Osebni stečaj
Žena in kasneje so dolžni poravnati pufe, zato si ne delaj utvar.
Kot ti razmišljaš bi tudi jaz začela nek s.p. se prekomerno zadolžila oz precenila trg oz. svoje izkušnje.
Potem bi hišo prepisala na moža. Jaz bi bila brez službe in kasneje osebni stečaj – še vedno bi pa živela v hiši ki je sicer pisana na moža.
Sosedova Mici ki sem ji dolžna 600.000,00 E bi pa to mirno gledala.
Hišo, ki jo je podedoval tvoj mož in nato v strahu pred upniki prepisal nate, lahko pod določenimi pogoji pade v stečajno maso, če bodo upniki zadosti spretni. Poleg tega, to ne pomeni, da boš s prodajo te hiše, ki je pisana nate, TI poplačala njegove dolgove.
Je pa tukaj en hakeljc … za skupno premoženje zakoncev se šteje vse, kar je pridobljeno v času trajanja zakonske zveze, torej gre del tvojega zaslužka lahko tudi za poplačilno njegovih dolgov.
Žal …
Če slučajno umre, dediči poplačajo tudi dolgove, razen če se dedovanju odpoveš-nisem sigurna, ampak mislim da je tako.
Drugače sem pa hotla nekaj drugega napisat, v zvezi s temi dolgovi in ne plačilom raznih terjatev. Mojemu možu podjetje-d.o.o., dolguje denar, ker pa imajo že blokirane TRR-je, pa nimajo lastnih nepremičnin, a jim tud lahko rubijo lastno premoženje, ker imamo že napovedan rubež.
Upam, da je vsaj kaj razumljivo, vem da d.o.o. odgovarja samo s tistimi dobrimi 8.000,00 EUR, zato pa to sprašujem
Za to,da se ločiš, ne rabiš njegovega dovoljenja. Samo naredi to. Ja, če umre, in če se dedovanju po njem ne boš odpovedala, bodo tvoji dolgovi seveda padli nate. In tudi na otroke.
Če bi se rada ločila, potem se dedcu ne pusti izsiljevati, ampak se pač loči. In to takoj. Ker za otroke si odgovorna, dedec je polnoleten.