Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek osebni asistent – res 6000eur zaslužka?

osebni asistent – res 6000eur zaslužka?

ena gospa je osebna asistenka invalidnim. Menda zasluži med 5 in 6000eur mesečno.

Je to res možno??

Če je asistentka celebritijem.

Vem za primer medicinske sestre,ki živi že nekaj let dela v Los Angelesu, USA, pri zvezdnikih, an slavnih “hribčkih bogatih” – samo take stranke ima…. Ji je eden plačal celo šolnino za njene otroke v OŠ…. Poročena sicer, vem, da ne nudi spolnih uslug. Je poštena, nadvladala vse kokoškaste dolgonohtne medicinske ameriške sestre s svojim znanjem -bosanka po rodu 🙂

Ja…na leto pa res.

23. Placni razred…neki centinov vec kt je minimalec

Vem za eno da je dobila stanovanje, tud v imenu bozjem”pobozno” skrbela za eno gospo ki ni imela svojcev in je dedovala po njej.

Z dodatki, ki asistentu pripadajo, je placa okoli 1500 mesecno. Poleg tega pripadajo dodatni dnevi dopusta, izobrazevanja ipd.

ima svoj sp

Vem samo, da če jih plačaš na uro je 10 eur zelo poceni. Potem pa računaj.

Ne bo drzalo,niti do 1000€ ne pridem

Osebni asistent ima minimalno plačo + dodatek za nočno delo. Agencija pa prejme za 2 osebna asistenta toliko, da ji ostane okoli 800-900 na mesec ko poplača osebnega asistenta.  Tako mi je povedala asistentka, ki to dela že nekaj časa.

Od enega asistenta agenciji ostane 800-900 eur / sem se prej zmotila.

Poznam skrbnico starejše sestre z ds in mesečno dobi okrog 1100 € mesečno. Dekle je v vdc dnevno in ima svoj zaslužek, do tja in domov ima organiziran prevoz.

Tole z asistenti mi res ni jasno… kdo plačuje asistente? Bolniki? Od kje jim denar da nekoga placa in da ima za sebe preživet in nekje bivati?

Država? Da placa minimalca nekoga, da spremlja, neguje …. cca 1500 eur torej minimalec z dodatki..

Zakaj nekaterim ja drugim nepokretnim ne…zakaj nekateri se za dom nimajo, ker so nepokretni…kjer je na eno negovalno vsaj 10 nepokretnih…

No tole mi ne bo nikdar jasno…

Odgovor na objavo uporabnika
za tujino vem za pri nas ne, 15.08.2020 ob 15:10

Če je asistentka celebritijem.

Vem za primer medicinske sestre,ki živi že nekaj let dela v Los Angelesu, USA, pri zvezdnikih, an slavnih “hribčkih bogatih” – samo take stranke ima…. Ji je eden plačal celo šolnino za njene otroke v OŠ…. Poročena sicer, vem, da ne nudi spolnih uslug. Je poštena, nadvladala vse kokoškaste dolgonohtne medicinske ameriške sestre s svojim znanjem -bosanka po rodu 🙂

Če ta gospa v LA zasluži samo 72k na leto jo nategujejo na suho. Medicinke v ZDA zaslužijo krepko več. Še v Idaho bi več zaslužila. Osebna asistenca v kaliforniji bo prej 100k + letno. S 72k pri vseh davkih tam in stroških življenja je revščina. Najcenejše stanovanje v LA v delih kjer normalni človek ni šans da bi šel ven v temi je krepko čez jurja.

V ZDA možno,pa če oskrbuje bogataše!

Vprašanje se naslavlja za Slovenijo, kjer pa so plače točno določene z zakonom.

Če dela preko s.p. oz. na črno in ponuja samoplačniške storitve je možno.

Od očeta sestrična je plačevala privat asistentko za moža, ki je bil nepokreten po kapi.  Ženska je poleg plačila imela še možnost koriščenja vikenda na morju, vozila njun avto itd.  Je bila pa praktično cele dneve v hiši.

Invalid pa mora biti bogat.

Zakaj pa ne?

Lahko pa ima premožne otroke ali zapuščino itd….

6.000 € letno. Kaki mesečno, haloo.

Ste se kdaj vprašali, kaj pa tisti ki rabimo asistenta? Mnogo jih preživi ravno zaradi AS. In bolje živi. Ni vse denar lp

Kje in kdaj?

zaenkrat velja bruto  nekaj čez 1.000,00 eur, neto 750,00 eur. Ja, potem pa še malica in potni stroški. Ampak 1.500, 00 eurov, to vas je nekdo dobro nalagal.

Plača oa je različna zaradi nočnega dela, nadurnega dela…

Jast imam srečo da lahko za sina končno dobim 1000 evrov.

V Sloveniji je tako. Prijatelj ima sina v avstriji, je tetraplegik,ima ga doma in mesečno za njega dobi 2000 evrov.

Vsepovsod na svetu je različno.

Včasih nismo dobili nič.

Sami ste si odgovorili. Na plebiscitu glasujte Z A Avstrijo, pa bo naše življenje kvalitetnejše.                                Vesel oče

Vesel oče, 27.02.2023 ob 09:30

Sami ste si odgovorili. Na plebiscitu glasujte Z A Avstrijo, pa bo naše življenje kvalitetnejše.                                Vesel oče

Ma spelji se v Avstrijo že enkrat!

Jaz ne bom šla, pa čeprav sem doma manj kot 10 km od A meje, nočem biti del nje.

tako je to, 27.02.2023 ob 09:55

Ma spelji se v Avstrijo že enkrat!

Jaz ne bom šla, pa čeprav sem doma manj kot 10 km od A meje, nočem biti del nje.

podpis!

Zdravo.

Mene pa zanima kako je z spremstvom na morje,kot os.asistent.

A je to povsod enako?

Zakaj imaš proste dni,če si z uporabnikom vseh 17dni.?

A ni osebna asistenca javni sektor?

Čemu razlike v LD?

Mogoče kdo obvlada in mi pojasni.

Hvala

New Report

Close