Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute OSEBNI STEČAJ

OSEBNI STEČAJ

Če si že v stečajnem postopku ali te imajo pravico še vedno rubežniki in upniki obiskovati na domu?

Mene pa zanima če lahko kljub že zaprtem s.p. da vlogo za odpust oz. zmanšanje davkov?

Sam sem pred osebnim stečajem. Koliko fašizma mora biti v vas, ki osebni stečaj povezujete z malverzacijami? Do lanjskega leta sem tej kurčevi državi zmetal skoraj polovico zaslužka, zdaj pa kupcev za moje izdelke v tej banana državi KONČNO NI VEČ! Tako človek ostane brez vsega, nastalaih dolgov ne more poplačati, ker ni bank, ki bi bile zainteresirane za reševanje mikropodjetij. Ni zaposlitev v državi, ni denarja, ni kupcev. V tem primeru, grem v osebni stečaj in me boli k…., za upnike, naj se pritožijo državi, ki je tako stanje povzročila.

A kdo ve….koliko časa je potrebno,da ti zasežejo avto,če razglasiš osebni stečaj in gre avto v stečajno maso? Vsaj približno…teden,mese,…?

G. Tomc,

prosila bi vas, če mi poveste, kaj se zgodi z nepremičninami v osebnem stečaju. Če je vse ok, se prodajo, to vem.
v mojem primeru sem solastnik dveh nepremičnin, ki sta obe pod hipoteko zaradi kredita. Ker sem solastnik z bivšim možem, ki je sedaj vložil tožbo (pravdo) za ugotavljanje višjega deleža na premoženju. Kaj se v tem primeru zgodi z nepremičninami, če grem jaz v osebni stečaj, ker ne morem več plačevati kreditov, glede na to dolgotrajno tožbo, zadeva še dolgo let ne bo rešena in jaz ne bom mogla preživet z otrokom.

Ali je možno, da zaradi plomb na nepremičnini (zaradi tožbe) se te nepremičnine ne morejo prodajat, dokler ni zaključen sodni postopek v zvezi z njimi?
zaradi hipotek se mi zdi, da jih vseeno lahko prodajo, se najprej poplača hipoteka potem še ostalo. Ali je tako?

Edino zaradi plombe ne vem, če se lahko prodajo.
Jaz namreč ne bi rada, da se nepremičnine prodajo, tudi v osebni stečaj ne bi rada, rada bi samo poplačala moj dolg na daljše obdobje, pa ne morem uredit reprograma dolgov, ker ne morem dat hipoteke, moj bivši mož noče podpisat kot solastnik. Tako da nobena banka ne pristane na nič, nimam druge izbire.
Tudi midva s sinom morava nekako preživet.

Hvala vam za odgovor.

Pozdravljeni, mene pa zanima kdo nadzira osebe v osebnem stečaju, če kršijo pravila? Prikrivanje dohodka- delo na črno,… Kakšen je postopek prijave oz. na koga se obrnem?

Najbolje, da na sodišče in tudi stečajnemu upravitelju posredujete dokaze, ki jih imate.

tako hitro res ne gre. celotno premoženje gre v stečajno maso. seveda če premoženje je

[url=http://completeranking.com]Apartmaji Hrvaška[/url] : 5.000.000 destinacij na enem mestu

Prepisi avto na sorodnika ali partnerja in je problem resen 🙂

Pozdravljeni.
Leta 2011 sem šla na sodišče in za začetek vložila vlogo za brezplačno pravno pomoč (dobiš jo tam). Ker tudi sama nisem imela pojma kako in kaj, sem si vzela en teden in hodila od vrat do vrat. Izpolnila vse papirje za postopek osebnega stečaja (po odobreni vlogi za brezplačno pravno pomoč). Moram omeniti, da so preverjali moje premoženjsko stanje za 3 leta nazaj-nisem bila ne lastnica nepremičnin ne premičnin ne vrednostnih papirjev.
Maja 2012 sem dobila sklep, da imam odobren odpis dolgov in sicer traja preizkusna doba 3 leta. V teku teh 3 let, sem vsak mesec(!!!) pošiljala stečajnemu upravitelju poročilo o tem kam vse sem pošiljala prošnje za zaposlitev. Nekaj časa sem bila tudi zaposlena (dol.čas). V tem času, sem lahko dvigovala samo minimalca in prevoz ter prehrano, s tem, da sem za prevoz in prehrano naprosila steč. upravitelja in on potem sodišče. Bilo je težko, nimaš nič, ne smeš imeti nič, ne moreš imeti nič, niti navadne bančne kartice ali mercator pike. Je pa po drugi strani življenje lažje, ker veš, da se bo enkrat končalo.
In meni se bo, naslednji teden. Pa brez obsojanj, prosim. Nisem pokvarjenka, ki bi bila dolžna kar tako. Zapadla sem v težko življensko obdobje, ko ni bilo niti za položnice in ostaneš dolžan državnim ustanovam, kot so telekom, zavarovalnice, elektro,…
Upam, da sem odgovorila na nekaj zgoraj zastavljenih vprašanj.
Srečno!

Mene pa zanima koliko ti pustijo da vzameš iz racuna ko se zaposlis in dobiš plačo? Placujem tudi 100 evrov prezivnine za prvega otroka bivši partnerici. Imam pa zdaj še enega otroka.

Tudi jaz imam izkušnjo z osebnim stečajem – ŽAL.
Z bivšim izvenzakonskim partnerjem sem se razšla zaradi nasilja v družini, zaradi česar sem morala pobegniti iz takrat najinega skupnega doma in na skrivaj v najem vzeti stanovanje, kamor sva se s sinom zatekla. Za hišo, v kateri je po mojem pobegu pred nasiljem ostal bivši partner sem pa v najinih srečnih letih vzela kredit JAZ. Seveda sama več nisem mogla plačevati kredita in še najemnine, bivši partner pa ni hotel slišati, da bi se hiša prodala ali pa da bi prevzel kredit, še več, na sodišču (in še prej v mediacijskem postopku) je zahteval, da je hiša njegova 100% last, meni pa da bi ostal ves kredit, tako da poravnava ni bila možna, sodni mlini pa so bili tako počasni, da so mi začeli na dom hoditi rubežniki. Drugega izhoda kot pa osebni stečaj nisem videla.
Obrnila sem se na Stečajno pisarno, kjer so mi svetovali in pripravili vso papirologijo, da sem brez težave pričela postopek osebnega stečaja, nisem rabila hodit nikamor, niti na sodišče. Ko se je začel osebni stečaj – ko sem dobila sklep iz sodišča, so se tudi rubežniki umaknili z mojega praga vrat, bila sem zaposlena in prejemala sem minimalno plačo, vsa mi je ostala na računu 604€neto in normalno sem lahko poslovala z bančno kartico, kot vedno (dvig iz bankomata, plačila v trgovini, e-banka). Potem sem si hotela kupiti avto, ki sem ga rabila za službo in dala pisno prošnjo – to so mi potem tudi pomagali v Stečajni pisarni, tako da mi je stečajni upravitelj tudi to dovolil, pa še ko bi naj dobila vrnjeno dohodnino, so mi pomagali, da sem dala vlogo na sodišče, ker sem si hotela kupiti hladilnik, da so mi polovico dohodnine, ki sem jo dobila od davčne, pustili. No, z mojim stečajnim upraviteljem, ki je iz Ljubljane, jaz pa iz Štajerske, se nisem nikdar videla, slišali smo se po telefonu enih parkrat, drugače pa po e-mailu, ko mu je bilo treba poslati mesečno poročilo.
Zdaj se mi počasi izteče poskusna doba. Sodišče mi je določilo minimalno poskusno dobo 2 leti! Ko sem govorila po telefonu s stečajnim upraviteljem, mi je rekel, da so mi tisti, ki so mi pisali predlog za začetek stečaja in predlog za odpust obveznosti napisali tako popolno vlogo, ki je še niso videli in da se lahko tistemu samo zahvalim, saj glede na mojo starost sploh ne bi mogla dobiti te minimalne poskusne dobe.
Tako da, če bi se kdo odločal, da gre v osebni stečaj, mu res toplo priporočam, da se obrne na Stečajno pisarno: http://www.stecajnapisarna.com
LP!

Vidim, da so eni zelo pametni glede stečaja. Tudi jaz sem imela s.p. in sem sedaj v stečaju pa ne zato, ker bi se okoriščala z drugimi ampak je tu vse polno dejavnikov, ki ti enostavno preprečijo nadaljne poslovanje in sploh normalno funkcioniranje. Tu so naši zakoni in banke in “kavelj 22”. Zato dragi moji ne sodite, ker se lahko hitro znajdete na istem in šele takrat vidite, da nismo vsi lopovi, ki se okoriščamo na drug račun!!!!!

Pozdravljeni,
mene pa zanima, ce gre lahko fizicna oseba ponovno v osebni stecaj, ce je ze enkrat bila?
Zanima me, ker mi ni jasno pri neki osebi, ki trdi da je ponovno v osebnem stecaju.
Hvala in lp

Vsi upniki,ki ste dajali komentarje,rajsi terjajte tajkune,ki kradejo denar na vse strani,ne pa postene ljudi,in jim npr.za dolgove v visini recimo 2000 evrov,prihajati na dom rubit stvari.SRAMOTA!!!Tisti ki pa so pokradli milijone,in se naprej kradejo,jo pa odnesejo brez tezav,ker se jim se upate ne pridt na dom in rubit stvari.Sploh nevem kako lahko mirno spite,ko pridete na dom nekomu,ki ima otroke in se komaj prezivlja iz meseca v mesec..To je vasa SLOVENIJA IN EU.Ko pa clovek dela in za svoje posteno delo ne dobi placila,vas pa sploh ne zanima.In s cem v tem primeru placati dplgove,ce jih ima.Vse take je treba na GOLI OTOK in dati samo kruh,sol in vodo,pa se to je prevec!!Tko da ne govort nekih neumnosti,kako se taki,ki so v osebnem stecaju,izognejo placilom!!!Ker jim se zmeraj trgajo od place,ce ima placo 800 evrov,mu vse do minimalca vzamejo.In kam gre ta denar ce ze vse veste??Kokr koli obrnes se nekaj tega ze odplaca!Vsi smo ljudje,in vi niste cisto nic boljsi od takih ki so v stecaju!CISTO NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdravo mene pa zanima. Moj oče porok za kredit. Imam namen it v osebni stečaj. Star je 80 let. Ali lahko banka glede na njegovo starost zahtevajo odplačilo

Seveda in prav je tako.

Takole je. Ne kradejo samo tajkuni, tudi taki “ta manjši” kradejo. Res so cifre precej nižje, verjetno zato, ker do višjih vsot nimajo dostopa. Po mojih izkušnjah so takšni še bolj pokvarjeni od tistih, ki nekaj imajo.
Vsekakor pa ne mislim upoštevati tvojega nasveta, neplačnikom pošiljam rubežnike že za zneske pod 100 eur, kaj šele za 2.000 eur. Žal se premnogokrat dogaja, da imamo le stroške, ker barabe pozaprejo firme, gredo v stečaje, se izogibajo. Seveda rubimo tudi s.p. in fizične osebe z otroki, zakaj pa ne? Misliš, da bi se kdo usmilil naših otrok, če ne bi mogli plačati računov, kreditov itd. Misliš, da bi lahko kar šli v trgovino in zastonj odnesli tisto, kar rabimo? Kakšen kretenizem!!!!!
Te zanima zakaj rubimo? Ker moramo poskrbeti za naše zaposlene, tudi oni potrebujejo plačo, tudi oni imajo družine, otroke, jaz tudi! Če ne bomo dobili plačano, ne bo plač, bodo rubežniki prišli k nam in bodo trpeli naši otroci. In tudi zato, ker striktno rubimo vsakogar, naši zaposleni dobivajo redne plače!
Prav tako nimam nobenega usmiljenja do dolžnikov, v glavnem gre za barabe ali pa neodgovorne ljudi, ki ne znajo z denarjem in mislijo, da jim ni treba vračat dolgov! Med njimi ni niti enega reveža na minimalcu, ki bi ostal brez službe. Tudi dve osebi, ki jih poznam pobliže in vem, da imata izvršbe, jih imata zaradi neresnosti, ker mislita, imejmo se fajn, dokler traja, gostilne, drage obleke, kozmetika, potovanja, pred poplačilom dolgov si pa zatiskata oči!
Floskule o rubežu tajkunov so pa kozlarija, za rubež moraš imeti pravno podlago in če misliš, da se ne sme rubit družin z otroci, mi daj naslov, pa ti poplačaj njihove dolgove, da bodo naši zaposleni imeli plače!
In ja, ravno sedaj se pripravljamo na rubež barabe s kriminalno preteklostjo in se mi jebe za otroke od te osebe, kajti če lasten starš ne misli nanje, to ni naša dolžnost!

Sam sem imel zelo pozitivno izkušnjo glede priprave vloge za osebni stečaj z tole stranjo http://www.osebni-stecaj.si

So mi vse razlozili pa se cena je bila vredu.

Običajno se tako reklamiranje hitro obrne proti tebi…

Pozdravljeni! Prebrala sem ze ogromno literature in zakonov, vendar odgovora nisem nasla…zadeva je sledeca: prijateljica je brez podrobnega razmisljanja in odvetniskega svetovanja prijavila osebni stecaj, ki ji ga je sodisce odobrilo. Stecaj je prijavila, ker je bila porok za dva visoka kredita, ki ju ni bila sposobna odplacati (se enkrat, bila je porok). Na koncu se je izkazalo, da za hipotekarni kredit ne bo rabila odgovarjati, ker se bo banka poplacala iz prodaje nepremicnine. Ostane pa ji se navaden kredit. Sodisce ji je nalozilo 4 leta poizkusne dobe. Ona sedaj ze placuje dobro leto 600 EUR na mesec, sedaj pa bo morala to placevati se nadaljna 4 leta. Po izracunih bo nekje v dveh letih in pol poplacala cel kredit za katerega je bila porok. Kaj se zgodi v taksnem primeru? Se stecaj zakljuci prej ali mora vseeno se vedno placevati?

Predlagam, da vprašanje postavite na forumu, kjer odgovarjajo na pravna vprašanja:
https://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=71&utm_source=forum&utm_campaign=forum&utm_medium=menu

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Dokler bo trajal postopek, bo plačevala. Če bo vplačala preveč, bo dobila vrnjeno. Kar bo “vplačevala” predstavljalo stečajno maso iz katere se bodo poplačali upniki in pa tudi odmerjeni stroški stečajnega postopka.

V primeru, da bi predčasno poplačala vse, bi načeloma lahko takrat podala umik za odpust obveznosti in predlagala zaključek osebnega stečaja. Če odobrijo je odvisno od primera do primera https://www.informiran.si/survey.aspx?docID=1964

New Report

Close