Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek osebni razgovor pri šefu: kako to izgleda

osebni razgovor pri šefu: kako to izgleda

Živjo!

Danes me je šef poklical k sebi, da bo jutri začel delati letna osebne razgovore z zaposlenimi in, ker sem bolj nova…bi začel z menoj. Naj se danes malo pripravim, pa bova malce poklepetala.

Punce, ki to poznate:
– kako to sploh izgleda?
– kakšna vprašanja lahko pričakujem?
– se moram kaj pripravit?
– moram tudi sama postavljat vprašanja?

Še kakšen nasvet bo dobrodošel…

Lep večer.

Pri nas imamo takšne razgovore 2x letno. V zadnjem letu nam je vprašanja pripravila vnaprej. Sicer pa razgovor teče v smeri dela, lahko te povpraša, kako bi ocenila svoje minulo delo. Ziher te povpraša po načrtih in željah v prihodnosti. Lahko te tudi povpraša po delu sodelavcev ali podrejenih. Nasplošno o tem, kako se počutiš v službi, kaj bi spremenila, kaj bi pustila tako kot je,…

Pri nas ti razgovori niso noben bavbav, res pa je, da imam s šefico normalen odnos. Zame so priložnost za vzeti si več časa in povedati svoje želje umirjeno, ker se nikamor ne mudi in si takrat res vzame čas. :))

Saj bo šlo, boš videla.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Živjo,

to kar je že napisala žogica nogica. Velikokrat je ocena tvojega dela (lahko želi tudi tvojo samooceno), potem kako ti vidiš svoje delo, koliko si zadovoljna z delom (delovnim mestom), vidiš kakšne izboljšava, izzive pri sammem delu,

Pri nas so ponavadi sočasno naredilli tudi letni načrt izobraževanje (tako da je razgovor tudi šel tudi v smislu želja in možnosti za udeležbo na seminarjih, tečajih, nadaljnjie šolanje – kar vidiš ti ina kar vidi tvoja šefica), lahko sledi tudi razgovor o napredovanju, možnostih napredovanja na delovnem mestu – kar verejtno v tvojem primeru še ne..

Vsekakor bodi čimbolj sproščena, umirjena , vzemi si čas za premislek in odgovori..

Drži se

Nada

Pri nas to zgleda približno tako, da ima pripravljen obrazec in vpiše povzetek odgovora na vprašanje; napisano na koncu oba podpiševa. Vprašanja se nanašajo na vsebino mojega in skupnega dela, na analizo preteklega obdobja, na moje videnje možnosti izboljšave mojega dela, lahko izrazim željo po izpopolnjevanju na posamezni vsebini dela. Izrazim lahko predloge v zvezi z vprašanji.
NIKDAR ne odgovarjam na vprašanja v zvezi z delom konkretnih sodelavcev. ( se diplomatsko izognem )
Premisli, kaj boš odgovorila, če te vpraša, kaj od njega pričakuješ, da bi bilo tvoje delo boljše. Pri nas to vpraša.

Pri nas imamo pogovore 1x letno (običajno konec leta – lani pa smo jih imeli že jeseni), po zaključku leta pa imamo seznanitev z oceno.

Na razgovor se lahko malo pripraviš – v pripomoček je izdelan take vprašalnik :

Obrazec LP – priprava sodelavca

PRIPRAVA SODELAVCA NA LETNI POGOVOR

Ime in priimek:…………………………………….. Naziv………………………………..…..
Delovno mesto: ……………………………………..Organizacijska enota…………………

Zakon o javnih uslužbencih namenja veliko pozornost razvoju uslužbencev v luči razvoja in posodabljanja državne uprave. Pomemben instrument pri doseganju tega cilja je letni pogovor vodje s sodelavci.

Da se boste s svojim vodjem lažje konstruktivno in suvereno pogovarjali, Vas prosimo, da se na pogovor pripravite. Kot pomoč za pripravo vam predlagamo, da razmislite in si odgovorite na postavljena vprašanja, hkrati pa razmislite o temah, ki bodo vsebina vajinega pogovora.

1.O MOJEM DELU V PRETEKLEM OBDOBJU (LETU)

1.1. Kratek pregled nalog, ki sem jih opravil/a v preteklem letu:
– ……………………………
– ……………………………
– ……………………………

1.2. Kako sem zadovoljen/na z opravljenim delom?

Katere naloge – rešitve sem dobro izvedel?
………………………………………………..…
Kaj bi lahko opravil/a bolje?
……………………………………………..……
Kaj bi se moralo spremeniti?
………………………………………………….
Kakšno je bilo moje sodelovanje s sodelavci? Z nadrejenim? Težave? Kaj je razlog zanje?
……………………………………………………

1.3. Za vodje:

Kako smo opravili svoje naloge?
……………………………………………………
Kako so obremenjeni sodelavci?
……………………………………………………
Kako so se usposabljali sodelavci?
……………………………………………………
Kakšno je vzdušje v naši organizacijski enoti?
……………………………………………………
Nas je dovolj? Kaj bi bilo treba izboljšati?

2. STROKOVNA USPOSOBLJENOST: sposobnosti, znanja in veščine, potrebne za uspešno delo na mojem področju dela

Kaj je pomembno za delo na mojem področju. Katera znanja, veščine, spretnosti, sposobnosti in/ali lastnosti so bistvene?
……………………………………………………

Kaj bi želel izboljšati? Kako bi lahko to izboljšal?
……………………………………………………

3. ZADOVOLJSTVO Z DELOM, INTERESI, AMBICIJE IN OVIRE

Kakšno delo me najbolj veseli? Kaj zelo rad delam?
……………………………………………………

Kakšna vrsta dela mi bolj leži:
vodilno in vodstveno
samostojno strokovno
delo v timu
operativno, tehnično in administrativno delo
drugo: _________________________________

Na katerem področju bi se želel poklicno razvijati?
……………………………………………………

Kje vidim svojo bodočnost?
……………………………………………………

4. MOJE DELO V PRIHODNJEM LETU

Glavne oz. prednostne naloge v prihodnjem obdobju. Kakšne cilje bi želel doseči? Kaj bo rezultat dela ?
……………………………………………………

Kaj bi bilo možno pri mojem delu v prihodnjem letu izboljšati?
……………………………………………………

5. MOJE IZOBRAŽEVANJE, USPOSABLJANJE IN IZPOPOLNJEVANJE:

Katerih izobraževanj bi se želeli udeležiti v prihodnjem letu?
……………………………………………………

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Mene je nadrejena tudi vprašala, če se vidim še na kakšnem drugem delovnem mestu v podjetju.

O zanimivo kaj vse obstaja. Pri nas šefi niti vejo ne kaj delamo in koliko delamo (v bistvu sva samo dve). Vse boli …… in to me zelo jezi!

zame osebni razgovor pomeni, da mi naloži nek nov projekt – mi razloži kaj in kdaj pričakuje in to je to.

k.

res hecno, ravno s tabo, ki si šele začela delat bo imel letni razgovor. odbito

Letni razgovor se MORA v skladu z zakonom opraviti z VSEMI delavci v javni upravi. To torej ni odbito, temveč je skladno z zakonodajo in ima veliko pozitivnega – če tako šef kot delavec to izkoristita. To je tisti trenutek, ko lahko povem, kaj je pozitivnega in tudi kje vidim možnosti za izboljšave. Povem, če mislim, da kaj škripa v medsebojnih odnosih. Povem, katero poklicno področje me še posebej veseli in kje bi se rada izobraževala.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Jaz grem tudi sama do šefice (ravnateljice), če česa ne vem, če me kaj zanima…

New Report

Close