Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev osebni stečaj

osebni stečaj

Sem brez zaposlitve, mladoletnim otrokom, vendar lastnik pol hiše (v kateri živim s partnerjem) ter koščka zemlje, kjer pa nas je vknjiženih 5 oseb, torej niti ni potem neka vrednost, samo 3 ne želijo prodati, niti nas izplačati).
Ali lahko grem v osebni stečaj, saj imam za 1500€ dolga, ki ga nikakor ne morem poplačati, saj nimam ne socialne, ne zaposlitve (invalidski postopek bo stekel naslednji mesec). Torej o zaposlitvi niti ne morem razmišljati, zaradi zdravja. Mož ima plače 800€, kar ne zadostuje za preživetje, plus dolg na hišo, v kateri živimo je tudi potrebno plačevati. Imamo avto, katerega želijo sedaj zapleniti, je last moža, ne mene. Dolg pa je moj, kar priznavam, samo plačati ga ne morem, kar sem upniku tudi pojasnila, vendar se nikakor ne da dogovoriti, da bi počakal, da uredim z Zpiz-om. (dolg do podjetja). Avto pa nam je tudi nujno potreben zaradi mojega zdravja, ter pri nas ni javnega prevoza – oddaljen 4 km najbližji javni prevoz. Res sem v obupu, saj nikoli nisem bila dolžna nikomur, sedaj pa res ne gre, nikakor. Posluha pa nobenega, kljub vsem dopisom, prošnjam da odslužim, na obroke (ki bi res bili nizki, vendar bi počasi)….Ne vidim izhoda, a smo res tako malo vredni, da nas tako potiskajo v bedo, da ni več nobenega čuta…Imam potrdila od zdravnika, osebne prošnje….nič ne zaleže, da dokazujem da ne zmorem, kajti ni da nočem, ne zmorem. Daleč smo prišli, žalostno

Adijo premoženje, če greš v osebni stečaj. Pol hiše, zemlja…vse gre na licitacijo

ne vem če se ti za 1500 splača it v osebni stečaj. Obrni se na ZPM MOste, Anito Ogulin. Kja pa socialna, ne najde kake restive zate? RK,Pirc Musar. Na občini?

avta, ki je last moža, ne morejo zapleniti

če ti bodo rubili zemljo, pa ni taka grozna škoda… a ne…

Žal je res tako, kot ti je napisal/a AK47 – polovica hiše in petina zemljišča se bosta prodajala na dražbi, kjer pa bo cena bistveno nižja od dejanske vrednosti (kajti hiša je zasedena, pa še samo polovica se je prodaja). Kam pa boste šli potem?

1.500 eur res ni nek velik znesek, tako da se ti stečaj res ne “splača”.

Če se z upnikom res ne moreš nikakor dogovoriti, bo verjetno kmalu ugotovil, da imaš še polovico hiše in se “usedel” s hipoteko nanjo.

Poskusi najti kakšno drugo rešitev ali dogovor – karkoli bo, bo boljše od osebnega stečaja…

Hiša je sicer lahko zasedena, ampak če dolžnik ne sproži točno definiranega postopka za nadaljno uporabo v točno določenem roku potem leti ven. In pol hiše se redko proda ker njegov partner lahko ostane notri ker ni dolžnik. S hipoteko se bo nekdo usedel nanjo??? Na osnovi česa??? Hipoteka je ZAVAROVANJE terjatve, ne plomba po zapadli terjatvi. In lastništvo nepremičnin se ne ugotavlja “kmalu”, ampak je znano takoj če upnik uporabi izvršbo na vse izvršilne naslove. Redko kater upnik je takšen idi.ot da tega ne stori. Dolžnica je lahko srečna da niso šli takoj na nepremičnino ker niso dolžni rubiti sorazmerno glede na vrednost posamezne lastnine dolžnika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close