Osebni kredit – NLB
Lepo pozdravljeni.
Moja situacije je sledeča: Hotela sem vzeti 4000 evrov kredita za obdobje 22 mesecev. Vendar je bilo 1. vprašanje gospe za pultom ali sem zaposlena za določen ali za nedoločen čas. Ker se zaposlena za določen čas(še 9 mesecev), bi lahko vzela kretit samo do izteka pogodbe za določen čas. Vendar na njihovi interneti strani jasno piše:(citiram)
“NLB Osebni kredit brez zavarovanja
Pridobite ga lahko stranke, ki vsaj šest mesecev prejemate plačo ali pokojnino na NLB Osebni račun, imate vsaj eno NLB Plačilno kartico z odloženim plačilom, kredit pa boste odplačevali preko pooblastila z NLB Osebnega računa. Kredit z odplačilno dobo do 5 let vam odobrimo hitro in brez dodatne dokumentacije. Najvišji znesek je 4.172,93 EUR. Za višji znesek kredita brez zavarovanja se oglasite v NLB Poslovalnici, kjer imate odprt račun.”
Glede na navedeno izpolnjujem vse zahtevane pogoje, razen tega da sem zaposlena za določen čas, vendar tega nikjer ne zahtevajo. Ali sem bila oškodovana?
In zakaj bi bilo kaj drugače če bi bila moški?
To se mi zdi že kar šovinistično razmišljanje. Sam še nikoli nisem pomislil kakšnega spola je sogovornik na nasprotni strani – vedno me zanima samo eno: Ali bo kreditojemalec(ka) kredit lahko vrnil(a).
Se pa kar sama pri sebi vprašaj – ali bi ti posodila nekomu denar za dobo 5 let če bi vedela, da bo čez 9 mesecev po vsej verjetnosti ostal brez dohodkov? jaz verjetno ne bi.
Tudi jaz sem imela takšen problem.Hotela sem kredit za 24 mesecev,pogodbo za določen čas,še 6 mesecev.Tako sem potrebovala osebo,ki garantira,da bo kredit odplačan v celoti.Tako sem dobila kredit,oče pa je podpisal pogodo,da njemu trgajo z računa,v primeru da jaz ne morem plačat.Jaz se zavedam,da imam obveznost,zato redno odplačujem obroke.
Jaz sem vzela kredit brez zavarovanja pri NLB (do izteka ne vem katere pogodbe po vrsti sem takrat imela še 2 meseca in mi tudi niso garantirali da mi podaljšajo). Morala sem pa odpret eno od kreditnih ali posojilnih kartic. Jaz osebno sem vzela posojilno, ker nima članarine. Po novem je pogoj še, da imaš priliv zadnje 3 mesece nad 900 €.
lp
Spoštovani!
Jemati kredit pri plači pod 800 €, čista ruleta.
Že tako komaj shajate iz meseca v mesec brez dodatnih obremenitev, in kako bi samo z 600 € oziroma nekateri z 450 €. Eni res živite v obupu iz njega želite pa še globje v brezno.
Kje je rešitev?
Samostojna pot je včasih težja kot si jo predstavljamo v varnem objemu staršev. Teško je bilo doma pospravljati za sabo, mogoče pokositi travo, pomagati mami, ali očetu.
Teško je bilo prenašati besede kako je življenje teško, ko pa je na TV in internetu vse videti lahko in kaj sedaj ko ni več hotela MAMA.
začne se resnično življenje. Položnice, obveznosti takšne in drugačne, prične se kruta resničnost.
Kaj potrebujete. Predusem bojlšo DELO. Aja nekateri niste končali šole.
Brez zamere. Ostal sem brez staršev pri 12 letih, vrgli so me v dom, pri 15 sem bil na cesti z občinsko štipendijo sem si plačal stanovanje, in del elektrike, za drugo je že zmankalo, za jesti in obleko sem hodil delat po šoli in ob vikendih. Končal sem najprej poklicno in nato še srednjo šoli in danes sem malcene samostojen človek z družino in tremi otroci.
Kaj sem imel. Voljo, samozavest in pogum, ter cilj. Cilj postati negdo v tej družbi.
Kaj si želite vi? KREDIT, kje vam je pamet in kako ga boste odplačali, če še za normalno življenje nimate, zato vam tudi banka obrne hrbet. Seveda vam pri tem ne priporočam niti obisk privatnih posojilnic, ker vas bodo slekle do kosti ne samo do kože.
Odločate se danes. Delate še naprej po starem, ali pa:
1. najdete dodatno zaposlitev in pozabite na kauč in TV.
2. najdete boljšo službo.
3. zadenete na loteriji (možnosti so baje 1/24,000.000)
4. dedujete a kaj ko boste čez dve let na istem kot ste sedaj
5. greste ponovno v šolo. (nekje sem prebral da znanje danes zastara že v treh letih)
Katera možnost se vam zdi najboljša?
Ja saj vem. Sem staro TELE ki zna samo kritizirati. Ali sem res, poglejte se.
Kdo rabi pomoč, pa da ne pozabim si resnično želite pomoči ali samo kredit.
Kdo je to staro tele, ki tako tolče po nas revežih, saj nismo mi krivi za slabo plačo, da ni dela.
Da se predstavim. Moj naslov je:[email protected] in moj namen ni bil kritika čeprau dobro dene.
Želim vam pomagati seveda če si to tudi sami želite.
Pa lep pozdrav in brez zamere, za tiste z zamero pa imam tračni meter dolžine 8 m, enega 25 m, pa še laserskega za odmerit do 50 m.
Hec mora bit, življenje že samo po sebi kruto.
Pozdravljeni!
Nekdo zgoraj je omenil da ne bo govoril po resnici naslednjič ko gre na banko vzeti kredit. To toplo odsvetujem, kajti jaz sem zaposlena v bolnici že tri leta in pol in vedno dovolj velika plača, komitentka kot se šika, ko sem šla na Abanko da bi vzela nek manjši kredit sem se zlagala da imam pogodbo do julija, u resnici sem jo imela do aprila. Ženska je šla po telefonu klicat kadrovnico v bolnico,kadrovnica ni vedela za kaj gre in je pač povedala po resnici da sem zaposlena do aprila. Kaj je tista gospa naredila?? Šla je poslovodkinji, poslovodkinja je poklicala policijo in policaji so prišli v banko da me izprašajo, kod da sem največji kriminalec,kot da kradem denar komu!!! Tega dne nikoli ne pozabim v mojem življenju je ostala taka groba brazgotina, kako sem se takrat počutila, hotela sem se zakopati v zemljo od sramu. kaj takega ne doživiš vsak dan…
čez leto dni sem dobila po pošti da sem obtožena neke goljufije, kazen 3 mesece pogojno!! dobro da sem ugovarjala in so me potem proti plačilu humanitarnega prispevka 350 evrov oprostili… toliko o tem. naj bo komu v poduk!!!
ko se rešim abanke-me nikoli več ne vidi!!!!!!! BANDA!!!!
Kaj takega tudi jaz še nisem slišal? Verjetno je bil kak drugi razlog npr. ponaredek dokumentov.
ja potem pa nič, zakaj mislita da bi se lagala o čem takem???? kaj bi jaz imela od tega???? prišel je kriminalist v civilu zraven njega pa policist!!! in ni šlo za noben ponaredek. referentka me je vprašala do kdaj imam pogodbo, sem rekla do julija,je tako napisala na prijavo za kredit, potem pa šla telefonsko preverjat!! če pa kdo ne verjame pa naj proba!!
meni je pa res vseeno kaj mislite al lažem al ne…. jaz vem da ne!
čuj ti “to poznam” namesto da se tu nekaj repenčiš pejt rajš kak cigaret skadit da se skuliraš… nauk moje zgodbe ni ta da se jaz lažem al pa da si karkoli zmišljujem tule na forumu,zakaj le, zato ker mam mal lufta da se lahk po netu drkam??? mislim da ne…. hočem samo dobro svetovati NE LAŽITE NA BANKI!!! pa tudi kaj veliko ne priporočam kreditov jemati,najslabše so pa itak kreditne kartice… jaz in moj se sedaj po vseh močeh trudiva našparati za tisto kar potrebujeva in bova kmalu kredit free! srečno želim tudi Vam,da vam uspe kar si v življenju začrtate, z čimmanj kreditov!
lp
seveda sem uspešna za svoja leta,mogoče celo bolj kot ti,ki se delaš strašno pametno. malo katero dekle pri moji starosti ima že vse veš!!??
forumi so zato da se izmenjujejo mišljenja in izkušnje, ne pa za zmerjanje in obsojanja!!! nikoli ne bom razumela ljudi kot si ti, prav gotovo si res uspešna da brez podlage obsojaš ljudi da lažejo kajne :)))
s takimi ljudmi se ne ukvarjam, upam pa da sem dala komu dober nasvet da se mu ne bo zgodilo isto kot meni, svet je poln krivic in nepoštenja…
lp