Ose pod streho
Nekje pod streho, a v prostoru balkona, so si ose izbrale za svoj dom. Do danes smo složno bivali, ker smo bili redko istočasno na balkonu, a so postale precej agresivne in kar naenkrat jih je več. Npr danes jih je blazno zmotilo moje pobiranje perila, tako da mi je pol stojala še ostalo zunaj, tako so brenčale okoli mene.
S čim pošpricam vhod v njihov dom, je mala luknjica v lesu – razpoka, da se živalce odselijo?
Vzameš prazno litrško plastenko, jo prerežeš na pol. Notri naliješ zmešan pomarančni sirup z vodo. Pokriješ z zgornjim odrezanim delom navzdol. Brez zamaška. tu, se ti bodo ose polovile in gnezdo bo prazno.
Sem zdaj nabavila, pa da vidimo, če jih bo pregnal. Hvala.
Ta postopek verjamem, da zna bit zelo učinkovit, a preden naredim masaker osje družine, bom probala s sprejem;) Če ne bo šlo, pa…kaj naj..možnost sem jim dala. Hvala za nasvet.
[/quote]
Ja, a s sprejem pa ne bo masakra? Edina razlika bo ta, da se bodo razkrajale nekje notri pod streho, pa da večine ne boš videla.
Ne, ne bo šlo nežno. Žal. Proti osam ni zdravila v smislu nekaj potresem ali posprejam, pa se bodo odselile. Dejansko je edini učinkovit način zažgati gnezdo. Če si ravno ne želiš pomora pač takrat, ko predvidevaš, da jih je večina zunaj. Smo jih imeli v dnevni sobi v roleti in na podstrehi. Saj so se tudi meni smilile, ampak sebe imam še vseeno raje. Tudi ta s pomarančnim ali limoninim sokom je ok, samo traja celo večnost. In čisto možno je, da drugo leto pridejo nazaj. Kot lastovke. Če ne pa druga generacija.
Vem ja, sem prepozna. Pod streho res ne morem, ker niti ne vem, da bi imela kje dostop pod streho. Vstopajo skozi neko špranjo med deskami s katerimi je obložen prostor pod streho. Če tam pošpricam in par dni redno špricam, potem pa zamašim luknjo…in upam na najboljše.
Druga varjanta je Srečkov predlog, ki pa mi je malo ….bljak…ampak bom, če bo treba.
Tole je sol na rano. Mi smo imeli enkrat cca 5 teh plastenk nastavljenih in to kar nekaj časa. Se jih je ful not ulovilo, sem morala celo menjat, nastavit na novo in spet se jih je ulovilo polno. Ampak v gnezdih jih ni nikoli zmanjkalo, so se kar valile nove in nove, tako da žal smo morali poseči po kemiji in šele takrat smo se jih znebili.
Do sedaj najprimernejše sredstvo se je izkazal Neopitroid. Ta jih je res uničil. Uni sprej, ki je celo za sršene, se je izkazal za neučinkovitega, ker je oso ubilo takoj ob kontaktu, potem pa se je zadeva posušila in nobena osa tega ni zanesla v gnezdo. Neopitroid pa ne ubije takoj, je prah, ki se prime na noge in ga zanesejo v gnezdo. Se je izkazal za res ful učinkovitega, proti večeru posiplješ, zjutraj jih ni več.
Ampak, če se ne motim, na njemu sploh ne piše, da uniči tudi ose, zato ga mi nismo uporabljali. Dokler ni en možakar takole svetoval, zdaj pa unega v spreju sploh kupimo ne več.
Tole je sol na rano. Mi smo imeli enkrat cca 5 teh plastenk nastavljenih in to kar nekaj časa. Se jih je ful not ulovilo, sem morala celo menjat, nastavit na novo in spet se jih je ulovilo polno. Ampak v gnezdih jih ni nikoli zmanjkalo, so se kar valile nove in nove, tako da žal smo morali poseči po kemiji in šele takrat smo se jih znebili.
Do sedaj najprimernejše sredstvo se je izkazal Neopitroid. Ta jih je res uničil. Uni sprej, ki je celo za sršene, se je izkazal za neučinkovitega, ker je oso ubilo takoj ob kontaktu, potem pa se je zadeva posušila in nobena osa tega ni zanesla v gnezdo. Neopitroid pa ne ubije takoj, je prah, ki se prime na noge in ga zanesejo v gnezdo. Se je izkazal za res ful učinkovitega, proti večeru posiplješ, zjutraj jih ni več.
Ampak, če se ne motim, na njemu sploh ne piše, da uniči tudi ose, zato ga mi nismo uporabljali. Dokler ni en možakar takole svetoval, zdaj pa unega v spreju sploh kupimo ne več.
[/quote]
U dobra! Tega imam tudi doma. Hvala!
Aja ta je pa dobra? a se nisi prej prav princeskasto sluzkala, da bi osike samo pregnala rada, ne pomorila?
Kak si fejk ti ženska.
[/quote]
Če bereš od začetka, je večinsko mnenje, da sprej ne bo pomagal (ker sem prepozna) in sem sama rekla, da če ne bo šlo s sprejem, bom posegla po močnejših sredstvih. Zadnji predlog je pač eden izmed njih.
Dejan913, 28.07.2024 ob 16:04
In kje to posiples ta prah? Po zrak? Js mam ose cist na robu strehe in me zanima kjr posipam prah da ga bojo zanesle not
Pri nas so nekaj let delale gnezda na balkonskih vratih. Potem sem jim predlani pozimi , še preden so se spet pojavile ,uničila prazna gnezda, pošpricala z Biokilom in od takrat jih ni več. Sem pa špricanje preventivno ponovila, saj se Biokil na površini zadrži okoli 2 meseca. Sproti opazujem, od takrat jih ni več.