam nikogar s komer bi šla na dopust, kavo, na izlet, sama sem tudi za vse praznike. Takrat je še posebej hudo. Te dni sem uničena. Za silvestrovo me je znanka povabila na zabavo. To bi bila prva zabava po parih letih, od kar sem samska. Imela sem tremo, tako pozitivno, ukvarjala sem se s tem kaj obleči, kaj naj nesem gostiteljem v dar, na koncu pa me en dan pred zabavo obvestijo, da so spremenili plane in da pri njih zabava odpade. Ne znam opisati kaj sem doživljala in še eno leto čakala novo leto objokana, z opazovanjem drugih ljudi skozi okno, kako so radostni. Če bi se komu sanjalo kaj doživljamo osamljeni ljudje ob praznikih……. Je res tako težko videti samskega sodelavca, soseda, sorodnika,… in ga povabiti v družbo? Ni čudno, da je samomorilnost ob božiču in novem letu največja.

Moraš se malo sprostiti, priznati da te tako razmišljanje dela še bolj nedružabno. Tolk da se zbrcaš it v družbo.

Jaz sem videl da bo lepo vreme, torej bi rad videl ognjemete z višine. In sem šel do koče, kamor pač hodim največ čez leto, čisto kot “padalec” na njihovo silvestrovanje in je blo super.

Moraš malo sama se angažirat ker pač nihče ne ve kaj se dogaja v tvoji glavi.

Odrasla oseba si je SAMA odgovorna kako živi, zakaj verjamete prvim ženskim solzicam.

Ne! To je SATAN v preobleki, to je slaba ženska! Manipulator, grebator, grešna baba!

Ona ni žrtev. To so krokodilje solze, to je jamranje.

Najprej naj gospa pove KAKO je prišla v to situacijo in kaj je počela zadnjih 20 let. Potem naj pove kaj AKTIVNO počne da si izboljša položaj, ker kar vidim je da ni upoštevala  Pač pa je sedela doma in jokala ker je nekdo odpovedal zabavo. Ne vem, sama jo organiziraj pa mi povej kako boš vabila ljudi z ulice in kako boš uživala ko se bo folk zmišljeval? Tvegaj, zakaj pa ne, JOKICA fuknena.

V glavnem, ni za verjet 5%.

Kaj pa če bi ti pripravila druženje nekaj osamljenih? Ni treba  čakati skoraj eno leto, povabi osamljeno osebo na kavico danes popoldne, mogoče bo ona tebe čez nekaj dni.

Zakaj pa eden od vas samih ne odpre skupine na npr FB? Vsi, ki se počutijo sami, osamljeni, se prijavijo, tisti, ki živijo blizu, se srečajo na kavi.. tako se rodijo lepa prijateljstva. In kasneje se lahko organizirajo skupna praznovanja, dopusti.. tudi jaz bi se vključila v skupino, čeprav sem poročena. Poleti bi npr. večkrat šla na morje, v hribe, pa mož nima časa, otroci imajo svojo družbo.. tudi na kavo bi šla s kom, moji znanci, prijatelji so tudi večinoma polni obveznosti.. ni treba, da si samski, da ti manjka družbe..

Skupina, 06.01.2025 ob 11:40

Zakaj pa eden od vas samih ne odpre skupine na npr FB? Vsi, ki se počutijo sami, osamljeni, se prijavijo, tisti, ki živijo blizu, se srečajo na kavi.. tako se rodijo lepa prijateljstva. In kasneje se lahko organizirajo skupna praznovanja, dopusti.. tudi jaz bi se vključila v skupino, čeprav sem poročena. Poleti bi npr. večkrat šla na morje, v hribe, pa mož nima časa, otroci imajo svojo družbo.. tudi na kavo bi šla s kom, moji znanci, prijatelji so tudi večinoma polni obveznosti.. ni treba, da si samski, da ti manjka družbe..

Ljudi je sram priznati, da so osamljeni. Saj lahko prebereš odvratne komentarje samo v tej temi: sama si je kriva …ženska je satan…. kaj je delala v dvajsetih…

Mnogi so že poskušali s podobnimi druženji pa ni uspelo. Tukaj je res vsak svoje sreče kovač. Lahko greš sam na potovanje, vendar ne poceni. Dišati moraš po denarju, v tem primeru se lepijo nate. Če na daleč kažeš svojo finančno revščino se pripravi, da se te bodo izogibali huje kot, če bi imel ebolo.

Je pa res življenje v paru ali biti član številne družine mnogo precenjeno. To bodo tisti osamljeni, ki na vsak način hočejo biti v dvoje še spoznali. Neujemanje, nezvestoba, vse počasi preraste v odpor tja do sovraštva. Velika družine. Odvetniki so jih zelo veseli, saj mastno služijo na  njihovi neumnosti.

Biti sam večino življenja ni tako slabo, samo, da to spoznaš moraš biti že krepko v drugi polovici življenja. Pred tem ne gre. Vse ima svoj čas.

osamljenosti ti nihče ne more zafilat.

ker osamljen biti pomeni odsotnost sebe. torej le ti si lahko zafilaš svojo osamljenost in svojo telesno lupino nafilaš s sabo.

biti sama pomeni le odsotnost drugih. ne pa hkrati tudi biti osamljen.

Veliko ljudi je osamljenih, vsak se mora znajti in soočati po svoje s stiskami. Računati na pomoč soljudi je dandanes iluzorno.

Jaz pa mislim, da je za osamljenost vsak kriv sam! Za več si preberite moj prispevek na https://www.tomazgorec.si/osamljenost/ in poglejte video.

Rešiti osamljenost je čisto enostavno. Samo volja mora biti. Če pa kdo čaka, da bo drug poskrbel za to, da ne bo osamljen, bo pa vedno ostal osamljen.

Tomaž Gorec http://www.tomazgorec.si http://www.zasluzek.org https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/

Povem kot je💪, 06.01.2025 ob 10:29

Odrasla oseba si je SAMA odgovorna kako živi, zakaj verjamete prvim ženskim solzicam.

Ne! To je SATAN v preobleki, to je slaba ženska! Manipulator, grebator, grešna baba!

Ona ni žrtev. To so krokodilje solze, to je jamranje.

Najprej naj gospa pove KAKO je prišla v to situacijo in kaj je počela zadnjih 20 let. Potem naj pove kaj AKTIVNO počne da si izboljša položaj, ker kar vidim je da ni upoštevala  Pač pa je sedela doma in jokala ker je nekdo odpovedal zabavo. Ne vem, sama jo organiziraj pa mi povej kako boš vabila ljudi z ulice in kako boš uživala ko se bo folk zmišljeval? Tvegaj, zakaj pa ne, JOKICA fuknena.

V glavnem, ni za verjet 5%.

Kaksen kreten brezizrazni lahko kaj takega napiše. Da je satan. W te ni nič sram. Osebo ki je že tako v slabem počutju, se bolj pogoditi, upam da se dobro počutiš okrutni sadist. Vedno več ljudi je osamljenih. Po celem svetu. Vi pa se cudite kako to . Seveda se z leti ko je človek osamljen, na to navadi. Človek se navadi na vse. Ampak ni to dobro za psiho. Da  pride v prazno hišo dan za dnem, leta za letom, postane slej ko prej depresiven.  Ljudje se vedno manj obiskujejo, še klic je preveč, žal tako je . Vidim pri drugih, ne samo pri nas, zmeraj manj obiskov imajo ljudje. So redki , predvsem priseljenci iz Bosne, Srbije, ti imajo to tradicijo se močno. Vse pohvale tudi ostalim, ki si vzamejo čas za ljudi.

Osamljena282

05.01.2025 ob 18:55

…Ne morem se kar sama vabiti k ljudem na dopuste, druženja z družinami in prijatelji.

Kolikokrat pa ti koga povabiš kamorkoli? In kakšen je odziv?

Osamljena180

Sva ze dva takšna če si želiš družbe mi javi…

Te razumem, podoben primer je pri meni. Tudi sam si želim poiskati partnerja prosil sem kolege za ven pa od nobenega nič. Se mi neda, nimam časa, delam, nemorem, pišem članek…. Nikoli nisem letal po gostilnah, ali pretiraval z zabavami, veselicami, dogodki in še pač tam ne znajdem. Prosili sem prijatelje za ven pa ne pa ne. Sami gredo dogodke, ki so jim prioriteta tudi večkrat na teden. Tako, da sem pustil prijatelje, postali so kolegi in ko bo kdo najbolj nucal pomoč bo dobil figo. Z veseljem ga bom zavrnil ko mu bom jaz edina rešitev odgovor bo nimam časa.

Ko boste začele spoštovati same sebe boste začele spoštovati druge, takrat ne boste več bežale od ne vsakdanjih problemov in se bo mogoče kdo ukvarjal z vami…. Do takrat pa, kaj češ…. Če si bogat si luzer, če si samski si luzer, če si to si luzer, če si ono si luzer… Takšne, ki so vsi za vas luzer nato pričakujete neko oporo in podporo? DDddddd???? Najprej svoje probleme pri sebi razčistite nato pa pametujte… Je pa res najlažje tukaj gor bluzit in dobiti podporo od enakih ki samo jamrajo in nihče ni dovolj dober za njih hkrati pa nič ne naredijo za boljši jutri.

Babam je le treba razpreti noge, pa ne bodo več tako osamljene.

Sami namišljeni problemi 🙄

Jaz sem bla po zadnji vezi pred korono sama, ni bilo lahko.

Vseeno boljse, kot imeti mosko propalico, ki ti naredi froce, cele dneve lezi na kavcu, noce v sluzbo, jaz grem raje na sterilizacijo kot da imam s takim otroke.

Fajni, financno stabilni moski/ providerji so zal oddani ali poroceni!

Moske propalice, njih se vsaka hitr navelica ce je pametna.

Anonimna561, 07.01.2025 ob 21:25

Kaksen kreten brezizrazni lahko kaj takega napiše. Da je satan. W te ni nič sram. Osebo ki je že tako v slabem počutju, se bolj pogoditi, upam da se dobro počutiš okrutni sadist. Vedno več ljudi je osamljenih. Po celem svetu. Vi pa se cudite kako to . Seveda se z leti ko je človek osamljen, na to navadi. Človek se navadi na vse. Ampak ni to dobro za psiho. Da  pride v prazno hišo dan za dnem, leta za letom, postane slej ko prej depresiven.  Ljudje se vedno manj obiskujejo, še klic je preveč, žal tako je . Vidim pri drugih, ne samo pri nas, zmeraj manj obiskov imajo ljudje. So redki , predvsem priseljenci iz Bosne, Srbije, ti imajo to tradicijo se močno. Vse pohvale tudi ostalim, ki si vzamejo čas za ljudi.

Samo moskih iz Srbije ne!

Ne bom rekla , da so vsi olos.

Sam jaz sem s takim moskim olosem iz Srbije imela probleme, prvo me je en brezposlicar 60 plus hotu financn prevarat, drugi srb iz Svice me je hotu pod lazjo spraviti v Svico in me tm prodajati, kot prostitutko! Obadva brez poslicarja in pregnana, ta drug srb iz Svice se je javno lagal, da tm dela kot taksist! Verjetn ima njihovo socialo, dela na crno, kriminalne zadeve na netu, je nek kvazi youtuber, tam hoce sluzt ampak je tolk nezanimiv! Zdej ima eno policajko iz Srbije ki mu pomaga skrivati kriminalne sledi na netu/ socialnih omrezjih, eno naivno zensko, ki ji je opral mozgane in ji bo naredu froca! Ona bo njegova providerka!

LOL iz Bosne, Srbije mogoc njihovi priseljenci so bolj delovni.

Kolikor sem jaz imela izkusnje iz enimi moskimi Srbi iz socialnga omrezja x, bivsi twitter to so same propalice se za burek ali za kafe nimajo! Cez 50, 60 let pa tolk leni.

Ko bi bili vsaj vizuelno dobri, inteligentni karizmaticni, neki…nic! Od zensk iz Eu pricakujejo da jim posljejo kes prek Western uniona, sicer majhne vsote sam denar je denar! Iscejo si zenske providerke, da jih zivijo! Patologija in kriminal!

Oni hocjo vsako porociti in ji narediti froca ali vec otrok, sami niti v sluzbo ne bi sli.

lilly78421, 12.01.2025 ob 13:39

LOL iz Bosne, Srbije mogoc njihovi priseljenci so bolj delovni.

Kolikor sem jaz imela izkusnje iz enimi moskimi Srbi iz socialnga omrezja x, bivsi twitter to so same propalice se za burek ali za kafe nimajo! Cez 50, 60 let pa tolk leni.

Ko bi bili vsaj vizuelno dobri, inteligentni karizmaticni, neki…nic! Od zensk iz Eu pricakujejo da jim posljejo kes prek Western uniona, sicer majhne vsote sam denar je denar! Iscejo si zenske providerke, da jih zivijo! Patologija in kriminal!

Oni hocjo vsako porociti in ji narediti froca ali vec otrok, sami niti v sluzbo ne bi sli.

Mene so cudno gledali, ko sem jim rekla da ce imas otroke in si brez kesa je zloraba otrok!

Jaz ne bi imela otroka dokler nisem sama finacn stabilna.

V Sloveniji je tko da te noben dec ne mara ce ne gres v sluzbo, tudi bogati deci to sovrazijo.

Kaka mentaliteta je v Srbiji, groza!

Sploh ne morem verjeti, kako je lahko nekdo osamljen?! Vaš največji zaveznik, zavetnik in prijatelj živi v vas! Vi sami si morate biti najboljša družba! Ni lepšega kot biti sam, biti zmožen in biti samozadosten! Kakšna depresija neki! Svet je v knjigarnah, knjižnicah, v gozdu, ob reki, v metulju, v besedi ali dveh s sosedom na stopnišču! Kar iščete, ne obstaja! Vi bi samo radi preložili breme notranje praznine na nekoga drugega. Ampak zato praznina ne bo nič manjša! Človek lahko beži po vsem svetu, pa sam pred seboj ne more ubežati! Zapolnite svojo dušo in bo praznina izginila!

Zelo dobro napisano!

Podpišem!!!

Tudi meni se zdi, da so “prijateljski” odnosi precenjeni… Na osamljene vedno prežijo hijene, ki se želijo okoristiti! Bodisi finančno ali za usluge. Potem te zavržejo kot staro cunjo. Pri nas so celo v družini taki – daj, uredi mi to in ono, kdaj mi boš prišel tole popraviti, a poznaš koga, ki bi ….. Od njih pa nič, še kozarca tople vode ne. Ko odkloniš, čudežno poniknejo in iščejo naivne žrtve drugje.

Upam, da si to temo prebere tudi kakšna mlajša med 30. in 40. letom. V vzporedni temi se sprašujejo, zakaj je taka nuja dobiti žensko. Potem smo imeli temo, kjer ženske jamrajo, da so na spoznavnih portalih sami idioti. Pa smo govorili tudi o tem, kako na žensko narediti vtis in ji dokazati resnost, zagretost. Saj smo vse že predebatirali.

Vemo, da ženska zna poskrbeti zase in nujno ne potrebuje moškega. Tudi moški znamo zase poskrbeti in nujno ne potrebujemo ženske. Vseeno pa je moškemu in ženski lepše, če sta skupaj – to si moramo priznati. Lepo se je kdaj pa kdaj stisniti. A ni lažje pol leta izločati idiote in potem leta in leta uživati v družbi, kakor pa samevati? A ni lažje vsakemu dati priložnost, odpreti vsako sporočilo in enkrat najti nekoga, ki te bo imel iskreno rad, kakor pa gledati druge srečne pare? Ni lažje zdaj stopiti iz cone udobja kakor pa potem obžalovati?

Mene je na spoznavne portale pripeljalo pomanjkanje časa. Danes so odnosi tako zapleteni, da bi v iskanje moral vložiti toliko časa kot v šiht. Žal pa nimam veliko prostega časa, tudi ne gibljem se v najbolj primernih krogih, zato sem se tega lotil preko interneta. Je zato z mano kaj narobe? Več kot ženski pokazat zanimanje zanjo, se ne da. Ko se ob iskanju primerne začnem počutiti kot bi bil na izpitu iz matematike (točno sem vedel, kakšen bo rezultat), me iskreno mine do vsega. Ženska se mora najprej vprašati, ali je naredila dovolj, da bi lahko koga spoznala. Je bila dovolj dostopna? Je vztrajala dovolj dolgo? Je imela realna pričakovanja? Drugače se taki primeri končajo z osamljenostjo in depresijo. Škoda… res ni treba, da se tako konča. Naj bo to dobra šola mlajšim, ki še lahko razmislijo in kaj naredijo.

New Report

Close