Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Osebni stečaj in dedovanje

Osebni stečaj in dedovanje

Pozdravljeni!
Zanima me sledeče:
Jaz,moj brat ter mačeha smo dediči polovice hiše po očetovi smrti,ostala polovica pa je tetina(očetova sestra).
Je pa problem ker je brat v osebnem stečaju in ne vem kako potem to vse poteka,mačeha pa pravi da bo njen delež prepustla meni.Ne vem ali bom morala brata izplačat ali se lahko sploh svojemu deležu odpove?Zaenkrat še ni bilo zapuščinske obravnave na sodišču ampak me je kar strah ko vse premišljujem kako in kaj.hvala

Spoštovani!

Vaš brat se dediščini ne more odpovedati, saj premoženje, ki ga stečajni dolžnik pridobi na podlagi dedovanja med postopkom osebnega stečaja spada v stečajno maso.
Za vas bo verjetno najboljša možnost izplačilo bratovega deleža, vendar se boste morali o tem dogovoriti s stečajnim upraviteljem, ki vam bo pojasnil tudi ostale možnosti.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close